• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.01.2019

23:15

NARKO-DILERI IMAJU SVOJE SUDIJE, TUŽIOCE, POLICAJCE...Šokantni rezultati višemesečne antimafijaške istrage

Vesti

NARKO-DILERI IMAJU SVOJE SUDIJE, TUŽIOCE, POLICAJCE...Šokantni rezultati višemesečne antimafijaške istrage

Podeli vest

Dokazana ozbiljna sprega između kriminalnih klanova i više desetina državnih službenika * Očekuju se hapšenja krupnih zverki, mafijaških plaćenika, među kojima ima i političara

Opsežna višemesečna istraga koja je proteklog vikenda kulminirala masovnim hapšenjima krupnih narko-dilera i mafijaških bosova širom zemlje otkrila je i da postoji ozbiljna sprega između kriminalaca i više desetina visokopozicioniranih državnih službenika, saznaje Informer.
U sklopu ove antimafijaške akcije utvrđeno je da narko-karteli koji deluju na prostoru Srbije bukvalno imaju svoje sudije, policajce, tužioce, ali i političare koje godinama drže na platnim spiskovima.

'Slučajno' ih puste na slobodu

Zato se, kako tvrde naši odlično obavešteni izvori iz vrha vlasti, uveliko pripremaju i hapšenja mafijaških plaćenika koji zauzimaju visoke pozicije pre svega u pravosuđu, ali i u drugim državnim strukturama.
- Počela je najozbiljnija moguća borba protiv organizovanog kriminala u kojoj niko neće biti pošteđen! Nemojte se iznenaditi kad vidite hapšenja ljudi koji su godinama pomagali narko-dilerima da se nekažnjeno provlače - objašnjava sagovornik Informera. On naglašava da je posebno alarmantna situacija u pravosuđu.

MILENKO JOVANOV
POTPREDSEDNIK SNS

Neophodno je da se odvoji žito od kukolja i da se utvrdi ko radi za mafiju i kriminalne klanove, a ko je savestan i odgovoran državni službenik.

- Svi smo čuli da je predsednik Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost izašao sa podatkom da se skoro 60 odsto dilera droge na sudovima izvuče sa samo uslovnom kaznom. Pa treba li vam veći dokaz o korumpiranosti pojedinih sudija?! Mi često imamo i situacije da se teški kriminalci nađu na slobodi zbog nekih navodno slučajnih proceduralnih propusta u policiji, tužilaštvu i sudstvu. Na primer, saslušaju ga bez advokata, što po zakonu nije dozvoljeno, i onda budu prinuđeni da ga puste... - kaže naš izvor.

Na drugoj strani, bivši šef beogradske policije Marko Nicović smatra da najavljeno pooštrenje kaznene politike može da donese određene rezultate, pogotovo u delu u kojem će sudijama biti zabranjeno da ublažavaju kazne ispod propisanog minimuma.
- Međutim, ključno u ovoj borbi jeste da se suzbije sprega organizovanog kriminala i državnih službenika. Dokle god ta sprega bude jaka, kriminalci će biti korak ispred države bez obzira na kaznenu politiku - ističe Nicović, dodajući da su delovi policije i pravosuđa duboko korumpirani.

- Imamo situacije da se u istrazi namerno prave propusti ili sabotaže od strane policije ili tužilaštva. To nije problem koji datira od juče, već ima korene daleko u prošlost. Zato smatram da će njegovo iskorenjivanje ići sporo i teško. Bez obzira na to, ne sme se odustati... - apeluje Nicović.

Malo je poštenih

Advokat Svetozar Vujačić takođe smatra da je korupcija najveći problem, ali da izmene krivičnog zakonika i pooštravanje kaznene politike mogu da daju određene rezultate.
- Mi danas imamo situaciju da najteži prestupnici silovatelji, ubice dece i trgovci narkoticima dobijaju minimalne kazne, često manje od propisanog minimuma, a često i samo uslovne kazne. To ne može tako! - kaže Vujačić, uz opasku da je predsednik Vučić preterao kada je rekao da je 99 odsto zaposlenih u pravosuđu pošteno:
- Da je tako, ne bismo imali ovo što imamo danas. U najboljem slučaju njih 60 odsto odgovorno i pošteno radi svoj posao. Ostali, nažalost, ne rade u skladu sa zakonom.


NASTAVAK OBRAČUNA DRŽAVE S MAFIJOM! Nova hapšenja u Srbiji, pale vođe kragujevačkih klanova!

Vučić: Ubicama dece doživotna robija!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u subotu, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da će država uvesti drakonske kazne za najopasnije kriminalce, uključujući i doživotnu robiju za ubice dece i druga najteža dela.
- Sad mi, kao Austrija i Nemačka, uvodimo institut doživotne robije i drakonske kazne. Javnost će biti šokirana kada čuje koliko blage kazne se izriču kod nas. Pa za silovanje, za koje je propisana kazna od tri do 12 godina zatvora, sudovi u najvećem procentu, čak 35,9 odsto, izriču do tri godine zatvora! Zato ćemo od sada ići na kazne od pet do 15 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja - objasnio je Vučić.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tresimesi1

pre 5 godina

Apsolutno je razumljivo i prihvatljivo da mnogim advokatima to neće ići u korist, jer će gubiti ogromne svote novca,ali i ne treba da zemlju bude briga ko će koliko zaraditi i izgubiti,već koliko će mladih da sačuva od pošasti narkomanije, a društvo od socijalnih slučajeva.Zar ne želimo zemlju u kojoj će svako imati svoj mir i neće brinuti da nastrada kao kolateralna šteta u ratu klanova.

Mašnica

pre 5 godina

Novim merama mora se stati na put kriminalcima.

Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

POLITIČARI su problem svih problema.

darko

pre 5 godina

Narko dileri su najvece zlo pored ovih nasilnika sto nam decu siluju i ubijaju.Ne zna cove koje je vece zlo.Srbija ce stati na put i tome na razne nacine.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Takav korumpirani sudski sistem je ostatak prosle vlasti, kad bi kojim slucajem, zuti opet dosli, ala bi ga unapredili do savrsenstva.

marko

pre 5 godina

Za ubice i silovatelje moraju da se predvide najstrože kazne zatvora.

mimi

pre 5 godina

odlican korak predsednika vucica ,ali treba iz sudstva deinstalirati sudije koje koriste raznorazne sokake da optuzenima za teska krivicna dela minimiziraju kazne,to je sledeci korak na koji treba predsednik da radi,u svakom slucaju podrzavamo vucica

marija

pre 5 godina

Treba pohapsiti sve narko dilere a boga mi i sudije koji su sa njima u dilu.

Miloš

pre 5 godina

Svako ko ne poštuje instituciju države, Ustav i zakone, mora biti smenjen ili procesuiran po zasluzi!!

Darija

pre 5 godina

Odluka da se poostre kazne sigurno ce uticati na smanjenje krivicnih dela.

dane

pre 5 godina

Nazalost u svemu ovome ima mnogo istine i stvorili su svoj zatvoreni svet, krug u cemu sve pokrivaju, drzava mora u odlucnu i zestoku borbu protiv narko mafije.

sanja

pre 5 godina

Država se mora urediti,prvi korak,pohapsiti kriminalce.

Dasa

pre 5 godina

Drzava je sad objavila rat kriminalu i nema nazad. Siguran sam da ce sistem pobediti nad krimosima.

Nadica

pre 5 godina

Svako ko krsi zakon bez obzira ko je i cime se bavi drzava ce smestiti tamo gde treba.

Bojan

pre 5 godina

Nista novo niti cudno samo treba sad to resiti...

Saša

pre 5 godina

Svi koji rade protiv države, treba da odgovaraju.

Jana

pre 5 godina

Sve ih treba pozatvarati. Prema organima reda koji zloupotrebljavaju službeni položaj Zakon bi trebao biti strožiji.

Mikica

pre 5 godina

Za sve je kriv glavni I odgovorni.Nevodi racuna ni o cemu.Nesposoban je.Sve je unistio

dunja

pre 5 godina

Imamo situacije da se u istrazi namerno prave propusti ili sabotaže od strane policije ili tužilaštva.

Milos

pre 5 godina

Manje kriminala znaci sigurniju buducnost za nasu decu.

Sava

pre 5 godina

Moramo se boriti protiv zla koje se decenijama nakupljalo u drustvu! Nece biti lako!

tanja

pre 5 godina

Obracun sa kriminalcima ce biti tezak, ali ce se trud isplatiti onda kada vidimo da je stopa izvrsenja kriminalnih dela smanjena na minimum. Drzava na tome radi i trebalo bi svi da pruzimo maksimalnu podrsku!

tanja

pre 5 godina

Obracun sa kriminalcima ce biti tezak, ali ce se trud isplatiti onda kada vidimo da je stopa izvrsenja kriminalnih dela smanjena na minimum. Drzava na tome radi i trebalo bi svi da pruzimo maksimalnu podrsku!

tanja

pre 5 godina

Obracun sa kriminalcima ce biti tezak, ali ce se trud isplatiti onda kada vidimo da je stopa izvrsenja kriminalnih dela smanjena na minimum. Drzava na tome radi i trebalo bi svi da pruzimo maksimalnu podrsku!

caca

pre 5 godina

Sve ce doci na svoje i zkon ce biti isti za sve!!!

star

pre 5 godina

MUP Srbije je izvršio opsežnu istragu i kako se naslućuje došao do frapantnih podataka koje sve umešan u mafijaške poslove, jer narko dileri imaju svoje sudije, tužioce i policajce, a u ove poslove su uključeni i neki političari, biće velike frke u Srbiji.

Kosta

pre 5 godina

Država će uspeti da se izbori sa kriminalcima, koji su sa ove i sa one strane zakona

Ketty

pre 5 godina

Mafija se razgranala zahvaljujuci mitu i to debelom mitu. Podmicuju i sudije i lekare i male dojavljace iz policije.

Sanja

pre 5 godina

Obračun sa kriminalom i korupcijom je težak, mukotrpan i dug! Sprega korupcije , pravosuđa i politike je jedna od najgorih mogućih kombinacija i treba imati zaista puno snage i izneti teško breme uništavanja ove pojave... jedne od najgore moguće jer čovek nikada nije siguran ko je tu kome šta naredio i ko je zaista kriv... Bitno je da se počelo, a to znači da ni rezultat neće izostati!

Pravda

pre 5 godina

Neka se Malo bave kriminal om u zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja!!!!!!

pinokio

pre 5 godina

Ih sad su otkrili toplu vodu kao da se to nezna. Policijska vrhuska , sudije , tuzioci , najveci kriminalci u drzavi posle ovih na vrhu naravno . I sve se to zna ali niko nesme nista jer svi koji su ili na vlsti ili uz nju imaju putera na glavi . NIko nije cist. Za katarzu je potreban novi 6 oktobar . A onda cistka ali totalna i zestoke kazne ali drakonske . Pa onda polako . Ovako SLINA serenda , bolesnik ,,napisu mu nesot da procita , toliko zna Dr nauka i tako u krug .

Milko

pre 5 godina

Nema ništa od ove akcije. Biće to kao i mnoge predašnje i sve će biti po starom.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija