• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2019

11:50

OZLOGLAŠENI KAVČANIN PREBAČEN U SPUŽ UZ NEVIĐENE MERE OBEZBEĐENJA! Glava pod crnom vrećom, sa sve pancirom, Kašćelan iz Praga transportovan za Crnu Goru!

Vesti

OZLOGLAŠENI KAVČANIN PREBAČEN U SPUŽ UZ NEVIĐENE MERE OBEZBEĐENJA! Glava pod crnom vrećom, sa sve pancirom, Kašćelan iz Praga transportovan za Crnu Goru!

Podeli vest

Veće Višeg suda u Podgorici je posle saslušanja odredilo je pritvor navodnom šefu kavačkog kriminalnog klana Slobodanu Kašćelanu. Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva i upućen je u zatvor u Spužu.

Slobodan Kašćelan (55) iz Kotora izručen je 8. februara pod jakim obezbeđenjem iz Praga u Podgoricu linijom Austrija erlajnsa, a njegov dolazak u Podgoricu držao se u strogoj tajnost.

PAO VOĐA KAVAČKOG KLANA SLOBODAN KAŠĆELAN! Uhapšen u Češkoj, krio se 2 godine, koristio lažne identitete i stalno menjao mesto boravka!

Od Praga, preko Beča do Podgorice, Kašćelana su pratili češki specijalci u civilu, skupa sa crnogorskim kolegama, trudeći se da izazovu što manju pažnju putnika tokom dva međunarodne leta. Prema uobičajenoj proceduri za ovakva izručenja, ekipa koja je pratila Kašćelana prva je ulazila u avion i, prilikom presedanja, poslednja napuštala kabinu, piše podgorička Pobjeda. 

U Podgorici je, sat pre sletanja aviona iz Beča, napravljen raspored pripadnika Interventne i Posebne jedinice policije, čak su raspoređeni i snajperisti, kako je to uobičajeno ukoliko se proceni da postoji i minimalna mogućnost da "subjekt transporta" bude životno ugrožen.

Nakon što je avion stigao do aerodromske zgrade, redovni putnici su, kao što je uobičajeno, prošli kroz carinski terminal i pasošku kontrolu, dok je Kašćelan direktno iz aviona ušao u policijski automobil koji ga je čekao na pisti. Glava mu je bila prekrivena crnom vrećom, a imao je pancir, jer je procenom bezbednosnih službi utvrđeno da postoji rizik za njegovu bezbednost. On je sinoć oko 18 sati priveden u Viši sud gde je saslušavan i nakon toga je sproveden u zatvor u Spužu.

Kašćelan je nakon skoro dve godine bekstva uhapšen 12. decembra prošle godine u iznajmljenom stanu u Pragu, na osnovu Interpolove poternice Podgorice koja je za njim bila raspisana 2017. zbog sumnje da je počinio više teških krivičnih dela. On je prilikom hapšenja kod sebe imao dva pasoša, francuski i kosovski na ime Slobodan Perić.

Odmah posle hapšenja Kašćelana, u Prag su doputovali crnogorski istražitelji ali je Kašćelan odbio da razgovara sa njima. Dva dana kasnije, češki mediji objavili su video-snimak akcije privođenja čime su demantovane spekulacije da se sam predao. On je 2014. godine osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića, u Prčnju 2010. godine. Terete ga i da je formirao petnaestočlanu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija