• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.02.2019

23:15

ŠEFU "CARINSKE MAFIJE" ZAPALILI SKUPOCENI DŽIP"! Mafijaški napad u beogradskom naselju Banovo brdo!

Vesti

ŠEFU "CARINSKE MAFIJE" ZAPALILI SKUPOCENI DŽIP"! Mafijaški napad u beogradskom naselju Banovo brdo!

Podeli vest

Dvojica maskiranih napadača juče polili benzinom i zapalili BMW X5 u vlasništvu supruge Faruka Kadrića, koji je više puta hapšen zbog šverca heroina, tekstila i tehničke robe

Dvojica napadača juče su oko 2.30 na Banovom brdu u Beogradu zapalili džip BMW X5, koji je u vlasništvu supruge Faruka Kadrića (49) iz Novog Pazara. Kadrić je više puta hapšen zbog krijumčarenja droge, tekstila i tehničke robe iz Turske, a svojevremeno je u javnosti nazivan i šefom "carinske mafije".

Pretpostavlja se da je motiv jučerašnjeg napada opomena zbog neraščišćenih računa sa nekom suparničkom grupom.

Oštećena još dva auta

Izvor iz istrage kaže da je skupoceni džip zapaljen u Ulici Dušana Brankovića, gde Faruk poslednjih godina živi sa suprugom Olgicom.

- Dva maskirana muškarca prišli su džipu, pa su kamenom razbili staklo na vozačevim vratima i unutra sipali benzin. Zatim su su polili i spoljni deo vozila, a onda ga zapalili i pobegli. To su sve snimile kamere za video-nadzor sa obližnjih objekata. Cilj napadača nije bio da nekog povrede ili ubiju, pa se po svemu sudeći radi o opomeni zbog nekih neraščišćenih računa - navodi naš izvor.

Vatrogasci su brzo lokalizovali požar, koji je, pored džipa, zahvatio još dva automobila, parkirana pored njega. Policija je obavila uviđaj i intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa paljenjem vozila. Za sada još nema zvaničnih podataka.

Inače, Kadrić, zvani Fare i "kralj šverca", više puta je privođen i osuđivan zbog različitih krivičnih dela, a u policiji ga sumnjiče da je vođa organizovane kriminalne grupe iz Novog Pazara, koja je razvila široku mrežu za krijumčarenje narkotika, tekstilne i tehničke robe.

Postao je poznat široj javnosti kada je uhapšen krajem novembra 2006. Tada je zajedno sa 27 carinika i vlasnika butika priveden zbog korupcije na carini, primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenja akcizne robe, nafte i narkotika. Mesec dana kasnije iza rešetaka se našlo još 16 njegovih saradnika, a kao organizatora ove "carinske mafije" policija je označila upravo Kadrića.

Prema policijskim podacima, Kadrić je krijumčarenjem narkotika počeo da se bavi još devedesetih godina. Droga je iz Turske švercovana u kamionima natovarenim tekstilnom i tehničkom robom. Policija je najpre 2005. uhapsila Enesa Kadrića, Farukovog brata, i tada je zaplenjeno 150 kilograma heroina.

Faruk je tada rešio da promeni maršrutu i kamione natovarene drogom preusmeri preko Kosova i Metohije, pri čemu su teretnjaci imali bugarske, makedonske ili tablice BiH. Neki od tih kamiona bili su u vlasništvu tadašnjeg šefa carine na prelazu Svilengrad u Bugarskoj.

Imao i lažni pasoš

Kadrić je bio uhapšen i 2009. godine, tokom primopredaje jednog kilograma heroina ispred njegove kuće na Banovom brdu. Heroin je bio spakovan u dva pakovanja.

Hapšen je, takođe, godinu dana kasnije, kada je, sa lažnim pasošem iz Albanije putovao za Crnu Goru. Međutim, juče nismo mogli da dobijemo potvrdu iz suda koliko je Kadrić proveo iza rešetaka za sva ova dela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija