• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.02.2019

13:11

OSUĐEN DILER KONTIĆ: Pogledajte koliko će da robija za šverc 20 kg kokaina!

Vesti

OSUĐEN DILER KONTIĆ: Pogledajte koliko će da robija za šverc 20 kg kokaina!

Podeli vest

Jakov Kontić, koji je prošlog leta uhapšen u Beogradu u zajedničkoj akciji italijanske i sprske policije, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, prema kojem je priznao da je organizovao kriminalnu grupu za krijumčarenje više od 20 kilograma kokaina

On je prema sporazumu, koji je potvrdio i Specijalni sud u Beogradu, osuđen na pet i po godina zatvora i novčanu globu od milion dinara, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Takođe mu je oduzeta imovina vredna oko 42.000 evra.

(FOTO) OTKRIVENA OGROMNA LABORATORIJA MARIHUANE U LAJKOVCU! Uhapšena dva dilera!


U zajedničkoj akciji Srbije i Italije, uhapšeno je prošlog juna ukupno 20 članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su krijumčarili kokain u zemlje Evropske unije. U Beogradu su, pored Kontića, uhapšeni Sonja Lazić, Zoran Končulić i Milovan Nikolić koji su takođe priznali krivicu i zaljučili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nikolić je osuđen na pet godina i tri meseca zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, Končulić na tri godine zatvora i 100.000 dinara, a Lazićeva na godinu dana zatvora i 100.000 dinara. 

Prema pisanju medija, Kontić je oženjen sestrom jednog od vodećih članova kriminalne grupacije Ndrageta u Italiji. Bio je 2012. godine hapšen u Italiji, a bio je označen kao jedan od saradnika Darka Šarića, pisali su mediji nakon njegovog hapšenja u Beogradu.

Ova organizovana kriminalna grupa se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i distribuirala kokain u zemljama EU.

Akcija hapšenja je sprovedena u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije pri redovnom sudu u Milanu. U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije. 

U okviru ove akcije, u prethodnom periodu na teritoriji Italije zaplenjeno je 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i dva pištolja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 4 godine

5 godina,a izaci ce za 4,neverovatno. 20kg kokaina vredi na ulici, skoro pa dostigne 100000 evra po kg. Cuo sam za mnoge slucajeve gde su deca za po 10grama marihuane dobijala po 3-5 godina. Sud bi trebalo da da izjavu i napravi poredjenje,obrazlozi svoju odluku i konacno da sudstvo objasni ovakve situacije,koje su nemoralne,i neverovatne.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija