• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

12.03.2019

18:52

ČUME U PANICI: Hoće da mi smeste oružje ili drogu, da me zadrže na robiji!

Vesti

ČUME U PANICI: Hoće da mi smeste oružje ili drogu, da me zadrže na robiji!

Podeli vest

Ljubiša Buha se požalio saradnicima i advokatima da mu je neko obio vilu kako bi mu podmetnuo nešto da ga zadrži na robiji i nakon što mu u julu istekne zatvorska kazna * Obijanje vile prijavila je Čumetova bivša žena

Kontroverzni Surčinac Ljubiša Buha Čume, kom je u nedelju obijena vila, u panici je da neko hoće da mu podmetne oružje ili drogu kako bi ga zadržao na robiji i nakon što mu u julu istekne zatvorska kazna! Da sve bude još interesantnije, obijanje Čumetove vile prijavila je u nedelju njegova bivša supruga Ivana Tulović, koju je Buha godinama unazad optuživao da mu je smestila brojne optužbe, zbog kojih je već skoro pet godina iza rešetaka!

Provera svakog ćoška

Čume, inače, u zatvoru u Sremskoj Mitrovici služi kaznu od četiri godine i osam meseci. Prošle nedelje doživeo je šok kad je odbijen za uslovni otpust, samo četiri meseca pre isteka kazne, a onda je u nedelju obavešten i da mu je obijena vila, i to po drugi put u poslednjih mesec i po dana.

Po rečima našeg izvora iz istrage, Buhina bivša žena Ivana Tulović je u nedelju zajedno sa njihovom ćerkom došla u policiju da prijavi da je Čumetova kuća obijena.
- Urađen je uviđaj i utvrđeno je da je neko obio prozor na kući. Međutim, nije otkriveno da je išta ukradeno iz vile - rekao je naš izvor.

Kako smo saznali, Buha je istog dana saznao za to i umalo je dobio nervni slom u zatvoru! Odmah je pozvao i advokate i najbliže saradnike, urlajući da neko sigurno pokušava da mu podmetne drogu ili oružje!
- Oni su pokušavali da ga umire, ali Čume je potpuno uveren da mu neko radi o glavi. Pitao ih je da li ima logike da mu neko obije kuću, a da ništa iz nje ne ukrade? Svojim saradnicima je rekao da detaljno pretraže vilu i provere svaki ćošak kako bi se uverili da mu neko nije nešto podmetnuo - kaže naš sagovornik blizak Buhi.

Disciplinovan u zatvoru,
u grupnoj je sobi


Ljubiša Buha Čume služi kaznu u KPZ Sremska Mitrovica u grupnoj sobi, disciplinovan je i ne pravi probleme. Kako smo saznali, redovno ide u šetnje po zatvorskom krugu i nema većih problema, osim što se žali na povišen krvni pritisak. Međutim, zatvorska uprava je prilikom poslednje procene ustanovila da se on jeste resocijalizovao, ali ne u dovoljnoj meri da bi mogao da se vrati u društvo.

Stefan Jokić, jedan od Čumetovih branilaca, potvrdio je u nedelju za Informer da je došlo do obijanja kuće njegovog klijenta.
- Pošto se radi o čoveku koji se trenutno nalazi u zatvoru, vrlo smo zabrinuti za njegovu bezbednost. Zanima me da li će tužilaštvo ekspresno reagovati, kao što je reagovalo u postupcima protiv Čumeta. S obzirom na to da su Čumetu uskraćena brojna prava, i ja strahujem da je neko pokušao da mu podmetne nešto u kuću kako bi Buha ponovo bio optužen, i to uoči odsluženja zatvorske kazne - ističe Jokić.

On je dodao i da Sektor za nadzor Ministarstva pravde uporno ćuti na brojna kršenja Buhinih prava.
- Podneli smo i dopis Advokatskoj komori i tražili da se oformi komisija radi ispitivanja nepravilnosti u postupcima protiv Buhe i kršenja prava na privatnu prepisku jer mu sudija otvara sva pisma - naveo je Jokić.

SUD DONEO ODLUKU O ČUMETOVOJ SUDBINI! Ostaje iza rešetaka!

Podsetimo, Čume je i u aprilu 2015. prijavio policiji da mu je obijen sef u njegovoj vili, i to za vreme dok je bio u pritvoru zbog napada na tadašnju suprugu Ivanu Tulović i dvojicu policajaca iz njenog obezbeđenja. On je policiji rekao da sumnja na dve osobe - Ivanu Tulović i kućnu pomoćnicu, s kojima je obavljen informativni razgovor i koje su negirale umešanost. Buha je inspektorima rekao da je u sefu držao milion evra, ali da ih je neposredno pred odlazak u pritvor sklonio na drugo mesto, što "lopov" nije znao.

LEGIJA OSUO PALJBU PO ČEDI: BIO ZAŠTITNIK "ZEMUNACA" U VLADI, Žao mi je što se u sudu nije suočio sa svojim DRUGARIMA ČUMETOM I BAGZIJEM!

Spojene mu kazne

Buha trenutno izdržava jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne. Uhapšen je u novembru 2014. i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunavaju u zatvorsku kaznu. Osuđen je zbog više krivičnih dela - prikrivanje kradenog "ferarija", ometanje istrage, pretnje policajcu iz obezbeđenja njegove bivše supruge Ivane Tulović, kao i zbog vređanja tužioca.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija