• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

19.03.2019

18:23

ZINDOVIĆA BI DA RASKUĆE: I Šarićev bivši zet ostaje bez imovine?!

Vesti

ZINDOVIĆA BI DA RASKUĆE: I Šarićev bivši zet ostaje bez imovine?!

Podeli vest

Sud u Bijelom Polju počeo raspravu o trajnom oduzimanju dva stana i zemljišta od Jovice Zindovića kome se u Srbiji sudi zbog šverca droge i nelegalnog oružja

Jovica Zindović (41) iz Pljevalja, bivši zet narkobosa Darka Šarića, protiv koga se u Višem sudu u Beogradu vodi postupak zbog posedovanja pola kilograma kokaina i nelegalnog ružja, mogao bi da ostane bez celokupne imovine u Crnoj Gori na insistiranje Srbije!

Isto se desilo i u slučaju Šarića, kome se u Srbiji i dalje sudi u dva procesa.

Još u januaru, Viši sud u Bijelom Polju je privremeno oduzeo imovinu Zindoviću, prihvatajući zahtev Srbije da je stečena kriminalnom delatnošću, a  pred istim sudom u utorak 19.3. je održano prvo ročište na kome se raspravljalo o trajnom oduzimanju. Na ročištu je razmatrana i žalba na prethodno rešenje koju je podneo Zindovićev punomoćnik Stefan Jokić.

Foto: Informer

Stefan Jokić

Advokat Jokić je istakao da je paradoksalno da se Zindoviću oduzima imovina, koju je stekao 2012. i 2014. godine, pre sudskog postupka koji se vodio protiv njega u Bijelom Polju i kasnije u Beogradu:

Bio osumnjičen i za ubistvo ljubljanskog Arkana

Zindović je postao poznat javnosti nakon što ga je slovenačka policija osumnjičila da je sa Slobodanom Šepićem u septembru 2003. godine u Ljubljani ubio šefa crnogorskog klana u Sloveniji Mišu Vujičića, koga su zvali ljubljanski Arkan. 
Verovalo se da je kobnog dana Zindović zakazao sastanak sa Vujičićem, koji se odlučio za susret u hotelu "Lev" zbog pojačanih mera obezbeđenja pošto je tamo boravila jedna strana delegacija. Kada su se sastali, Šepić se zagrlio sa Vujičićem, u koga je, navodno, u tom trenutku s leđa pucao Zindović. Odmah posle zločina obojica su pobegli u Crnu Goru. Šepiću se od 2007. godine gubi svaki trag, a protiv Jovice je Slovenija u međuvremenu odustala od optužbi. 

- Ovde se očigledno radi o uticaju na ljude iz pravosuđa kako bi donosili sramne i katastrofalne odluke, zasnovane na ličnom obračunu sa Zindovićem, a ne na zakonu. S tim u vezi, priložio sam obimnu dokumentaciju kojom se dokazuje poreklo oduzete imovine, vredne oko 100.000 evra.

Privremeno oduzeta imovina od Zindovića, kako ističe Jokić, stečena je na zakonit način i u vlasništvu je njegove porodice više od jednog veka. 

- U pitanju je stambeni prostor u Podgorici od 128 kvadrata, koji je dobio od majke Anke ugovorom o poklonu, te stambeni prostor u Mojkovcu od 61 kvadrata koji je stekao od oca. Tu je još par porodičnih livada i voćnjaka. Poseban presedan je da se zabrana raspologanja odnosi i na njegovog maloletnog sina od sedam godina - ukazao je Jokić.

Foto: Informer DN

Zindović je u Crnoj Gori osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Luke Popovića u žabljačkom hotelu "Enigma", 13. januara 2013. godine. U zatvoru se nije dugo zadržao, pošto je uspeo da pobegne u oktobru 2015. godine kada je tražio dozvolu da poseti bolesnu majku u porodičnoj kući u naselju Babića polje u Mojkovcu.

On je umakao čuvarima tako što je otišao do toaleta i iskočio kroz prozor. U blizini ga je čekao saučesnik koji ga je odvezao automobilom. U prvo vreme navodno se krio na Kosovu, ali je kasnije došao u Beograd gde je i uhapšen 21. jula 2016. godine na Brankovom mostu sa falsifikovanim dokumentima.

U stanu koji je koristio, policija je pronašla pola kilograma kokaina, više komada oružja i blizu 82.000 evra. Na početku suđenja, Zindović je priznao da su falš dokumenta bila njegova. Međutim, negirao je da ima ikakve veze sa automatskom puškom, heklerom sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, 82.000 evra i pola kilograma kokaina koji su zatečeni u stanu. 

BRUTALNO PRETUČENA IVANA PUŠTENA NA KUČNO LEČENJE! Zbog zdravstvenih kontrola moraće da ostane kod drugarice u Novom Sadu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
inform

pre 5 godina

Istina je da ste u medijima satanizovali Zindovica, to je covjek kome se desio nesrecni slucaj sa najboljim drugom (na zalost) jer je poznato koliko je volio svog druga, jadno je koliko od toga pravite covjeka okorelim kriminalcem, stan je posteno stecen u kome zive djeca sa majkom, sto ce se i dokazati, a livade i kuca je dedovina i pradedovina i porodicna kuca koja je samo 61 kvadrat je zapravo porodicna vikendica ( bez bazenaaa i teretanaaa )....

inform

pre 5 godina

Gospodine Urednice, red je da objavite prethodni komentar jer je ISTINA!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija