• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

21.03.2019

19:50

DETALJI NEVEROVATNE PLJAČKE U PEKARSKOM POGONU U POŽAREVCU! Magacioner ukrao čak 28.000 vekni hleba! Ojadio firmu za MILION!

Vesti

DETALJI NEVEROVATNE PLJAČKE U PEKARSKOM POGONU U POŽAREVCU! Magacioner ukrao čak 28.000 vekni hleba! Ojadio firmu za MILION!

Podeli vest

Radovan D. (32) iz Požarevca, magacioner pekarske industrije "AS Braća Stanković", ukrao je čak 28.000 vekni hleba iz ovog preduzeća u periodu od oktobra do decembra 2018! On je zajedno sa kolegom, vozačem kamiona Zoranom S. (43), prodavao taj hleb trgovcima za keš, ispod cene, a procenjuje se da su firmu ojadili za čak milion dinara

Radili u Požarevcu

Kako saznajemo od izvora iz istrage, ova neverovatna krađa je nedavno otkrivena nakon interne istrage u preduzeću "AS Braća Stanković", sa sedištem u Grockoj. Radovan i Zoran su radili u pogonu u Požarevcu, gde im je policija i stavila lisice na ruke.

UKRALI 28.000 VEKNI HLEBA! U Požarevcu podignuta krivična prijava protiv dva muškarca!

- Protiv Radovana je podneta krivična prijava za proneveru, a protiv Zorana za pomaganje. Prijave su podnete u redovnom postupku i oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode - kazao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, Radovan je prošle godine, radeći u magacinu pekarskog pogona, primetio da bi mogao da odvoji i ukrade velike količine hleba svakoga dana, jer nije postojala stroga interna kontrola o izdavanju robe.

Foto: informer.rs

 

U pekari bez komentara

Novinari Informera pokušali su da dobiju komentar iz pekarske industrije "AS Braća Stanković", ali većina naših sagovornika u ovoj firmi čak nije ni čula da su opljačkani! Na kraju su nas uputili na Ivanu Višnjić, koja nam se predstavila kao savetnik generalnog direktora.

Međutim, ni ona nije htela da komentariše krađu hleba "dok se ne konsultuje sa advokatima".

- Ne želimo da ometamo istragu. Ne znam ni šta bih mogla da vam kažem o svemu tome - kratko je rekla Višnjićeva.

- Pošto je Zoran prevozio hleb i imao je direktan kontakt sa trgovcima, Radovan ga je nagovorio da počnu da kradu vekne, jer bi tako svakodnevno mogli da "zarade" neki dinar. Zoran se zatim povezao sa nekoliko trgovaca, kojima je, uz redovnu isporuku hleba, uz dostavnicu firme, prodavao i izvesnu količinu ukradenih vekni za keš, ispod cene - objašnjava naš izvor.

Osumnjičeni su, kaže on, počeli dobro da "zarađuju" na ovoj šemi, pa su im i apetiti s vremenom rasli.

- Tako su iz dana u dan počeli da kradu sve veće količine hleba. Međutim, u preduzeću su primetili da postoji velika razlika u utrošenom brašnu i izdatom gotovom hlebu, pa je odlučeno da se obavi detaljna interna istraga - navodi naš izvor.

Negirali, pa priznali

Ubrzo je utvrđeno da je iz magacina, tokom skoro tri meseca, od početka oktobra do kraja decembra nestalo čak 28.000 vekni hleba, pa je o svemu obaveštena policija.

- Zoran i Radovan su praćeni, pa je do detalja utvrđeno na koji način je kradeni hleb iznošen iz magacina i u kojim prodavnicama je završavao. Njih dvojica su u početku negirali da su krali hleb, tvrdeći da je možda čak došlo i do greške u računovodstvu o troškovima u proizvodnji. Međutim, suočeni sa dokazima, priznali su pljačku, pa su pušteni da se brane sa slobode - naveo je naš sagovornik. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija