• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.03.2019

18:55

REAGOVANJE RADETA MITIČA na tekst - "Špijun" iz Petrovca na Mlavi zaradio nanogicu

Vesti

REAGOVANJE RADETA MITIČA na tekst - "Špijun" iz Petrovca na Mlavi zaradio nanogicu

Podeli vest

Posle teksta objavljenog na portalu Informer.rs pod naslovom: "Špijun" iz Petrovca na Mlavi zaradio nanogicu! - redakciji se obratio Rade Mitić, uz objašnjenje da postoji velika razlika između zvaničnog teksta koji je dobio od Višeg javnog tužilaštva Požarevac, a u kojem je izjava VJT za medije u vezi presude u njegovom slučaju i teksta koji je objavljen

Reagovanje Radeta Mitića prenosimo u celosti:

"Najveća greška je da sam dostavljao podatke za lica rodom iz Hrvatske koji žive u Srbiji. Nema nijednog lica koje je nekad živelo u Hrvatskoj. To su sve Srbijanci koji su u Švajcarskoj na osnovu svojih radnih viza sklapali ugovore sa trgovinskim lancima, uzimali robu koju je u ratama trebalo otplaćivati, ali su napuštali Švajcarsku i nisu plaćali svoj dug. Za svako lice posedujem ugovore koje su sklapali i koliko duguju. Da bi ih preko srpskih advokata tužili, bile su potrebne njihove adrese. 

Foto: Privatna arhiva

Kada je reč o parnicama, policija u Srbiji, ni našim građanimam ni advokatima ne dostavlja adrese tuženika, već ih upućuje na sud, pa sud može da zatraži adresu. Sud kad dobije zahtev, ako nema matičnog broja, ne traži od policije adresu i prevarant ostaje nekažnjen, to jest nikada ne otplaćuje svoj dug. 

"ŠPIJUN" IZ PETROVCA NA MLAVI ZARADIO NANOGICU! Prodavao lične podatke građana raznoraznim agencijama

Takođe je netačno da sam sarađivao sa više agencija, već samo sa jednom "Adarna doo menagment potraživanja" Zagreb, koja je pismeno obaveštavala naše građane i od njih tražila da u viŠe rata izmire svoj dug.

A, ako to ne urade angažovala je srpske advokate da ih tuže. Najveća neistina je da su se informacije koristile za promet nekretnina Srba iz Hrvatske koji žive u Srbiji, jer ja sam dve godine kao policajac proveo na ratištu istočne Slavonije i Like sa tim ljudima i nikad im ne bih učinio neko zlo, a i zašto bih kad su mi Hrvati u Bjelovaru minirali kuću u kojoj je trebalo da stradam, ali sam uspeo da pobegnem u poslednjem momentu."

Rade Mitić


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija