• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2019

15:54

ČETVORO UHAPŠENIH U NOVOM SADU! Oštetili budžet za 85,7 miliona dinara

Vesti

ČETVORO UHAPŠENIH U NOVOM SADU! Oštetili budžet za 85,7 miliona dinara

Podeli vest

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i pripadnika BIA, uhapšene su četiri osobe iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili nekoliko krivičnih dela, među kojima je i poreska utaja od 85,7 miliona dinara

Oni su uhapšeni po nalogu Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije i zbog pranja novca u iznosu od 2.442.000 evra (292 miliona dinara) i 157.752.000 dinara, kao i zloupotrebe položaja odgovornog lica, kojim je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 36,8 miliona dinara.

Poreska uprava je saopštila da je u toku postupka privremeno je oduzeto 37 putničkih automobila, kao i gotovinska novčana sredstva u iznosu od 50.125 evra i 200.200 dinara. 

Osumnjičeno lice iz Novog Sada je na ime svojih radnika osnovalo više privrednih društava koja su se bavila uvozom polovnih putničkih automobila. 

Prihode ostvarene prodajom automobila je prikrilo i prisvojilo za sebe tako što je iznos od 2.442.000 evra (292 miliona dinara) uplatilo na račune svojih firmi u inostranstvu (Slovačka), a sa njih na privatne devizne račune svojih radnika, a zatim uz pomaganje dva lica sredstva je podizalo i prisvajalo za sebe. 

Drugi deo gotovog novca od prodaje automobila iz uvoza, umesto na račune privrednih društava uplaćivan je direktno na privatne račune radnika, a podizali su ih pomagači (preko 157 miliona dinara) i vraćali osumnjičenom. 

Na ovako ostvarene prihode, u ukupnom iznosu od preko 450 miliona dinara, nije obračunat niti uplaćen porez na dohodak građana u ukupnom iznosu od 85,7 miliona dinara.

Protiv četiri odgovorna lica podneta je krivična prijava i određena mera zadržavanja do 48 sati, dodaje se u saopštenju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija