• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

20.04.2019

21:32

HOROR U BAČKOJ PALANCI! Presuđeno medicinskoj sestri koja je UBILA MUŽA CIJANIDOM! Čeka je DUGA ROBIJA!

Vesti

HOROR U BAČKOJ PALANCI! Presuđeno medicinskoj sestri koja je UBILA MUŽA CIJANIDOM! Čeka je DUGA ROBIJA!

Podeli vest

Irena Šarkanj (55), medicinska sestra iz Horgoša, osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo muža Ištvana Šarkanja (63) trovanjem cijanidom u Opštoj bolnici u Subotici, nije uložila još žalbu na presudu, ali Više javno tužilaštvo jeste

Nakon izricanja presude u Višem sudu u Subotici 8. marta na odluku sudskog veća da medicinska sestra odleži kaznu zatvora u trajanju od 13 godina jer je mužu ubrizgala cijanid dok su mu lekari spašavali život na Hitnom prijemu bolnice, VJT uložilo žalbu jer smatra da je kazna mala za krivično delo ubistvo cijanidom.

HOROR U BAČKOJ! MEDICINSKA SESTRA UBILA MUŽA CIJANIDOM, UBRIZGALA MU OTROV KROZ KANILU! Evo na koliko godina zatvora je osuđena!

- Za sada redovan pravni lek na konačnu odluku dalo je VJT, ali rokovi za žalbu još uvek nisu istekli. Odbrana bi žalbom trebalo da pobije celu presudu za šta treba više vremena od žalbe koja se samo odnosi na delu o kazni. Može se očekivati i žalba advokata medicinske sestre – kažu u Višem sudu.

U VJT potvrđuju da smatraju da je 13 godina malo za krivično delo koje je počinila medicinska sestra.

- Treba teža kazna i žalili smo se na odluku o kazni. Odbrana će sigurno uložiti žalbu i tražiće ukidanje kazne, ali mi ostajemo pri stavu da je i 13 godina malo – kažu u VJT.

Slučaj koji je šokirao Srbiju kada su zdravstveni radnici prijavili sumnjivu smrt i koleginicu, suprugu preminulog pacijenta, dogodio se 19. februara prošle godine. Sve se odigralo na Htinom prijemu u Subotici na koji je nesrećni čovek iz Horgoša stigao zajedno sa suprugom, zaposlenom u subotičkoj bolnici na Odeljenju ginekologije.

Zbog bolova u predelu stomaku urađene su mu pretrage i dok je dežurni lekar ispisivao otpusnu dokumentaciju, pošto je zaključak lekara bio da ne treba da bude hospitalizovan, Ištvan Šarkanj se srušio i krenula mu je pena na usta. Hitno su ga reanimirali na istom odeljenju i u toku reanimacija njegova supruga mu je prišla i kroz kanilu na ruci je ubrizgavala tečnost nakon čega svi životni parametri Šarkanja padaju i on umire.

Od početka suđenja odbrana je imala primedbe na dokaze, uviđaj za koji se ispostavilo da nije urađen u bolnici, istragu, izjave svedoka i dokumentaciju o slučaju, dok je zamenik tužioca Branislav Rankov prilikom izricanja presude u sudnici ponovio stav VJT.

- U prilog tvrdnji da je ona ubrizgala cijanid posebno idu iskazi svedoka koji su bili u blizini kada je okrivljena iz šprica 10 mililitara ubrizgala 7,59 mikrograma cijanida po mililitru. Utvrđena je doza sedam puta veća od smrtonosne. Veštak sudske medicine je rekao da je smrt nasilna i da je nastupila usled trovanja cijanidom – rekao je Branislav Rankov.

Irena Šarkanj od početka negira da je otrovala muža i tvrdi da je u špricu bila voda, dok prema rečima sudije Gordane Kojić "dokazi potvrđuju nalaze optužnice".

Obrazlažući presudu sudija je navela da postupak nije dao odgovor na motiv. Iako Šarkanjeva tvrdi da je bila u dobrim odnosima sa mužem i da su imali skladan brak, sudsko veće je zaključilo "da odnos, za koji ona navodi da je bio bez problema, sigurno nije bio takav".

- Nakon otkaza je bio nezadovoljan. Konzumirao je alkohol, ali nije bio nasilan po tvrdnji optužene – rečeno je u sudnici prilikom izricanja presude. Konačnu odluku, po žalbi, doneće Apelacioni sud u Novom Sadu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
savaloralinovacki

pre 4 godine

Informer odavno laze na veliko, a sad je poceo da laze i na mala vrata. Ova prica nema nikakve veze sa Backom Palankom, stoke jedne lazljive

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59