• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Veljković

24.04.2019

13:31

OSUĐEN BIVŠI DIREKTOR "TOPLIFIKACIJE"! U zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja

Vesti

OSUĐEN BIVŠI DIREKTOR "TOPLIFIKACIJE"! U zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja

Podeli vest

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je Zorana Repedžića (48), nekadašnjeg direktora JP „Toplifikacija“, na godinu dana i 10 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja

Raša Rajković (53) iz Obrenovca osuđen je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog falsifikovanja službnih isprava.

Repedžiću se sudilo u odsustvu, jer je u bekstvu, pa   je za njim raspisana poternica i određen mu je pritvor. Njegov advokat Vladimir Rajčić, dodeljen po službenoj dužnosti, najavio je žalbu Apelacionom sudu. On je rekao da svog branjenik ne poznaje i da  mu je predmet dodeljen neposredno pre donošenja presude. Repedžića je  ranije zastupala kancelarija advokata Tome Fila, ali su oni kasnije odustali od toga.

Za krivično delo za koje se Repedžić tereti,  predviđena je kazna od 2 do 12 godina zatvora. Nakon što je optužnica,  koju zastupa zamenik višeg tužioca Slobodan Kovačević, stupila na  pravnu snagu, održano je pripremno ročište, kojem je optuženi  prisustvovao. Međutim, na nekoliko narednih ročišta, Repedžić se nije  pojavio, pa je zatraženo da policija dostavi izveštaj o njegovoj dostupnosti. Pošto se nije pojavio do 13. jula 2017. godine, kada je  zakazan glavni pretres, za njim je raspisana poternica i određen pritvor. Repedžić je uhapšen u avgustu 2014. godine, zbog sumnje da je  izvršio zloupotrebu sužbenog položaja i zloupotrebu u vezi sa javnim  nabavkama u "Toplifikaciji".

 

Foto: M.V.


Tada je iz policije saopšteno da je jednom novosadskom preduzeću omogućio protivpravnu korist od 3,6  miliona dinara preko poslova montaže predizolovnih cevi i izgradnji  toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu, bez učešća na  tenderu. Takođe, saopšteno je i da je, suprotno odluci Nadzornog odbora JP "Topolifikacija", angažovao advokate i sa njima sklopio  fiktivne ugovore, a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara. Raša Rajković iz Obrenovca osuđen je jer je dostavio ponudu za radove koje je već izveo, zasnivajući ponudu na lažnim podacima.

Repedžić je bio kadar SNS-a, predsednik Mesnog i član Gradskog odbora   te stranke u Požarevcu. Povodom njegovog hapšenja, Bane Spasović, u to  vreme predsednik gradske Skupština, a sada gradonačelnik, izjavio da  podržava hapšenje, koje pokazuje da nema nedodirljivih i da u borbi  
protiv korupcije nema kompromisa.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija