• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2019

15:38

VELIKO HAPŠENJE FALSIFIKATORA Palo 20 pripadnika dve kriminalne grupe!

Vesti

VELIKO HAPŠENJE FALSIFIKATORA Palo 20 pripadnika dve kriminalne grupe!

Podeli vest

Policija je uhapsila 20 pripadnika dve kriminalne grupe koje se sumnjiče za izradu više od četiri hiljade lažnih javnih isprava država Evropske unije, koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata (pasoš, lična karta, vozačka dozvola)

Jedna organizovana grupa je delovala na području Grada Beograda a druga kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih. 

U Beogradu je uhpašeno osam osumnjičenih - V.J., D.J., P. B., R.J., B.T., R.J., D. P. i V. A., zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanja isprave. 

U saopštenju tužilaštva za organizovani kriminal se navodi da se oni sumnjiče da su od juna 2018. do danas kao organzovana kriminalna grupa po narudžbini zainteresovsovanih lica pravili lažne javne isprave: pasoše, lične karte, vozačke dozvole i slično, država članica Evropske Unije. 

Postoje osnovi sumnje da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po ceni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta, precizira se u saopštenju i dodaje da su prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava. 

POKUŠALI KRAĐU U KINESKOJ RADNJI, A ZATIM NOŽEM NASRNULI NA RADNIKE! Dve osobe uhapšene zbog incidenta u Borči!

 

Druga organizovana kriminalna grupa koja se sastojala od 12 lica - Z.R., G.S., V. S., Z. S., N.A., S. K., T. N., R.N., B.G., M.N., O.D. i T. J. delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova i mesta i izrađivala lažne javne isprave u istu svrhu s tim što je to činila u iznajmnjenim prostorijama, navodi tužilaštvo.

Sumnja se da je i ova 12-očlana organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što su je njihova početna cena za izradu lažnih javnih isprava bila od 300 do 800 evra po dokumentu. 

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka, napomenulo je tužilaštvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija