• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. M.

11.07.2019

23:15

OSUDILI GA ZBOG TUČE U KOJOJ NIJE UČESTVOVAO! Mladić iz Prokuplja žrtva bizarne presude Prekršajnog suda u Nišu

Vesti

OSUDILI GA ZBOG TUČE U KOJOJ NIJE UČESTVOVAO! Mladić iz Prokuplja žrtva bizarne presude Prekršajnog suda u Nišu

Podeli vest

Aleksandar A. (37) iz Prokuplja mora da plati 30.000 dinara kazne i sudske troškove, iako je dokazao da nije učestvovao u tuči za koju ga terete * Čak je i prebijeni čovek svedočio da ga Aleksandar nije tukao

Aleksandar A. (37) iz Prokuplja žrtva je bizarne presude Prekršajnog suda u Nišu! On je osuđen da plati kaznu od 30.000 dinara i sudske troškove zbog navodnog prebijanja Nišlije D. I. u julu prošle godine iako u toj tuči nikada nije učestvovao!

Čak je i prebijeni čovek svedočio da nikada u životu nije video Aleksandra, a kamoli da se s njim tukao. Međutim, sudu to nije bilo dovoljno da preinači presudu. Do bizarne zabune je najverovatnije došlo zato što stvarni krivac za prebijanje D. I. ima isto ime i prezime kao Aleksandar.

Teška zabuna

Kako nam je ispričao Aleksandar, inače uzoran suprug i otac četvoro dece, sve je počelo kada je iz prokupačkog suda dobio poziv da se pojavi i da izjavu zbog učestvovanja u tuči.
- Rekli su mi da me u Prekršajnom sudu u Nišu terete da sam 17. jula 2018. godine u nekom noćnom klubu učestvovao u tuči i prebio čoveka, izvesnog D. I.?! U optužnici je pisalo da sam ga nekoliko puta udario pesnicom u glavu, a zatim ga išutirao nogama. Samo sam se nasmejao i rekao da je u pitanju zabuna jer tog dana niti sam bio u tom klubu, niti sam uopšte bio u Nišu. Da ne govorim o tome da me noćni izlasci odavno ne zanimaju i da ne pamtim da sam se potukao još od malih nogu. Ono što sam izjavio potvrdila je i moja majka - kaže Aleksandar, koji je zamolio da mu je ne otkrivamo prezime i dodao da je posle date izjave i zaboravio na ovaj slučaj:
- Mislio sam da su u sudu shvatili da su napravili grešku i da se na osnovu moje izjave jasno vidi da sam pogrešno optužen. Otišao sam kući bezbrižan, nije mi padalo na pamet šta će me kasnije snaći.

Angažovao advokata

Aleksandar je odmah po dobijanju presude angažovao advokata Dragišu Stojanovića iz Prokuplja kako bi isterao istinu na videlo.
- Podneli smo žalbu i sve dokaze, očekujemo odgovor. Ja sam miran porodični čovek, ne želim da me povezuju sa ovakvim stvarima. Sve ovo predstavlja veliki stres i neprijatnost za mene i moje ukućane - kaže Aleksandar.

Nakon toga, Aleksandra više niko nije zvao iz suda, nije dobio nikakvo pismo ni obaveštenje, sve dok pre deset dana nije dobio presudu da je osuđen na novčanu kaznu od 30.000 dinara i da mora da plati sve sudske troškove.
- Bio sam u šoku. Nisam mogao da verujem da neki sudija može da tek tako donese presudu, bez provere identiteta, bez dokaza... Što je najsmešnije, u presudi još piše da mi je određena najblaža moguća kazna "jer sam neosuđivan porodični čovek, otac četvoro dece". Osuđen sam na pravdi Boga, a neko će to morati da objasni, svakako se neće na ovome završiti - kaže ozlojeđeni Aleksandar.

Osudili ste pogrešnog

Ovaj slučaj još bizarnijim čini to što žrtva, D. I. iz Niša, odgovorno tvrdi da nikada u životu nije video Aleksandra.
- Kada su mi pokazali sliku čoveka iz Prokuplja, odmah sam rekao da to nije taj koji me je tukao. Ja tog Aleksandra iz Prokuplja nikada nisam sreo, a kamoli da sam se s njim potukao. Čovek koji me je prebio zove se i preziva isto kao on i verovatno je tu nastala zabuna. Osudili su potpuno pogrešnog čoveka - kaže Nišlija D. I., koji nije hteo da mu otkrivamo identitet.

ODLIČNA VEST ZA VOZAČE! Evo koliko će koštati tehnički pregled od septembra!

Policija: Ispitujemo slučaj

U niškoj policiji kažu da će proveriti čitav slučaj i utvrditi da li je bilo propusta u radu policijskog službenika koji je prijavio Aleksandra nakon tuče.
- Ispitaćemo sve navode, i ukoliko se utvrdi da je bilo popusta od strane policijskog službenika, on će biti sankcionisan i protiv njega će biti preduzete sve mere predviđene zakonom o policiji - kažu u policiji.


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DZO

pre 4 godine

Desava se cesto sudijama . .da pogrese osobu ili broj predmeta .. kada im kapne par stotina evra u dzep ..

Mikac

pre 4 godine

Ako je ovo tačno , sudiju odmah uhapsiti i suditi mu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija