• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.07.2019

11:19

PUSTITE ME DA JE DOKRAJČIM! Jeziva ispovest vozača koji je POKUŠAO DA SPREČI UBISTVO U PANČEVU: Jedva smo ga savladali, OPIRAO SE KAO PRAVA ZVER!

Vesti

PUSTITE ME DA JE DOKRAJČIM! Jeziva ispovest vozača koji je POKUŠAO DA SPREČI UBISTVO U PANČEVU: Jedva smo ga savladali, OPIRAO SE KAO PRAVA ZVER!

Podeli vest

Petar Mošić, koji je nožem izmasakrirao svoju ženu Desanku, ni za trenutak se nije premišljao da li da je ubije ili ne. Iako omalen, taj čovek se borio kao zver, rekao je šofer "ATP Pančevo" Marko M.

Nožem je besomučno ubadao ženu, a kada smo pomahnitalog čoveka uhvatili za ruke, on se borio nadljudskom snagom. Stalno je ponavljao: "Pustite me da je dokrajčim!" Njegova rešenost da ubije ženu bila je očigledna.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OVO JE TRENUTAK horora u Pančevu kada Petar Desanki NEMILOSRDNO ZABADA NOŽ U VRAT I STOMAK!

Ovim rečima vozač "ATP Pančevo" Marko M. opisuje stravičnu scenu koja se odigrala u petak oko podneva ispred Autobuske stanice u tom gradu, kada je Petar Mošić (64), zvani Tamango, nožem iskasapio suprugu Desanku (60).

- Završio sam smenu i ušao u sobu kod dispečera. Tu su bile i kolege Stevan N. i Nenad U. Posle dva-tri minuta čuli smo kako neko viče: 'Ovaj bode ženu!' Sva trojica smo istrčali i ugledali muškarca kako maše nožem i ubada ženu. Dok smo mi jurili ka njemu, nesrećna žena je vrisnula nekoliko puta, a zatim se stropoštala na ulicu. Ležala je u lokvi krvi - kaže Marko M. i dodaje:

Da li je neko zakazao?

Radmila Vesković ispred Udruženja "Fenomena" iz Kraljeva ističe da je prijava nasilja za mnoge nasilnike ozbiljna opomena, ali da je nužna primena svih zakonom propisanih mera.
- Ako se u slučajevima ubistava žena zaustavimo na informaciji da je nasilnik imao meru zabrane prilaska, a ipak je ubio, šaljemo opasnu poruku: 'Ako prijaviš, bićeš ubijena!' To žene koje trpe nasilje dodatno plaši i tera na pasivnost - napominje Veskovićeva.

- Bacili smo se na njega i uhvatili ga za ruke. Međutim, iako omalen, taj čovek se opirao kao zver. Verujte, jedva smo ga obuzdali i pritisli na pod. Pa čak i tada, on se nije predavao. Tek kada je policija došla, pomahnitali čovek je odustao od borbe.

Iako su trojica hrabrih vozača prvi priskočili u pomoć nesrećnoj Desanki, nažalost, njoj već nije bilo spasa. Petar joj je nož zabo dva puta u leđa i jednom u vrat, što je bilo fatalno po nju.

Kobnog dana, podsetimo, Petar je primetio Desanku na Autobuskoj stanici i počeo odmah da je juri. Sustigao je nesrećnu ženu i ubio je naočigled mnogih svedoka. Inače, Petar Mošić i Desanka bili su u brakorazvodnom procesu i on je imao zabranu prilaska ženi, i to zbog nasilja u porodici. Desanka je zbog toga čak bila smeštena i u sigurnu kuću, ali na kraju joj ni to nije pomoglo da se zaštiti od napadača.

Da li je ovakav krvavi epilog mogao da se spreči i ko je eventualno zakazao u proceni rizika po žrtvu, ostaje da se utvrdi.

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković izjavila je da je od početka ove godine već ubijeno 16 žena u porodičnom nasilju, apelujući na sve koji imaju saznanje da to prijave policiji na broj 192 ili 0800 100 600.

- I dalje je najveći problem što žrtve ne prijavljuju nasilnike. Od 16 ovogodišnjih žrtava, čak 11 nije nikada prijavilo nasilje! Nemoguće je da, ako žrtva nema snage da prijavi nasilje, neko iz okoline, prijatelj, komšija, rođak nije znao da nasilje postoji - istakla je državna sekretarka.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predložila je uvođenje posebnih narukvica za nasilnike nad ženama kao dodatnu meru:

- Zločin u Pančevu je poraz celog društva. Ovaj slučaj pokazao je da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, kao ni zabrana prilaska žrtvi. Svi mi, a ne samo država moramo da reagujemo kad znamo da postoji nasilje.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pančevac

pre 4 godine

Od 16 ovogodišnjih žrtava, čak 11 nije nikada prijavilo nasilje! O čemu vi pobogu pričate? Ova žena je bila jedna od tih 5 koje su prijavile nasilnika. Šta je ovoj jadnici vredelo što je prijavila nasilnika kad mu je rečeno "no no, ne smeš to da radiš" ... Ko je nadgledao i kontrolisao da li on poštuje zabranu prilaska? Samo idiot koji tu meru izriče da bi sebe zakonski pokrio i oslobodio odgovornosti uopšte i pomišlja da ta mera bilo šta znači. Primenite maksimalne kazne za nasilnike, eto šta treba da uradite. Gradite još zatvora i UTROSTRUČITE zatvorske kazne za sve oblike nasilja, dosta više tog foliranja sa nekakvim zabranama prilaska jer ta mera nije spasla ni pomogla NI JEDNOJ žrtvi. Manite se priča o ljudskim pravima i humanosti - ova jadnica je platila glavom zbog tih budalaština.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija