• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

16.08.2019

11:54

JOTKA OPET PAO! Veliko hapšenje u Kruševcu! Pored Jotića, lišeno slobode još OSAM LICA

Vesti

JOTKA OPET PAO! Veliko hapšenje u Kruševcu! Pored Jotića, lišeno slobode još OSAM LICA

Podeli vest

U akciji policije u Kruševcu uhapšeni su Zoran Jotić Jotka (64) , Igor G. (46), Saša R. (26), Sandra P. (44), Marija J. (36), Iva . (23), Vuk P. (25), Nenad J. (57) i Miodrag V. (56)

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Sumnja se da je Zoran Jotić Jotka bio organizator kriminalne grupe, čiji je član Stefan R. osumnjičen za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) iz Kruševca, a prethodno i njegovog sina Vojina Stankovića (30).

Foto: r.b.

 

Prema saopštenju policije, Igor G. se sumnjiči da je dovezao Stefana R. na mesto ubistva, dok je Zoran Jotić organizovao njegovo skrivanje i prebacivanje u BiH, pa je nedavno uhapšen u Bijeljini.

Osumnjičeni Saša Z, Iva P. i Vuk P, sumnjiče se, takođe, da su pomogli Stefanu R. nakon izvršenja ovog krivičnog dela.

Foto: r.b.

 

Zoran Jotić Jotka sumnjiči se i da je, tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja, tražio novac na ime navodnog duga. Njegova supruga Marija, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila je ugovor o zajmu od 300.000 evra sa uhapšenim N. J. uz obavezu plaćanja mesečne kamate. Ona se sumnjiči i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

U policijskog akciji uhapšena je i Sandra P. bivša supruga pokojnog Gorana Petrovića Pete, Jotkinog bliskog prijatelja, koji je sa oko 20 metaka likvidiran 2015. godine u teretani hotela "Golf" , a uhapšena su i Sandrina deca Iva i Vuk.

Foto: r.b.

 

Goran Petrović je sa Zoranom Jotićem Jotkom uhapšen 2003. godine u akciji „Sablja“, a godinu dana kasnije je osuđen na 11 godina robije kao član grupe, koja je reketirala kruševačke biznismene.

JOTKA OPET IZA REŠETAKA! Zbog PROGANJANJA 24-godišnje žene pritvor za kruševačkog šefa podzemlja!

Vođa grupe Zoran Jotić Jotka je tada osuđen na 12 godina, a potom sa još četiri  godine zbog pokušaja potkupljivanja sudije Vrhovnog suda Ljubomira Vučkovića, koji je trebalo da mu pomogne da presuda bude oborena.

Jotka je iz zatvora izašao krajem prošle godine, ali se nije primećivao do ponovnog hapšenja. Prvo je privođen zbog ubistva Dejana Stankovića, pa pušten na slobodu, a potom nedavno i zbog praćenja i pretnji ženi uhapšenog Stefana R.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija