• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

16.08.2019

14:23

TRAGEDIJA! UMRLA DVOGODIŠNJA DEVOJČICA U SURDULICI! Uzrok smrt biće poznat nakon obdukcije!

Vesti

TRAGEDIJA! UMRLA DVOGODIŠNJA DEVOJČICA U SURDULICI! Uzrok smrt biće poznat nakon obdukcije!

Podeli vest

Dvogodišnja devojčica preminula je jutros u Zdravstvenom centru u Surdulici, nakon što joj je sinoć pozlilo na Vlasinskom jezeru kada su roditelji morali sami da je transportuju do najbliže zdravstvene ustanove

U ZC Surdulica je rečeno da je i pored napora lekara, devojčica izgubila borbu, a uzrok smrti će utvrditi obdukcija.

Nakon što je devojčici sinoć pozlilo, roditelji su pozvali Hitnu pomoć u Crnoj Travi gde im je, navodno, rečeno da ne mogu da izađu na teren.

U Surdulici u ovoj službi preporučeno im je da sami transportuju devojčicu do najbliže ambulante jer "trenutno nemaju vozilo koje bi mogli da pošalju“.

Direktorka Doma zdravlja u Vlasotincu doktorka Milena Stanković Mitrović kaže da lekar Hitne pomoći iz Crne Trave nije mogao da izađe na teren, jer je morao da ispoštuje zvaničnu proceduru.

- Tačno je da Služba hitne pomoći nema sanitetsko vozilo u koje mogu da stave kiseonik, ali imaju vozilo sa nosilom kojim mogu da transportuju pacijenta. Međutim, doktor, koji je noćas bio u smeni, radio je sam. On kao jedini lekar ne sme da napusti Dom zdravlja. Jeste da je Crna Trava teritorijalno blizu Vlasinskom jezeru i naravno da, kada je ovako nešto u pitanju, tu nema govora, mora da se reaguje. Lekar je najverovatnije savetovao da se dete doveze do prve ambulante. Moguće da je lekar, inače sa dugogodišnjim iskustvom i jako privržen svom poslu, pomenuo da nemaju kiseonik, ali nije u tome problem. On je samo poštovao proceduru- navodi Stanković Mitrović.

TRAGEDIJA KOD PANČEVA! Devojčica (4) se udavila u bazenu u dvorištu kuće!

Ona dodaje da Crna Trava zapravo nema Službu hitne pomoći, ali da lekari, koji su inače „u manjku“ uvek reaguju kada su ovakvi slučajevi u pitanju.

- Problem je u tome što Vlasinsko jezero teritorijalno pripada Surdulici, pa tako i zdravstvene usluge, ali je geografski bliže Crnoj Travi, Vlasotincu, pa i Leskovcu. U takvim kritičkim momentima ljudi se odlučuju da se zapute pre u Leskovac nego u Surdulicu. Da ne pričam o tome što sama Crna Trava ima problem sa brojem lekara- ističe ona.

Na samom Vlasinskom jezeru, koje je jedan od najvećih turističkih centara na jugu Srbije, postoji samo jedna ambulanta.

Međutim, ne postoji zdravstvena služba sa 24-časovnim radnim vremenom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija