• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

29.08.2019

22:01

MONSTRUMI IDE U LUDNICU! Nastavlja se istraga četvorostrukog ubistva u Jabukovcu!

Vesti

MONSTRUMI IDE U LUDNICU! Nastavlja se istraga četvorostrukog ubistva u Jabukovcu!

Podeli vest

Davor Pernić (35), koji je ubio i opljačkao Raju Kazimirovića (72) i tri žene, biće upućen na psihijatrijsko veštačenje. U tužilaštvu su, međutim, uvereni da je on bio u potpunosti uračunljiv kad je napravio masakr

Davor Pernić (35), koji je u subotu uhapšen zbog stravičnog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu, biće uskoro upućen na psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv kad je napravio masakr!

U negotinskom tužilaštvu, međutim, uvereni su da je Pernić bio apsolutno svestan svojih postupaka i da nema govora o nekoj neuračunljivosti, zbog koje bi, umesto u zatvor, bio poslat na lečenje u zatvorsku bolnicu.

 

Miran i disciplinovan

Pernić se trenutno nalazi u pritvoru negotinskog zatvora, a tereti se za teško ubistvo Raje Kazimirovića, njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53). On ih je, prema sopstvenom priznanju, izrešetao 7. avgusta na Rajinom zabačenom imanju u okolini Jabukovca i oteo im 200 evra i oko 35.000 dinara.

Izvor iz istrage kaže da se Pernić za sada pridržava kućnog reda u zatvoru.

- Nije se ni na šta žalio, niti je imao neke specijalne prohteve. Miran je, disciplinovan, uredno jede i spava. Porodica mu je poslala jedan paket sa garderobom - naveo je naš izvor.

Foto: Informer DN

RAJA PRE UBISTVA IŠAO PO SELU SA SVEŽNJEM NOVČANICA OD 500 EVRA! Novi detalji monstruoznog zločina u Jabukovcu!

Više tužilaštvo u Negotinu je u ponedeljak, nakon Pernićevog saslušanja, najavilo da će zatražiti njegovo psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdila njegova uračunljivost u trenutku zločina.

- Taj nalog će ovih dana biti prosleđen u negotinski zatvor i Pernića će najverovatnije poslati u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će neko vreme raditi s njim psihijatri i psiholozi. Psihijatrijsko veštačenje je, inače, uobičajena procedura u ovakvim slučajevima i to ne znači da je Pernić tokom istrage pokazivao bilo kakve znake psihičke bolesti ili neuračunljivosti. Baš naprotiv, u tužilaštvu su uvereni da kod njega nema baš nikakvih naznaka da nije bio svestan svojih postupaka kad je napravio masakr - objašnjava naš izvor.

Prema njegovim rečima, Pernić je tokom saslušanja u policiji i u tužilaštvu pokazao zastrašujuću hladnokrvnost i potpuni nedostatak bilo kakve samilosti prema žrtvama. U jednom trenutku je čak pomenuo i da su Raja i tri žene sami krivi što ih je pobio i da bi ostali živi da su mu odmah dali pare.

 

 

Podsetimo, Pernić je, kako je sam priznao na saslušanju, otišao na Rajin salaš da ga opljačka jer je čuo da starac ima mnogo para iako živi u trošnoj kući, bez struje i vode.

Razmislio i pobio ih

Kobnog dana Davor je zatekao Dragicu i Draganu ispred kuće i zatražio im je pare, ali je Rajina sestričina zgrabila neku sekiricu i nasrnula je na njega, zbog čega se Pernić okrenuo i pobegao do obližnjeg potoka. Tamo je zastao da razmisli, pa je odlučio da sprovede svoj pakleni plan do kraja i vratio se na Rajino imanje. Tamo je odmah ubio Dragicu i Draganu, a zatim i Ljubicu. Dok je pretresao kuću u potrazi za parama, naišao je Raja na svom traktoru. Davor je bez razmišljanja ubio i njega, uzeo ukupno oko 500 evra, koliko je našao u kući, i pobegao.

MEŠTANI JABUKOVCA U ŠOKU! Davor je najbolji automehaničar, normalno je radio posle ubistva! Otkrili su jeziv događaj od pre 13 godina

Ubica je otkriven posle 17 dana istrage, nakon što su inspektori čuli za njegovo hvalisanje oružjem. Pozvan je na razgovor u policijsku stanicu, gde je otišao mirno i samouvereno, ali je ubrzo pao na poligrafskom ispitivanju i priznao je zločin. Pokazao je gde je zakopao "škorpion" i malokalibarsku pušku kojima je pobio ljude, a zatim je u kući Davorovog dede, gde je ubica živeo, nađeno još nekoliko pušaka i dosta municije.

Pernić je kazao da je hteo da otme pare kako bi ih dao ljubavnici za operaciju tumora. E. I.

Davorov deda: Možda su ga drogirali da prizna zločin?!?

Foto: Informer DN

Radovan Pernić, deda uhapšenog Davora, i dalje veruje da njegov unuk nije pobio četvoro ljudi, uprkos tome što je ovaj priznao zločin.
- Ako je kriv, nek ga osude, ali plašim se da su mu nešto sipali u vodu dok su ga saslušavali i da je tako drogiran priznao ubistva. Nije moj unuk takav čovek - tvrdi Radovan, i dodaje da je policija iz njegove kuće, prilikom pretresa, odnela sav novac:
- Ostavili su i mene i suprugu Milevu bez dinara u kući! Odneli su 315 evra koje su našli u Davorovoj sobi i sav ostali novac koji su našli u kući. Ostavili su nam samo nekakvu priznanicu. Novac koji su našli u mojoj spavaćoj sobi je moj i pošteno sam ga zaradio! Sada ne znam od čega ćemo supruga i ja da živimo.
Radovan kaže i da je policija, osim kuće, pretresla i celo njegovo imanje.
- Otišli su posle i kod Davorovog oca Slaviše na salaš. Tek kasnije sam čuo da je moj unuk krio neke silne puške. Znam samo da je imao jednu vazdušnu pušku kod mene kući - kaže Radovan.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija