• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Paunović

04.09.2019

21:47

UKLETA PLAŽA! Dvojica Požarevljana za dve nedelje stradala u letovanju u Grčkoj u Olimpik biču!

Vesti

UKLETA PLAŽA! Dvojica Požarevljana za dve nedelje stradala u letovanju u Grčkoj u Olimpik biču!

Podeli vest

Veliki talas u ponedeljak poklopio je i ubio Slađana Stepanovića (50) * Na istom mestu poslednjeg dana letovanja stradao i Stefan Pantić (19)

Na jednoj od omiljenih plaža u Grčkoj za samo dve nedelje život su izgubila dvojica Požarevljana!
Slađan Stepanović (50) utopio se u ponedeljak popodne naočigled velikog broja turista u Olimpik biču, mestu nadomak Paralije. Nesrećni čovek je najverovatnije doživeo infarkt, nakon čega ga je poklopio talas i on se udavio.

Nagutao se vode

Kako nezvanično saznajemo, spasioci su čak 15 minuta pokušavali da spasu život nesrećnog čoveka, ali nije mu bilo pomoći.

Najopasnije plaže:

* plaža u Olimpik biču
* gradska plaža u Sartiju
* Paradise bič na Tasosu
* Posidi na Kasandri
* Porto Katsiki na Lefkadi
* Mirtos na Kefaloniji

- Telo Slađana Stepanovića (50) iz Požarevca u ponedeljak oko 17 sati pronađeno je u moru. Odmah je prebačen u bolnicu u Kateriniju, ali su tamo lekari samo mogli da konstatuju smrt. Sada je u toku istraga, a tek nakon obdukcije tačno će se znati od čega je umro. Prema rečima očevidaca, more je bilo uzburkano taj dan, a talasi su bili zaista ogromni. Naišao je jedan veliki talas, preklopio ga i on se nagutao vode. Veoma je moguće da je dok je plivao doživeo infarkt. Meštani i ljudi sa plaže odmah su zvali spasioce koji su došli neverovatno brzo. Više od 15 minuta pokušali su da ga ožive, ali nesrećnom čoveku nije bilo pomoći. Na plaži se u tom trenutku nalazio i njegov prijatelj koji je zapomagao iz sveg glasa kada je video da Slađan ne reaguje - kaže naš sagovornik.

(FOTO) OVI KLINCI SU SVETSKE JUNAČINE! Braća Teo i Leo SPASILI TADIJU u Grčkoj! Presrećni dečak sa tatom KRENUO KUĆI!

Foto: Informer DN

Podsetimo, pored Stepanovića, pre samo dve nedelje, 22. avgusta, na istom mestu utopio se i njegov sugrađanin Stefan Pantić (19) iz sela Pečanica iz okoline Požarevca. On je na letovanje otišao sa sestrom, a pred sam polazak kući želeo je još jednom da se okupa. Njega je udario talas, posle čega nije uspeo da ispliva na površinu.

Foto: Informer DN

Stefan Pantić

Jaki vetrovi

Ana Nikolić, koja živi u Grčkoj, upozorava da u ovom periodu godine jaki olujni vetrovi prave velike talase, zbog čega je povećan broj utapanja.
- Plaža je peščana, nema stena u vodi i plitka je. Ipak, ovih dana more je bilo nemirno. Krajem avgusta i početkom septembra duvaju čuveni vetrovi "meltemi", koji izazivaju talase, pa to svakako utiče na veći broj utapanja. Na plaži dežura i spasilačka služba. Nažalost, kada se pre dve nedelje Stefan utopio, spasilaca nije bilo na plaži. Oni su štrajkovali jer im opština nije isplatila platu. Dečko se udavio nedaleko od kućice za spasioce. Spasioci su druga linija pomoći. Dovoljno je tri do četiri minuta da se osoba udavi i reakcija spasilaca često stigne prekasno - kaže Nikolićeva.

(FOTO) SRPSKI DEČAK KOJI SE DAVIO U PEFKOHORIJU SE PROBUDIO IZ KOME! Emotivna fotografija iz bolnice u Solunu!

Nesreće srpskih turista u Grčkoj

Foto: Informer DN

EKSPLODIRAO IM GLISER Porodica Filipović


* 10. jul, Halkidiki Sedmoro srpskih turista, među kojima je i jedna devojčica (13), povređeno je u toku nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki
* 17. jul, Paralija Milan Levkić (8) iz Bora povređen je na letovanju u Paraliji u Grčkoj kada je slučajno zgazio otrovnu ribu "dragon fiš" dok je ulazio u more
* 20. jul, Halkidiki Sedmogodišnji dečak iz Srbije jedva je spasen pošto ga je u popularnom grčkom letovalištu Toroni na Halkidikiju, dok je ležao na dušeku, vetar odvukao na pučinu
* 28. jul, Sitonija Porodici Filipović iz Obrenovca zapalio se gliser dok je boravila na Sitoniji u Grčkoj. Motor je odjednom eksplodirao i buknuo je požar. Gordana je ostala zaglavljena u čamcu sa četvorogodišnjom ćerkom i mužem, dok su starije ćerke uspele odmah da skoče u vodu. Majka i najmlađa ćerka hitno su prevezene u bolnicu, gde je Gordani operisan nožni prst, a detetu su previjene rane od opekotina.

 

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija