• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.09.2019

21:20

VATROGASAC ISPAO IZ ČAMCA, ELISA MOTORA GA ISEKLA PO GLAVI, ONESVEŠĆEN SE UTOPIO! Strašna tragedija na veštačkom jezeru Ćelije kod Kruševca!

Vesti

VATROGASAC ISPAO IZ ČAMCA, ELISA MOTORA GA ISEKLA PO GLAVI, ONESVEŠĆEN SE UTOPIO! Strašna tragedija na veštačkom jezeru Ćelije kod Kruševca!

Podeli vest

Njegoš Radosavljević (28) vozio se čamcem sa društvom, kad je iznenada upao u vodu, a elisa motora ga isekla po glavi i ramenu i on se onesvešćen utopio. Uhapšen Njegošev drug koji je vozio čamac

Vatrogasac Njegoš Radosavljević (28) udavio se prekjuče u veštačkom jezeru Ćelije kod Kruševca nakon što je ispao iz čamca u kom je bio sa društvom. Nesrećnog Njegoša je prilikom pada u vodu elisa motora isekla po glavi i ramenu, zbog čega je on u trenu izgubio svest i potonuo.
 

Foto: Informer DN

Nastradali Njegoš Radosavljević

Njegov drug Slobodan Krstović, koji je upravljao čamcem, uhapšen je zbog ugrožavanja bezbednosti.

Skretanje

 

Krstović je vozio brzo, a prilikom naglog skretanja Njegoš je ispao iz čamca i u trenu nestao pod vodom
Izvor iz istrage


Kobna vratolomija
Radosavljević je u ponedeljak po podne, kad nije bio na dužnosti, sa prijateljima došao do jezera Ćelije, gde su se ukrcali na motorni čamac, kojim je upravljao Krstović. Posle kraće vožnje došli su do obale, gde je nekoliko mladića izašlo iz čamca i ustupilo mesta nekolicini devojaka, da se i one malo provozaju sa Njegošem i Slobodanom.


- Krstović je vozio punim gasom, a prilikom jednog naglog skretanja Radosavljević je ispao iz čamca i u trenu nestao pod vodom. Njegoševi prijatelji su odmah pozvali policiju - navodi naš izvor.


Ronioci Žandarmerije su brzo stigli do jezera i počeli da traže telo. Posle višečasovne potrage, iste večeri, izvukli su mrtvog Njegoša sa dna jezera, a telo je zatim poslato na obdukciju.


- U prvi mah se pomislilo da je Radosavljević preminuo od srčanog udara prilikom pada u vodu, ali je obdukcija pokazala da ga je elisa motora isekla po glavi i ramenu, zbog čega se mladić onesvestio i udavio - ističe naš sagovornik.

Svake godine jedno utapanje

 

Jezero Ćelije se nalazi na dvadesetak kilometara od Kruševca, a nastalo je osamdesetih godina kada je potopljeno jedno veliko selo da bi se izgradila akumulacija za pijaću vodu, koju danas koristi oko 200.000 stanovnika Kruševca i okoline. Kruševljani ga zovu jezero Zmaj, jer ih njegov oblik, gledajući iz vazduha, podseća na ovu mitsku životinju. Meštani ovog dela Srbije još prepričavaju legendu prema kojoj je jezero ukleto zato što je tamo potopljeno groblje, te se zbog toga, navodno, svake godine neko utopi u njemu.

Policija je posle završenog uviđaja na jezeru uhapsila Slobodana Krstovića, koji je kobnog dana vozio motorni čamac bez dozvole, ne poštujući bezbednosne propise. On se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, za šta mu preti od dve do 12 godina robije.

Foto: Informer DN

Uhapšeni Slobodan Krstović


Što se tiče nastradalog Radosavljevića, on je pre godinu dana je počeo da radi u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Kruševac. Njegoševa porodica je u vreme NATO bombardovanja 1999. izbegla iz Ugljara kod Kosova Polja, a utočište su našli u kruševačkom naselju Bivolje.

Voleo prirodu i životinje
Njegoš je mnogo vremena provodio na jezeru Ćelije sa svojim dedom Ilijom, koji je utehu od progona sa Kosova nalazio pored vode.


Poznanici stradalog vatrogasca kažu da je bio vedar, nasmejan i omiljen u društvu.
- Bio je veliki ljubitelj prirode i životinja. Slobodno vreme je provodio i na obližnjem Jastrepcu, a bio je odličan plivač. Zato nam je bilo veoma čudno kad smo čuli da se utopio. Tek kasnije smo saznali da mu je zapravo presudila elisa motora sa čamca - rekao je Njegošev poznanik.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 4 godine

Kako vas bre nije sramota. Danas ste ovim narko-dilerima stavili inicijale i preko očiju traku, a Slobi ste stavili sliku i puno ime i prezime kao da je najveći kriminalac. U stvari da, vatrogascu koji je izgubio kolegu i prijatelja smete da stavite, a ovim ozbiljnima samo inicijali da se ne zamerite slučajno?.

Srbija

pre 4 godine

Sramota i bruka, prvo lažne informacije, decko nije vozio brzo i po ne propisu, vec je decko sam pao jer se okliznuo, bitno da ste skinuli sliku decku sa fb, to je nesrećan slucaj i imajte milosti prema Slobodnu jer je izgubio kolegu, a drugo pedofilima, ubicama, narkomanima stavljate zamagljene face i inicijale, a jadnom decku kacite sliku sa punim imenom i prezimenom ne znate da li ima porodicu i kako je njima

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija