• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

20.09.2019

14:46

KRAGUJEVČANKA UGRADILA SILIKONE, A ONDA JE ISPLIVALA MRAČNA TAJNA LEKARA KOJI JE RADIO OPERACIJU! Odmah su mu stavili lisice na ruke!

Vesti

KRAGUJEVČANKA UGRADILA SILIKONE, A ONDA JE ISPLIVALA MRAČNA TAJNA LEKARA KOJI JE RADIO OPERACIJU! Odmah su mu stavili lisice na ruke!

Podeli vest

G. A, jedan od poznatih plastičnih hirurga u Srbiji uhapšen je u akciji policije u Kliničkom centru Kragujevac, a prevara je otkrivena kada je jedna njegova pacijentkinja kojoj je ugradio silikone, požalila se na njegov rad.

Njega, prema tim saznanjima, tereti devojka kojoj je operisao grudi i koja je policiji rekla da je uslugu platila privatno, a ne na račun Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je operacija i urađena.

- Pominje se i da je od pomenutog plastičnog hirurga tražila da joj novac vrati zato što navodno nije bila zadovoljna operacijom. Da bi došla do svog novca praktično ga je ucenjivala mogućom prijavom policiji - kaže izvor upoznat sa detaljima hapšenja.

Postoji sumnja da je uhapšeni G. A. za te operacije u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog dela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je reč o estetskim operacijama koje nisu obuhvaćene osiguranjem.

U Višem tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu podneto je više krivičnih prijava, na osnovu kojih su kasnije uhapšeni D. P. (49), N. S. (48), G. A (55) i M. G. (43), zaposleni u kragujevačkom kliničkom centru. Pored njih, kako navodi MUP, privedeno je i devetoro osumnjičenih da su kao dobavljači pomogli D. P. i N. S. u postupku javnih nabavki kako se sumnja "da počine krivično delo zloupotrebe službenog položaja kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara".

Policija je uhapsila i rukovodioca Kliničkog centra Kragujevac N. S, koji se tereti da je kao saizvršilac u postupku javne nabavke učestvovao u sačinjavanju tehničke specifikacije favorizujući određenog ponuđača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Nemam protiv ništa da lekarima ali istinski vrednim,stručnim i odanim lekarima svom poslu,povećate plate i tri puta više,da se ne babe prevarama,ali pre toga zdravstvo i lekare dobro pročešljati po svim pitanjima,jer od njih zavisi život pacijenta.

nnn

pre 4 godine

pa to se u Sremskoj Kamenici radi godinama..operacija iz privatnih klinika u drzavnoj ustanovi i svi srecni

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija