• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Tasić

07.10.2019

13:41

DRUGA SLUČAJNO UPUCAO U GRUDI, PA POKUŠAO DA GA SPASE Detalji TRAGIČNE POGIBIJE VOJNIKA KOD VRANJA

Vesti

DRUGA SLUČAJNO UPUCAO U GRUDI, PA POKUŠAO DA GA SPASE Detalji TRAGIČNE POGIBIJE VOJNIKA KOD VRANJA

Podeli vest

Srđana Đorđevića (37), vojnika po ugovoru iz Vranja, slučajno je upucao njegov drug A. S. (29) dok su bili u lovu. Đorđević je pogođen sačmom u grudi i ubrzo je preminuo

Srđan Đorđević (37), vojnik po ugovoru iz Vranja, ubijen je juče ujutru kad ga je slučajno upucao njegov drug A. S. (29) tokom lova u planinskom selu Prvonek kod Vranjske Banje. Nesrećni Đorđević pogođen je sačmom u grudi i brzo je preminuo.

Uviđaj i obdukcija

Vranjska policija saopštila je sinoć da se A. S. iz okoline Vranja tereti za krivično delo nehatno lišavanje života.

Ponosan

Srđan je kao profesionalni vojnik išao u mirovne misije po svetu. Voleo je svoj posao i bio je ponosan na vojsku
Komšija

- Sumnja se da je u jutarnjim satima u ataru sela Prvonek lovačkom puškom nehatno ispalio jedan hitac i naneo smrtonosne povrede muškarcu iz Vranja. Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanja do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu - saopštila je policija.

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, ispričala je da je Đorđevićev prijatelj A. S. posle nesreće pozvao Hitnu pomoć i povezao ga kolima prema bolnici.
- Lekarska ekipa ih je usput srela i preuzela pacijenta. Đorđević je tada još davao znake života, ali je ubrzo podlegao povredama - navela je Trajkovićeva i dodala da je obavljen uviđaj na mestu pogibije i naložena je obdukcija tela.

Prema nezvaničnim informacijama, Đorđevićev prijatelj je takođe pripadnik Vojske Srbije.
Iza Srđana su, inače, ostali supruga i dete od godinu i po dana. Srđanove komšije imale su samo reči hvale za njega. Kažu da je bio izuzetan čovek i komšija i veoma vredan i odgovoran.

Foto: S.T.

ZAVIJENA U CRNO Komšije ispred kuće stradalog Đorđevića

Trudio se i skućio

- Kao mali ostao je bez oca, pa je majka njega i sestru podizala sama. Rodom su iz sela Stajevac kod Trgovišta. Tek pre nekoliko godina u Vranju su napravili kuću. Vredno je radio, dizao kredite da se skući, bio je domaćin čovek... Dan pre tragedije sedeli smo zajedno, a on je onda odvezao majku na stanicu, krenula je u selo da vadi krompir. Tad sam ga poslednji put video - priča komšija.

Prema njegovim rečima, Đorđević je kao profesionalni pripadnik Vojske Srbije išao u mirovne misije po svetu.
- Srđan je voleo svoj posao i bio je ponosan na našu vojsku - rekao je komšija.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija