• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.03.2017

16:01

NEZAVISNI POLICIJSKI SINDIKATI: Policajac je u službi građana, NE POLITIKE!

Zanimljivosti

NEZAVISNI POLICIJSKI SINDIKATI: Policajac je u službi građana, NE POLITIKE!

Podeli vest

Povodom poziva Policijskog sindikata Srbije upućenog policajcima da uzmu aktivno učešće u političkoj kampanji, oglasili su se Nezavisni policijski sindikat Srbije, kao i Nezavisni sindikat policije

Saopštenja ova dva sindikata prenosimo u celosti:

Nezavisni policijski sindikat Srbije je već nekoliko puta  napominjao da se pojedine aktivnosti  Policijskog sindikata Srbije pod plaštom borbe za prava policijskih službenika koriste u svrhu političke promocije i sticanja beneficija isključivo pojedinaca. Sada se ide korak dalje pa se, pored očigledne zakonske regulative, policijski službenici javno pozivaju da uzmu učešće u političkoj kampanji. Sve se to čini uz obećanje da će sindikat pravno zaštititi svakog pojedinca koji se ogluši o propise Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Ovim saopštenjem se potpuno ograđujemo od bilo kakve politike i političke aktivnosti, jer podsećamo sve da je policijski službenik pre svega u službi naroda, a ne bilo koje političke partije. Politički subjekti se smenjuju izbornim procesom, policijski službenik ostaje da radi svoj posao, da se propisanim sredstvima bori za svoja prava i da pre svega bude u zaštiti građana i njihove imovine, bez obzira na pripadnost bilo kojoj političkoj opciji. 

Svako suprotno delovanje od ovoga je štetno po policijskog službenika kao pojedinca, a zatim i za ugled celokupne bezbednosne strukture kojoj pripada. Policijski službenik dužan je da bude u pripravnosti i kada nije u uniformi i da spreči bilo kakvo kršenje zakona. Tako i kada su političke aktivnosti u pitanju ne sme se zaboraviti da i kada je policijski službenik u civilu  i dalje je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nezavisni policijski sindikat Srbije


Nezavisni sindikat policije ističe da su netačne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije da su policijskim službenicima izdate usmene naredbe iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova da niko od policajaca ne sme da prisustvuje predizbornim skupovima.

Policijski sindikat Srbije nastavlja da svojim političkim delovanjem obmanjuje javnost da se navodno bori za sindikalna prava. Umesto da se bave sindikalizmom, predstavnici PSS (verovatno) vođeni političkim interesima i sami učestvuju u blaćenju svojih kolega.

Svim svojim istupanjima i postupcima predstavnici PSS dokazali su da im je lični interes na prvom mestu, pa bi bilo dobro da skinu maske i ne sakrivaju se iza navodnog sindikalnog delovanja, pošto konkretno za svoje kolege nisu učinili ništa.

Zakon o policiji jasno definiše da je političko delovanje nespojivo sa funkcijom policijskog službenika, pa je možda PSS-u bolje da se preregistruje u političku stranku i tako ima pravno uporište za ono čime se bavi.

Nezavisni sindikat policije 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija