• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

16.01.2015

14:01

Sistem haosa

Kolumne

Sistem haosa

Podeli vest

Nisam hteo i ovog vikenda da krenem sa poređenjem, al' tako će ipak biti najbolje.
Informer

Zamislite, dakle, ovako: ministarstvo informisanja Ruske Federacije uplati Informeru 100.000 evra na ime "unapređenja medijskog izveštavanja u Srbiji", a Informer onda u prvoj prilici napadne vlast zato što je posao ispumpavanja vode iz poplavljenih kopova dodelila izvesnoj srpskoj firmi, a ne "najstručnijoj ruskoj kompaniji".

Srbiju treba vratiti na mesto vazalne državice. Zbog toga se Srbi svakodnevno bombarduju aferama ne bi li što pre u Beogradu izazvali haos koji će Vučićev rok trajanja skratiti na kraj 2015.

Dan, dva kasnije otkrije se da su dotični Rusi na tenderu tražili 33 miliona, dok su Srbi pristali da posao obave za tek nešto malo više od 10 miliona. I pored toga, uredništvo Informera optuži državu za strašnu cenzuru, za gušenje medija i nastavi da insistira na tezi da je mnogo bolje iz budžeta Rusima platiti 33 nego Srbima 10!?! Na sve to, Informer još dobije i otvorenu podršku novinarskih udruženja, ruskog i kineskog ambasadora, nezavisnih intelektualaca...

Ovo u prethodnom pasusu je, složićemo se, potpuno nemoguće. Nemoguće je i da se zamisli. A kamoli da se desi. I dobro je da je tako. Ali kako je onda moguće da ona fantomska paranovinarska organizacija BIRN dobije stotine hiljada evra od EU, pa da onda otvoreno reketira državu sve pokušavajući da sa holandskom firmom otme iz srpskog budžeta (čitaj: iz našeg džepa) 23,2 miliona evra, a da se na kraju baš ništa ne desi? Kako je moguće da sva silesija novinarskih uglednika ćuti pred tim posve očiglednim dokazom novinarskog terorizma? Zašto je drugosrbijanskim žurnalistima potpomognutim zapadnim ambasadorima dozvoljeno sve ono što je svima nama ostalima najstrože zabranjeno?

KOLINDA

nato.int

O gospođi potpredsednici. O "srpskoj Kolindi". O jedinoj bezgrešno začetoj u vrhu SNS. O plavuši koja je poverovala da je projekat

Nije to samo rasizam o kom sam pre neku nedelju na ovom mestu pisao. To je ozbiljan sistem. Sistem pažljivo osmišljen u Briselu i Vašingtonu. Sistem koji Srbiju treba da vrati na mesto vazalne državice u kojoj pravo na profit imaju samo pravoverni evrounijati. Sistem u kome Srbe svakodnevno bombarduju aferama ne bi li što pre u Beogradu izazvali haos koji će Vučićev rok trajanja skratiti na kraj 2015. Sistem koji podrazumeva rušenje Vučića iznutra, iz SNS.


O čemu ja to? O gospođi potpredsednici. O "srpskoj Kolindi". O jedinoj bezgrešno začetoj u vrhu SNS. O plavuši koja je poverovala da je "projekat". O odsudnoj, samo naizgled maloj bici koja će odrediti kolektivnu sudbinu Srba i Srbije.


Ne razumete? Razumećete u narednih mesec, mesec i po dana.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija