• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

01.02.2015

18:00

DOSTA ZLOČINA! Domaći zadatak: Srbiju što pre gurnuti u što veći haos

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Domaći zadatak: Srbiju što pre gurnuti u što veći haos

Podeli vest

Srbiju treba što pre gurnuti u što veći haos! Eto tako glasi domaći zadatak na kome su se interesno i sad već potpuno otvoreno ujedinili zapadni moćnici i njihovi ovdašnji poslušnici.


Vučićeva vlast koja može i sme da se - jedina u Evropi!!! - odupre strašnom pritisku i odbije da uvede sankcije Rusiji; Srbija koja sve više liči na ozbiljnu, što će reći, suverenu državu; Srbi koji više veruju sami sebi i zdravom razumu nego društvenim mrežama i montiranim aferama; to su geostrateški možda mali, ali dnevnopolitički jako veliki problemi za vašingtonsko-berlinsko-briselske kreatore kolektivnih sudbina.
Zabavljeni sami sobom, zaposleni našim ovdašnjim sitnim, dnevnim aferama i afericama, mi danas i ne primećujemo da se finalni obračun NATO unijata i Rusije - započet prošle godine u Kijevu - uveliko preselio u Beograd! Srbiji, naime, na 100. godišnjicu povlačenja preko Albanije treba polomiti kičmu. Jednom zasvagda. Ovu državu treba, milom ili silom, priključiti antiruskom paktu. I u tom su cilju sva sredstva dozvoljena. Baš sva.

Zabavljeni sami sobom, zaposleni našim ovdašnjim sitnim, dnevnim aferama i afericama, mi danas i ne primećujemo da se finalni obračun NATO unijata i Rusije - započet prošle godine u Kijevu - uveliko preselio u Beograd

Zaslepljeni ovdašnjom mukom, nismo razumeli ni da nam je novi grčki premijer Antonis Cipras bio poslednja šansa. Dakle - bio je. Onog trenutka kada je i on istrgovao i posle samo tri dana na vlasti se pridružio sankcijama protiv Rusije, ovog četvrtka kad je i on našao zajednički jezik za EU daviteljem Martinom Šulcom i tokom jednom ručka odustao od definicije režima u Kijevu kao neonacističkog, tog trena i tog dana Srbija je i definitivno postala jedini ozbiljan evropski problem koji se uoči novog pohoda na Rusiju mora što pre razrešiti. Tog trena i tog dana u Beogradu su naslednici Nataše Kandić lansirali priču da je načelnik Generalštaba Ljubiša Diković kriv za ratne zločine na Kosovu, a vajni tužilac Vladimir Vukčević je najavio da će sve to hitno istražiti... Da nije, možebiti, i to slučajno?!

Ivan, Kolinda, Saša, BIRN...
 

informer

Ništa više nije slučajno. Ni Ivan Ivanović, koji optužuje predsednika za cenzuru, ni Kolinda, kojoj se od Vojvodine pričinjava država, ni "zaštitnik" Saša, koji lažno optuži VBA za špijunažu, ni BIRN, koji laže po narudžbini...

I sad, kad smo se ispeli na geopolitičku visoravan, sad kad pokušamo da na svoju sudbinu pogledamo kroz evrounijatske naočare, pa nije li nam sve odjednom jasnije? Nije li sad jasno otkud svakog dana u srpskoj javnosti sve više haosa? Nije li vam sada očigledno zašto se, kako i odakle na dnevnoj bazi proizvode sve nove i nove, sve lažne i lažnije afere kojima na silu treba dokazati da je Vučić najgori diktator, a Srbija evropska Obala Slonovače.
Neki svesno, neki nesvesno - ali svi za velike pare - u specijalnom ratu, u izazivanju haosa učestvuju svi oni koji su lične i poslovne imperije napravili na srpskoj nesreći. Od drugosrbijanskih novinara i propagandista masno plaćenih iz EU fondova, preko propalih dosističkih političara kojima je nesreća Srbije poslednja nada za povratak na vlast, sve do žutih tajkuna i evropejskih zelenaša kojima se u prošlim decenijama osladila srpska krv.

Ništa više, hoću da kažem, nije slučajno. Ni Ivan Ivanović, koji optužuje predsednika države za cenzuru, ni Kolinda Grabar Kitarović, kojoj se od Vojvodine pričinjava država, ni "zaštitnik" Saša Janković, koji lažno optuži VBA za špijunažu, ni BIRN, koji je i dalje ugledna novinarska istraživačka mreža, čak kandidovana za najveće profesionalne nagrade, iako je u samo tri meseca uhvaćena u tri najstrašnije laži... Haos, ljudi moji. Srbiju je, kao što rekoh, potrebno što pre gurnuti u što veći haos.
I zato, očekujte neočekivano. I nek nam je svima Bog u pomoć.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 9 godina

Nista nije slucajno,tako je!Ali ja se uzdam u zdrav razum Aleksandra Vucica i svih nas koji zelimo dobro ovoj zemlji.Dosta je bilo tajkuna i lopovluka,Srbija se mora okrenuti radu i napretku,pomozimo svi!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija