• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

23.05.2015

16:40

DOSTA ZLOČINA! Dinkić je test

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Dinkić je test

Podeli vest

Vest da su tužilaštvo i policija konačno stali na rep bivšem lideru G17, tom doskora apsolutnom gospodaru srpskih finansija, svakako jeste svetlo na kraju tunela

Ako smo se pre dve nedelje na ovom mestu složili kako je izbor Žutog Bujketa za direktora RTS dokaz da je u srpskom novinarstvu i politici skoro sve otišlo u kurac; ako smo prošle nedelje zaključili da je ostanak Saše Jankovića na mestu zaštitnika građana, uprkos konkretnim dokazima njegovog zločina, definitivna potvrda stvarne vlasti žutog sektora; ako smo ovih dana prateći nove bratoubilačke krvoločne podele na četnike i partizane pomislili da nama Srbima nema spasa jer smo sami sebi najveći neprijatelji; ako dakle sve to jesmo, a jesmo, onda se moramo složiti i da smo ovog četvrtka, posle dugo vremena, konačno dobili jedan dobar razlog za društveno-politički optimizam.
 

Mišković
Da bi on pobedio, u Srbiji je neophodno legalizovati dosističko-evrounijatsku mafijašku omertu, koja kaže da je pravda moguća samo za tajkune

Mlađan Dinkić, naime. Vest da su Specijalno tužilaštvo i Uprava kriminalističke policije konačno stali na rep bivšem lideru G17, tom doskora apsolutnom gospodaru srpskih finansija, svakako jeste svetlo na kraju tunela. Najava konkretnih rezultata istrage pljačke Nacionalne štedionice, mogućnost da Srbija kao pravna država konačno raskrsti sa politikantima i njihovim tajkunima koji su privatizovali Srbiju tačno po meri svojih guzica, jeste nešto što daje nadu u budućnost.

Jer dokle god je u Srbiji moguće da najveći lopovi budu najugledniji biznismeni i sve dok bar jedan od kreatora strašne postpetooktobarske pljačkaške privatizacije ne omasti bukagije, nema ovde i ne može biti ni prava, ni pravde, ni sreće.

Ovo je, da li me pratite, poslednja dobra prilika. Ovo je poslednja šansa da PPV Vučić ustroji državu po onoj najtačnijoj definiciji koja kaže da ona ima monopol vlasti u jednoj zajednici i postavlja se kao sila iznad društva radi zaštite poretka.

Ako, da prevedem, Nacionalna štedionica ostane samo afera, ako Mlađan Dinkić ostane tek kontroverzni bivši guverner i ministar, ako Hamović i Lazarević uspeju da definitivno ozvaniče svoju verziju prema kojoj je sasvim normalno to što su oni na uložena tri zaradili 36 miliona evra, sve Grcima preprodajući od Dinkića za džabe dobijeni državni poslovni prostor (!?!); ako dakle Srbija i definitivno legalizuje dosističko-evrounijatsku mafijašku omertu, onda ništa. Onda smo džaba krečili. Onda će to biti definitivna kapitulacija države pred Miškovićem.

Kakav god rezultat na kraju da bude, imajte u vidu da su ovde u igri milijarde evra. I to milijarde u džepovima jako opasnih ljudi.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ana

pre 8 godina

Drzava je isuvise slaba i nemocna.Zuti drze kljucne pozicije.Nema nam spasa a preziveti se mora.

penzioner

pre 8 godina

Kako DJV misli da sve zna, sve prosudjuje i osudjuje. Cudan neki lik!

vla

pre 8 godina

to znaju mnogi ali nemaju m"da da to objave, nazalost srbije.

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija