• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

13.06.2015

19:00

DOSTA ZLOČINA! Pakleno leto 2015.

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Pakleno leto 2015.

Podeli vest

Ko preživi ovo leto, pričaće. Ne mislim na vremensku prognozu. Već na politiku. Makijavelističku politiku moćnog Zapada, koji će baš leta 2015, na 20. "obljetnicu" Srebrenice, pokušati da još jednom prekroji granice moći u ovom našem nesrećnom regionu. Politiku koja na Srbe već tri decenije gleda kao na najveći problem. Politiku zasnovanu na ideji da je samo slaba Srbija garant stabilnosti Balkana

Ko preživi ovo leto, pričaće. Ne mislim na vremensku prognozu. Već na politiku. Makijavelističku politiku moćnog Zapada, koji će baš leta 2015, na 20. "obljetnicu" Srebrenice, pokušati da još jednom prekroji granice moći u ovom našem nesrećnom regionu.

Makijavelistička politika moćnog Zapada na 20. "obljetnicu" Srebrenice pokušaće da još jednom prekroji granice moći u ovom našem nesrećnom regionu

Politiku koja na Srbe već tri decenije gleda kao na najveći problem. Politiku zasnovanu na ideji da je samo slaba Srbija garant stabilnosti Balkana.

Ili vi, može biti, mislite da je Naser Orić sasvim slučajno baš ove srede uhapšen u Švajcarskoj? Na mesec dana pre dolaska Bila Klintona, a verovatno i Angele Merkel, u Potočare? U trenutku kada zapadni mediji Milorada Dodika crtaju kao novog Hitlera, a Britanci pišu rezoluciju kojom "genocid" u Srebrenici izjednačavaju sa onim u Aušvicu? U danima kad evrounijatski aparatčici u Skoplju glume mirovnu misiju između Gruevskog i Zaeva sve pokušavajući da ustanove princip po kome više nije važno za koga je narod, već za koga je Brisel?

Na samo desetak dana od nastavka pregovora Beograda i Prištine tokom kojih EU planira da nam otme i telekomunikacioni i energetski sistem na severu Kosova, da Most na Ibru otvori i za teroriste, a Zajednicu srpskih opština formira samo kao nevladinu organizaciju?!

NEKO

Neko je, dakle, izračunao da je ovo pravi trenutak u kome treba pritisnuti Srbe. Baš sada kada je zaličilo da nam država ima realnu ekonomsku perspektivu. Najbolje se, jelte, ucenjuju oni koji imaju šta da izgube

Neko moćan je, dakle, izračunao da je ovo pravi trenutak u kome treba pritisnuti Srbe. Baš sada kada je zaličilo da nam država po prvi put u poslednje tri decenije ima realnu ekonomsku perspektivu. Baš sada kada nam i iz SAD stižu vesti o ozbiljnim investicijama... Najbolje se, jelte, ucenjuju oni koji imaju šta da izgube. Najviše su spremni da plate oni kojima je mnogo stalo.

Neko moćan je, da se ne lažemo, primetio i da su Srbi i Bošnjaci u "nedopustivo dobrim odnosima" (citat iz depeše zapadne ambasade), pa zato baš sada u Švajcarskoj hapse ratnog zločinca Nasera Orića, koga su prethodno 24 puta puštali da se po Evropi slobodno šetka ignorišući poternicu Interpola. Cilj je, naravno, opet do pucanja zategnuti odnose Beograda i Sarajeva, a usput još malo zamutiti vodu u Sandžaku. Oni bi da zavade da bi lakše vladali. I više zaradili. Do pravde i srpskih žrtava njima je stalo taman koliko do lanjskog snega...

Dobro, a šta mi tu možemo da uradimo? Pa, recimo, da za promenu budemo mudri, ako hoćete i lukavi. Da ne idemo srcem, nego glavom. Da pažljivo izmerimo pre nego što presečemo. Da interese Srbije stavimo iznad svega i ispred svakoga.

Konkretno, da Aleksandar Vučić ovog 11. jula ode u Srebrenicu. I da zbog toga u Beogradu i Banjaluci ne bude proglašen za izdajnika. Ali da istovremeno jasno i glasno svima kaže i pokaže da je Srbija država, država koja ne dozvoljava da joj se nezakonito otima imovina na severu Kosova, država koja ne pristaje da za evrounijatsku porciju čvaraka žrtvuje sudbinu Srba u Republici Srpskoj, država koja ponosno u centru Beograda podiže spomenik Gavrilu Principu.

Vreme je, dakle, da i mi Srbi jednom budemo pametni. Za promenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 8 godina

A kome će on to da kaže, moliću fino, ako ode u Srebrenicu ? onom Bakiru Izetbegoviću ? Ili Miloradu Dodiku..? Zdravo si pametan momak - al umeš nekad da se ukenjaš u gaće...!

dusanka

pre 8 godina

Vucicevicu ponekad si pametniji kad cutis.Ovo sto si napisao nema veze sa zivotom.Alex je dobio instrukcije sta da radi,tebe sigurno nece da slusa niti cita. On je pametan i dobro razume ono sto mu se lepo kaze, nacrta itd. Nema on mnogo izbora. Mi hocemo u EU sta god ti trabunjao.

NAvoj

pre 8 godina

Jedan predlog za D.Vucicevica, a u vezi napada na njega zbog fotosa Ustaske predsednice. Pre nekoliko dana izjavila je skoro sa simpatijama da je bila sigurna da su njene fotke, pa u vezi sa tim predlazem ti da ocitas bukvicu onim ustaskim ulizicama: kojekakvim Jaksicima,Janjic-gricku, Jankovickama I drugim skotovima, koji su trazili tvoju glavu I toliko bili uzbudjeni da ni ustase u sred Zagreba da si se pojavio na trgu Ante Starcevica ne bi bolje odreagovali, ovi su trazili da se zabrani Informer, da ti oduzmu sredstvo za zivot, znaci LINC, zato sada treba da taj antisrpski olos javno prozoves I kazes im otvoreno da su olos ustaski. Seti se samo kako si morao da se pravdas I ponizavas pred njima na TV-u, bilo je to mucno gledati za svakog casnog Srbina.

Wanpam Ethy

pre 8 godina

Ako su ti "kolumne" čitane onoliko koliko komentara zadobijaš, nećeš se ti leba najesti od svog poganog pera. Provaljen si majstore, dobar ti stojim...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija