• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

09.10.2016

12:27

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ULTIMATUM!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ULTIMATUM!

Podeli vest

Spasa nam nema, propasti nećemo. Ova od silnog ponavljanja već pomalo izlizana rečenica Nikole Pašića, koju je izgovorio usred Prvog svetskog rata u Nišu, gde je tada bila izmeštena srpska prestonica, i danas, posle sto godina, na ponajbolji način opisuje strašan istorijski usud našeg naroda i naše države

Spasa nam nema, propasti nećemo. Ova od silnog ponavljanja već pomalo izlizana rečenica Nikole Pašića, koju je izgovorio usred Prvog svetskog rata u Nišu, gde je tada bila izmeštena srpska prestonica, i danas, posle sto godina, na ponajbolji način opisuje strašan istorijski usud našeg naroda i naše države.

Stišnjeni između dva sveta, dve nepomirljive civilizacije i tri zakrvljene religije, uvek na udaru belosvetskih imperija mi, Srbi, nikada u istoriji nismo uspeli da izbegnemo veliki rat. Izgleda da ni ovoga puta nećemo.

Zapadnim moćnicima naša zemlja ne treba kao država koja sama sobom vlada, već samo kao marionetska poslušnička teritorija u kojoj oktroisana vladajuća elita za ropsku porciju posnih čvaraka pokorno služi i sluša

Ultimatum SAD i EU koji ističe u nedelju 9. oktobra u ponoć, a kojim se od Beograda traži da se za prazno obećanje evrounijatske šargarepe bespogovorno odrekne imovine "Telekoma" na Kosovu i Metohiji, što bi naravno bio samo uvod u otimanje kompletne državne imovine u južnoj pokrajini vredne čak 200 milijardi evra (!?!), suštinski se ne razlikuje od austrougarskog ultimatuma iz 1914. Dobro, ovaj sadašnji ultimatum nije direktno oročen ratom, niko nam bar zasad ne preti okupacijom, ali cilj je isti kao i pre 102 godine: uništiti Srbiju kao nezavisnu i suverenu državu!

Nemojte samo, molim vas, imati nikakvih iluzija. Dogovor i savezništvo Srbije sa Zapadom danas više nisu mogući. Jer, zapadnim moćnicima naša zemlja ne treba kao država koja sama sobom vlada, već samo kao marionetska poslušnička teritorija u kojoj oktroisana vladajuća elita za ropsku porciju posnih čvaraka pokorno služi i sluša.

Oni se neće zaustaviti sve dok se Srbija ne odrekne sama sebe, sve dok ne priznamo Kosovo, dok ne aminujemo ukidanje Republike Srpske i dok ne "zaratimo" sa Rusijom. Šta kažete? To je nemoguće, to se nikada neće desiti? Slažem se. I zato je haos u Srbiji neizbežan.

Printskrin RTS

VUČIĆ

Šta god da uradi,
bojim se, neće uraditi dovoljno dobro. Briselsko-vašingtonski zločinci ispleli su oko njega i oko svih nas mrežu iz koje je nemoguće
iskobeljati se

I zato, šta god da Vučić uradi, bojim se, neće uraditi dovoljno dobro. Briselsko-vašingtonski zločinci ispleli su oko njega i oko svih nas mrežu iz koje je nemoguće iskobeljati se. Pogledajte samo - ako Vučić, pretpostavimo, preko noći poblesavi, pa pristane na ultimatum Zapada, od njegove politike neće ostati ništa, a Srbija će biti osuđena na čemernu sudbinu Makedonije. Ako pak odbije, Srbija će se suočiti sa ekonomskim sankcijama i prekidom pregovora sa EU, što će biti iskorišćeno za sprovođenje mekog ukrajinskog scenarija. Po tom već razrađenom scenariju, sluđeni, hipnotisani Srbi bi na ulicama branili "evropsku budućnost" od zlog Vučića, koga će zapadne agenture u beogradskim medijima, po naređenju Vašingtona, spremno proglasiti za Janukoviča.

Dobro, i šta će biti, šta nam je činiti? Ne znam. Znam samo da iz ove kože ne možemo i da se ne možemo i ne smemo odreći sami sebe. Znam sigurno da Srbija, dok postoji kao ozbiljna država, nikada neće priznati šiptarsku kvazidržavu Kosovo, da se nikada neće odreći Republike Srpske i da nikada neće ratovati protiv majke Rusije.

I znam, sada sam potpuno siguran, da je Nikola Pašić bio u pravu. Spasa nam nema, propasti nećemo. Bilo je i mnogo težih dana i mnogo većih sila koje su htele da zgaze Srbiju, pa smo preživeli i na kraju pobedili. Oni koji su 1914. verovali da će pobediti moćnu Austrougarsku to su na kraju i uradili. Ne bi EU bila ni prva ni poslednja imperija koja je polomila zube na Srbiji.

U svakom slučaju, biće nam onako kakvi mi budemo bili. Ili jesmo ili nismo. Srbi dostojni Srba iz 1914. i 1941.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Ultimatum je bio i ... - Rambuje...!! Odgovor: - Narodni REFERENDUM, gde hoćemo, šta hoćemo i sa kime hoćemo..?... Bolje RAT - nego Pakt...!! Proglasiti OKUPACIJU KOSOVA, vanredno stanje na delu teritorijeSrbije, i pozvati sve progresivne svetske snage u pomoć... Kao Španija 1936. Pa nek se zna...Očekujemo svetsku Socijalnu Revoluciju protiv američke GLOBALIZACIJE....Dosta je bilo- američkih ULTIMATUMA....Dole Amerika - SLOBODA za EVROPU, pod njenom OKUPACIJOM od 1945. Smrt - Novom američkom FAŠIZMU...Sloboda tradicionalno slobodarskim narodima...!! Živeo savez Srbije - sa Rusijom i Kinom... !!

zoran

pre 7 godina

Resenje je jako saveznistvo sa Rusijom i Kinom. Zasto ne pristupiti zemljama BRIKS-a ?? Ne moramo geografski biti blizu, nije to ni J.Afrika, pa je sa njima...niti Brazil. Neka ove dve sile grade po Srbiji, pa da vidis kako ce zapad da se povuce u misiju rupu. Problem je sto Vucic pokusava da izigrava Tita, a nema njegova ledja koja su bila monstruozno jaka. Takodje, jaka drzava mora da ima jaku vojsku i tacka. Bez jake vojske mi smo list na grani. Suvise prenemeganja u nasoj vladi. Sa djavolom pregovora nema. Taj uvek hoce sve i nista ga drugo ne interesuje.

55555

pre 7 godina

,,Мрежа'' или староречено ,,колонија''. Добра дијагностика ; западној елити у тој ситуацији само је на уму:профити и нафта,земни гас, што је повезано са проширењем територија и привредно-економског утицаја ?!! Највећи контрахенти у томе јесу како САД и њени генерали највише Русија,Кина,Иран,ИСИЛ,Саудијска Арабија,Африка,Већи делови Азије па потајно и ЕУ која неће у ту тзв. мрежу,, сабласне Атлантиде'' ??! ОТПОР

Dr

pre 7 godina

Ako se obrati svetom trojstvu prijatelja Bler Bajden Klinton pobedice sve ultimatume

Marko

pre 7 godina

Vreme vec pokazuje koliko je koncept briselskog sporazuma bio pogresan,ali je posebno pogubno to sto bi pojedini politicari radi,vlasti predali zapadu sve sto traze.

buba

pre 7 godina

ko je kriv..narod niko neeee pita...krivi su nasi političari....zar ne primaju ogromne plate za to...zar im je malo što drpaju...svi se vrte u krug...

Svojta

pre 7 godina

Ti da savladaš pravopis, ali pod hitno. Sedi, jedan.

Egzekijel Blooff

pre 7 godina

Premijer Vucic zna sta radi, verujem u njega. Njegovi zapadni prijatelji ga nece ostaviti na cedilu. \n

fale

pre 7 godina

A sada adio, a sad adio, i ko zna gde i ko zna kad....

dragan sa

pre 7 godina

Gospodine Vucicevicu, sta se desilo sa vama? Pre par godina dok ste radili u "Press-u" imali ste hrabrosti da skotove nazivate skotovima. Sada,osim onog americkog, nikog od domacih ne nazivate skotovima. A ima ih puno.

Desimir

pre 7 godina

Sine Dragane, pare i polozaj kvare coveka. Do nedavno je na noz i krv branio vucica ali primecujem, polako popusta.

Goran

pre 7 godina

Imam tri sina I ne bih voleo da ucestvuju u ratovima dok I sami ne dobiju decu. Ja sam na raspolaganju drzavi

zivorad

pre 7 godina

Resenje. Idemo na tender. Ako cemo vec biti j..... onda da to jednom u istoriji i posteno naplatimo. Mi smo na prodaju, pa ko ponudi vise. Pocetna cena: 1. Momentalni otpis spoljnog duga, 2.Garantovane investicije u poljoprivredu 5 god po 2 mil. 3. Garantovan izvoz poljoprivrednih proizvoda za 2 mil. godisnje na 10 god......Ponuditi svim zainteresovanim silama. Pa ko voli nek izvoli i neka parkira te rakete po Srbiji gde mu volja.

nikola

pre 7 godina

Ne znam sta da ti kazem a da te ne razocaram: spoljni dug od 2012. raste vrtoglavom brzinom, samo mi o tome ne smemo da citamo. Kada bude doslo na naplatu, smejace se unuci od muke. 2) Imamo mi novca iz Evrope na raspolaganju koliko hocemo, samo sto strucnjaci koji sede po ministarstvima nisu sposobni da napisu projekte, da bismo dobili prilaz pristupnim fondovima, bio clanak skoro, samo ne ovde, naravno. 3) A na temu izvoza bih se samo osvrnuo na jabuke koje smo iz Makedonije preprodavali Rusima, po visestrukoj ceni, pa im vise ne pada na pamet da bilo sto od nas kupuju. Kada covek otvori ove novine pomislio bi da zivimo u Svajcarskoj, a situacija je iz dana u dan sve gora, zaduzenje sve vece, a beda sve izrazenija. Bezite, ljudi, nema ovde zivota..

Slave

pre 7 godina

Bojim se da je taj nas Vucic ovo vec potpisao i aminovao. Voleo bih da gresim, ali tesko. Samo gledajte

DS

pre 7 godina

Da,tacno tako,SAD i EU nam za gajbu jabuka nude gajbu magle i jos nas ubjedjuju da je ta razmjena u nasem interesu.To je silovanje inteligencije i zdravog razuma i sve te idiotluke treba odbaciti.Srbi moraju stititi makar minimum svojih nacionalnih interesa a to je ocuvanje KosMeta,R.Srpske i ne odreci se Rusije. SAD i EU se zure da "zavrse posao" oko KosMeta dok jos uvijek nesto znace u svijetu,a davanje ultimatuma je znak slabosti a ne snage, Njihovo vrijeme polako prolazi pa su sve bjesniji i frustriranijiji.

Garašanin

pre 7 godina

Mila majko kakvih komentara,pa vidi se da je većini Srba ispran mozak.U ovakvoj situaciji,oni se sprdaju na najprizemniji način.Jad i beda u šta smo pretvoreni.

Neko iz mase

pre 7 godina

Ne razumem poentu ovog teksta. Premijer se više puta hvalio prijateljima sa Zapada (Angelom Merkel, Sebastijanom Kurcom, Džozefom Bajdenom, princ Čarlsom...) i najprijateljskije ih je dočekivao u Beogradu. Takođe je u ime Srbije potpisao sporazum u Briselu o pregovorima Beograda i Prištine i implementaciji potpisanih akata u tim pregovorima. I zašto bismo onda propali i u čemu je problem?

dragisa

pre 7 godina

Poenta teksta je da urednik brani Vucica u mnogo zavijenoj magli , e pa urednice preterao si. Ni jednu rec o tome ko je potpiso ovo sto je sada doslo na naplatu, to vam je prioritet trebalo biti u ovom tekstu.Ali vi nemate nameru da to radite jer ste ko zna cime uslovljeni, ali ako ste nezavisni novinar morate biti objektivni i na strani naroda, a narod to je Drzava, i bez njega ona ne postoji.Vucic i njegova Vlada nisu Drzava iako je on umislio to.On nema gde moze da izadje i kaze sta je uradio ili sta su uradili i potpisali ako ima onu stvar, ili da ne kaze, a moze da cuti i ceka kraj danasnjeg dana i ponedeljak.

pedja

pre 7 godina

Nije pitanje šta će Vučić da uradi ili ne uradi, nego šta je već uradio, tj. potpisao. Neka stavi sporazum narodu na uvid, čisto da vidimo gde smo...

mirjana

pre 7 godina

Ne brini narode Srbije.Sve je to Vucic odradio u ime naroda i buducnosti dece.Samo mu je problem kako tu lepu vest narodu da iskaze.Sta ako narod zatrazi referendum ?Nikolic ce otputovati u zaborav iduce godine.A sta ceVucic kada mu je Milanovic uzeo posao za 15000eu u E.U. Sta se sekiras Srbijo iduce god.dolazi nam Karic -investitor.

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Trenutno je jedino resenje zamrznuti sve pregovore sa Briselom i Pristinom. Srbija ima kapacitet i jos uvek jake prijatelje samo da to nasi politicari shvate i okrenu se svom narodu. Nas narod je goloruk i gladan pobedio otomane i austrougare, treci rajh, pa zasto sumnjate danas u svoj narod. Naj jaci je narod koji svoju zemlju ljubavlju brani. Use i u svoje kljuse. Zapamtite to.

Branislav

pre 7 godina

Braćo Srbi i sestre Srpkinje, krajnje vreme je za slogu i mudrost. Ne ovo nije FRAZA, ovo nam je poslednja šansa da se ujedinimo, da imamo nepodeljen stav prema svim izazovima koji jesu i koji dolaze. Da sam ja premijer pozvao bih sve predstavnike stranaka na jedinstvo, na ozbiljan i iskren dogovor kako dalje. Izašao bih pred narod i jasno rekao sa čim smo suočeni, proveo bih referendum o ulasku ili NE ulasku u EU i NATO. Otvoreno bih zatražio podršku Rusije i Kine. Zatražio bih poverenje poslanika u skupštini. U slučaju ne dobijanja dvotrećinske podrške odmah bi ponudio-dao ostavku.

Dragomir

pre 7 godina

Вучићевићу,синко,докле да те мољакам да у ИНФОРМЕРУ пишеш о томе да је један агрегат у Електрани обреновац власништво Хрватске или само ради за њих?Моје информације су да је њихов.Наш рад и нама димни гасови а Хрватској чиста енергија?И ДА НАРОД ЗНА КАКО ИЗГЛЕДА ТА ТРГОВИНА.Шта ту Хрватска плаћа и колико?

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija