• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

10.09.2017

20:15

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ZAŠTO JE VUČIĆ GREŠKA SISTEMA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ZAŠTO JE VUČIĆ GREŠKA SISTEMA!

Podeli vest

U pravu je Vojislav Šešelj. Srpska opozicija zaista radi za Aleksandra Vučića. Vajni samozvani lideri opozicije, svi do jednoga, toliko su nesposobni i elementarno netalentovani da predsednik Srbije komotno može da planira višedecenijsku državničku karijeru

U pravu je Vojislav Šešelj. Srpska opozicija zaista radi za Aleksandra Vučića. Vajni samozvani lideri opozicije, svi do jednoga, toliko su nesposobni i elementarno netalentovani da predsednik Srbije komotno može da planira višedecenijsku državničku karijeru.

Vajni samozvani lideri opozicije, svi do jednoga, toliko su nesposobni i elementarno netalentovani da predsednik Srbije komotno može da planira višedecenijsku državničku karijeru

Niko, dakle, na beogradskoj političkoj sceni, naročito onoj opozicionoj, nije ni do kolena "vrhovnom srpskom inženjeru politike" (tako je, da podsetim, Dobrica Ćosić svojevremeno opisivao Nikolu Pašića). No, to mnogo više govori o njima - Jankovićima, Jeremićima, Tadićima, Šutanovcima, Radulovićima... - nego o njemu - Vučiću.

Na primeru srpske opozicije, ali da se ne lažemo - i dobrog dela pozicije - najbolje se iščitavaju pogubne posledice decenijske negativne selekcije. U politiku, znamo to svi, nikad nisu ulazili oni najbolji, najpametniji i najtalentovaniji. Politika je godinama, decenijama unazad, društvena delatnost koja kao magnet privlači one najpokvarenije i najbesprizornije, one čiji je životni ideal da ništa ne rade, a da žive kao tajkuni, one koji doživljavaju državu kao kravu koju treba musti, a građane kao konje koje valja jahati.

Vučić

Tanjug

On je, svidelo se to nekome ili ne, najbolji, najobrazovaniji i najtalentovaniji političar koga je Srbija imala još od Stojadinovića. Vučić je uspeo da pobedi sistem negativne selekcije. Ali ta pobeda nije konačna

I upravo zato je danas, da li me pratite, moguć Aleksandar Vučić. Zato što je on, zapravo, greška sistema. Zato što je on izuzetak koji potvrđuje pravilo. Zato što on, svidelo se to nekome ili ne, jeste najbolji, najobrazovaniji i najtalentovaniji političar koga je Srbija imala još od Milana Stojadinovića. Zato što je Vučić, pre svega zahvaljući instinktu, ali i neverovatno širokom obrazovanju, uspeo da pobedi sistem negativne selekcije.

Problem je, međutim, to što ta pobeda Vučića nije konačna i što srpski politikanti, potpomognuti strancima, tajkunima i kriminalcima, čine i tek će činiti sve i svašta ne bi li Srbe ponovo ubedili kako im je dobro samo kada je njima - dosističkim lopovima i secikesama - najbolje.

Bogu hvala, teško će im ići. Jako teško. Jer postpetooktobarski Srbi su mnogo pametniji i oprezniji narod od onog naroda iz 2000. godine. Šta god dosisti danas radili, koliko god žestoko pljuvali i lagali, koliko god "pišali" po grobovima, neće moći da na izborima pobede onog i one koji su u svakom smislu bolji od njih.

Realno, njihova jedina šansa jeste da sa zločinačkih reči pređu na dela. Da krenu da biju i ubijaju. Al' za to treba imati muda. A oni ih, dokazano, nemaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vanja

pre 6 godina

Zato sto je sve postigao svojim radom i zato smeta opoziciji,a i nemogu ni jednu kriminalnu radnju da mu nadju.

Mitar Odović

pre 6 godina

vanja: Vučić nije nikakva greška. On je državnik koji pokušava da obezbedi građanma dobar standar i zbog in dobija toliku podršku.

Nikola

pre 6 godina

Odlican tekst.Urednik je ovo fenomenalno objasnio.Hocemo jos ovakvih tekstova.

Goran

pre 6 godina

Opozicija Vučiću nije ni do kolena niti će ikada biti. Oni jedino šta znaju jeste to da ga mrze.

Veljko M

pre 6 godina

Goran: Dokle je opozicija Vučiću , videli smo na predsedničkim izborima. Na tim izborima ,Vučić je kompletnu opoziciju prosto rasturio.

Dragojlo

pre 6 godina

Niko nije postao predsednik vlade ni drzave bez blagoslova velikih bankara,oruzara i farmaceuta.

Nenad

pre 6 godina

Vučić je zaista vrhunski diplomata, i da je Britanac, ponovo bi stvorio britansku imperiju, da je RUS , osvanulo bi novo rusko carstvo, ovako ga je nama dao Bog a njega nekako oštetio.Jeste izrastao je u vrhunskog političara, kroz svoje muke ,osporavanja ,upornim i žestokim radom ,učeći na svojim ali i tuđim greškama, što sa škiljavom i primitivnom opozicijom nije pravilo ,oni ništa novo ne uče ,nego u stili osmanlija, podmeću ,podmićuju ,spletkare i tračaju, a kada neko bude zamenio Vučića, nadam se što kasnije shvatićemo da ni Pašić ,ni Stojadinović nisu bili nedostižni.

Jaguar

pre 6 godina

Vučićević strah i trepet za opozicionare uvek ih spusti na zemlju.

vev

pre 6 godina

E, Pasic je ipak malo tezi za dostizanje! On je bio Predsenik vlade i kod Obrenovica i kod Karadjordjevica, ne zbog poltronstva vec zato sto je posteno radio soj posao, pa so bi ga menjali! Inace on je Cincarin-sa srbskim imenom da ne i strcao, kao i Mihajlo Pupin- Idvorski, koji su Srbiju prosvtili, to su i Obrenovici shvatili, najbolje diplomat, bili su cincari! Na zalost mi smo najmanja zajednica-nac. manjina, pa se i ne zna za nas.

Velimir

pre 6 godina

Uspon koji SNS i Vučić imaju nije završen. To se tajkunima svakako ne dopada, biće veoma ružnih dešavanja sa njihove strane, ali ne vredi im ništa, građani to očekuju, ali ih neće podržati.

Pavle

pre 6 godina

Opozicija bi da na ulici dođe do vlasti, ali to nasilje da izvede neko drugi za njih. Ali, takvih nema u Srbiji, ne ovoga puta. Opametio se narod.

mala

pre 6 godina

Vucic je svojim radom izvukao drzavu iz crnila, i mnogi mu na tome zavide.

mala

pre 6 godina

Vucic je nesto najbolje sto se desilo nasoj zemlji, i na tome mu hvala.

mila

pre 6 godina

Za sve neverne Tome je ovo odlican clanak. Procitajte,vredi.

cica

pre 6 godina

Upravo tako. Ovaj tekst je fenomenalan i istinit. Smrdljiva opocija,čiji se pojedinci bave politikom,samo da bi pljuvali i omalovažavali vlast,a nemaju nikakav program da nam iznesu,na kraju krajeva,ni adekvatnu školu nemaju,kako bi mogli da se bave politikom. A ljubomora i zavist prema Vučiću ih uništava.

Svedok vremena

pre 6 godina

Dobro zapažanje je da je Vučić pobedio sistem negativne selekcije i da pobeda nije konačna. Zašto nije konačna i sam Vučić zna! Uz "motor pokretač" koji vuče u budućnost, okupili su se i mnogi kameleoni koji su dresirani u pljačkaškim sistemima, spremni da se prilagode zahtevima trenutka samo da bi ostali u opticaju. Pri tome revnosno glume ,,pravovernost", uvek latentno spremni da zarad pozicije budu ponovo kameleoni. Mnogi će se zakleti da će se SNS urušiti iznutra, samo ako (ne daj Bože), dođe do neke nove ,,obećavajuće" i približne konkurencije SNS-u po snazi, zahvaljujući upravo kameleonima! Mada sam Vučić drži stvar pod kontrolom, svojim primerom i snagom autoriteta, pozitivna selekcija u ,,revoluciji koja guta svoju decu" najčešće izostaje, (pogotovo na lokalnim nivoima), upravo zahvaljujući kameleonskoj prilagodljivosti ,,školovanih" u sistemu pljačke naroda.

TheDarkoyobo

pre 6 godina

Ovakva kakva je, opozicija u Srbiji ne može nikad biti relvantan faktor na političkoj sceni. Nema u opoziciji kapaciteta da se preuzme odgovornost ni za mnogo sitnije stvar od preuzimanja vlasti.

ana

pre 6 godina

Vucic radi u interesu naroda,a ne za smo za svoj licni interes.I to je ono sto ga razlikuje od drugihi!

Jelica

pre 6 godina

Lopovska opozicija nece pobediti, jer posten narod vrlo dobro zna sta je njihov cilj- da svrgnu Vucica sa vlasti i da nastave da kradu i pune svoje dzepove. E pa nece moci.

Tanja

pre 6 godina

Svakako, opozicija nije ni do kolena poziciji.

sanja

pre 6 godina

Lepo je napisao da Vucicu nije niko ni do kolena!

sumadinac neprskani

pre 6 godina

ovome se misljenju vrlo tesko moze bilo sta dodati jer je apsolutno tacno. osim mozda da ovo vreme politicke stabilnosti koje je pred nama daje prostora da se u srbiji konacno formira elita koja ce voditi nase drustvo kroz decenije koje dolaze .ta elita se sigurno je nece formirati od predstavnika sadasnje vlasti i njihovih pristalica jednako kao i od opozicije a on - vucic je jedan i nemoguce ga je klonirati . zato ce sve to morati da dodje iz ostatka naroda onog koji nije zarazen i korumpiran politikom a koji u sebi ima odnegovanu ljubav prema svojoj otadzbini i narodu i koji je voljan i kvalifikovan da tu svoju vrlinu stavi u sluzbu drzave srbije.

toma tomato

pre 6 godina

dobro skoro potpuno tačna analiza.ali nisi razvio teoriju negativne kadrovske selekcije do kraja jer ja znam na stotine super obrazovanih,realnih,kulturnih,iskusnih ljudi u Srbiji koji se zbog negativne kadrovske selekcije ni ne bave politikom niti imaju šansu da se bave politikom.ako me razumeš

Maganik

pre 6 godina

Zato što nije lopov i zato što razumije kako Srbiju doći iz pepela. Prepisao od Putina i Kkineza. Tu nema "filosofije". Ljudsko poštenje, je prvo, drugo je reći istinu ma koliko bila teška, progutati žabu kad se mora bez roptanja i NE-KRASTI. Ostalo dolazi samo po sebi. A da, nemilosrdno se obračunavati prvo sa svojim mangupima i sprovoditi zakon po svaku cijenu.

Milanka

pre 6 godina

Nema mu konkurencije, realno ako nastavimo ovim trendom bićemo stvarno lideri na Balkanu a i šire. Nema napretka bez rada! Mora neko da nas postorji, da nam podigne moral, da svojim primerom pokaze kako se to radi! Bravo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija