• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

01.10.2017

20:10

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DRUGO POLUVREME!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DRUGO POLUVREME!

Podeli vest

Gledali ste utakmicu Partizan - Dinamo Kijev? Crno-beli razbili u prvom poluvremenu, poveli 2:0, a onda u drugih 45 minuta primili tri laka komada...

Gledali ste utakmicu Partizan - Dinamo Kijev? Crno-beli razbili u prvom poluvremenu, poveli 2:0, a onda u drugih 45 minuta primili tri laka komada.

Prvo poluvreme je završeno. Dobar je rezultat. Štaviše, odličan je. Ali sad je pitanje šta ćemo da uradimo u drugom poluvremenu?

E tako vam je to ovih dana i u srpskoj politici, u srpskoj državi. Prvo poluvreme je završeno. Dobar je rezultat. Štaviše, odličan je. Ali sad je pitanje šta ćemo da uradimo u drugom poluvremenu? Hoćemo li i dalje da napadamo, da damo još golova ili ćemo da se povučemo, da branimo rezultat, da odustanemo na pola, predamo se i na kraju izgubimo?!

Da li me pratite? Prekonoćno okupljanje dosističke NATO, žute-ološ opozicije oko Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima u Beogradu jeste zapravo njihov poslednji pokušaj da preokrenu rezultat. To je njihovo "drugo poluvreme", u kome će pokušati na sve načine, i rukama i nogama, da nam uvale tri komada. Oni, svi zajedno - i Janković i Jeremić i Šutanovac i Radulović i Obradović i Kurta i Murta nakupljena s leva i s desna - u narednim mesecima učiniće sve i svašta ne bi li uspeli da masovno zalude Srbe i ubede nas da je bolje da glasamo za minus nego za plus, za najgore umesto za najbolje, za prošlost, a ne za budućnost.

Izbori

Tanjug

Nastupajući izbori u Beogradu zapravo velika nacionalna matura. To je ispit na kome ćemo mi Srbi definitivno pokazati kakvu budućnost zaslužujemo

Ako je nekada i bilo, sad sigurno više nije. Baš ništa više u Srbiji nije slučajno. Ni odluka Apelacionog suda da posle 114 dana većanja (?!?) tajkunu Miroslavu Miškoviću ukine presudu za milionsku utaju poreza i vrati suđenje na početak; ni Sale Prangija Janković koji gazda Miška spremno proglašava za nevinu žrtvu političkog progona (!?!); ni stotine miliona dinara nepoznatog porekla na računima reketaškog 'Kurira', ni specijalni program na TV CIA N1 u kome već danima 'stručno i naučno' dokazuju da su Mišković i Đilas anđeli-spasioci, poslati grešnim Srbima sa pravedničkih nebesa...

Da se, dakle, mi više ne lažemo. I da stvari nazovemo pravim imenom. U toku je pokušaj tajkunsko-politikantske kontrarevolucije koja Srbiju treba da vrati u vreme dosističkog paradržavnog provizorijuma skrojenog po meri žutih lopova, bahatih tajkuna i stranih ambasadora. Izbori u Beogradu su, čini im se, najbolja, možda poslednja prilika za to.

Ja bih, međutim, rekao da su nastupajući izbori u Beogradu zapravo velika nacionalna matura. To je ispit na kome ćemo mi Srbi definitivno pokazati kakvu budućnost zaslužujemo. Ako je među nama više onih koji bi budućnost svoje dece dali Saletu Prangiji, NATO Vuku, Ludom Raduletu, Bošku Ljotić Obradoviću u ruke, onda molim lepo.

Demokratija je čudna stvarka. Nije, jelte, obavezno da pobeđuju najbolji. A demokratska odluka nekad može da bude i glupa i nacionalno pogubna. Prepuna je istorija takvih primera.

Šta ćemo, braćo Srbi?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija