• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

26.11.2017

19:05

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SAMOUBISTVO!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SAMOUBISTVO!

Podeli vest

Uvaženi kolega, glavni urednik najtiražnijeg nedeljnika, ovih dana mi je ukazao pažnju na jednu sasvim interesantnu istorijsku paralelu. U bivšoj Jugoslaviji, kaže on, i u Aleksandrovoj kraljevini i u Titovoj republici, bilo je rešeno samo srpsko nacionalno pitanje, svi ostali su bili nezadovoljni i uvereni da su uskraćeni, poniženi i oštećeni. I ta se Jugoslavija raspala u krvi. Naprosto je morala da pukne

U ovoj sada "Jugoslaviji", na prostoru bivše nam zajedničke države, situacija je potpuno obrnuta. Danas su u ovom delu sveta rešena nacionalna pitanja svih drugih osim Srba. I kako sada iko normalan može i da pomisli da je ovakvo stanje rešenje, da će ovo ovako dugo potrajati? Ako se svetski moćnici ne dozovu pameti, opet će pući, opet će biti krvi, upozorava uvaženi kolega.

Kako to zapadni moćnici misle da mir na Balkanu grade na poniženju i frustraciji najvećeg naroda na Balkanu? Da li oni zaista veruju da je dugoročna stabilnost moguća u situaciji u kojoj su Srbi jedini, crni đavoli?!  

E sad, ako ostavimo po strani spor da li je u bivšoj Jugoslaviji zaista bilo rešeno srpsko nacionalno pitanje ili su Srbi zapravo najveće žrtve bivše nam zajedničke države, logično se postavlja pitanje kako to zapadni moćnici misle da mir na Balkanu grade na poniženju i frustraciji najvećeg naroda na Balkanu?

Da li oni zaista veruju da je dugoročna stabilnost moguća u situaciji u kojoj su Srbi proglašeni za jedine, crne đavole, unapred krive za sve, dok se najgorim krvnicima Hrvatima, Bošnjacima, Albancima, čak i onim koji su svojeručno klali i srpske oči vadili, izdaju zvanične potvrde o nevinosti?!

Ne može
Informer
Zar zaista neko tamo negde u Briselu ili Vašingtonu misli da smo svi mi Srbi idioti, pa ćemo pristati da im damo naše sve za njihovo ništa?!  

U Hagu su, kaže statistika, osuđena 72 Srbina na ukupno 1.138 godina zatvora, dok su Hrvati, Albanci i Bošnjaci zajedno dobili 361 godinu. Pritom, u tom istom Hagu svake krivice oslobođeni su i Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj i Naser Orić!?! Jasno je, nema to tamo baš nikakve veze ni sa kakvim pravom ili zakonom. To je politika koja na silu treba da proglasi Srbe za "genocidan narod", jedini u istoriji (nikome, posle Drugog svetskog rata, nije ni palo na pamet da Nemce proglasi za genocidne), za zločince koje je neophodno svesti na što manju i što nebitniju meru.

Odveli su nam i na najteže kazne u Hagu osudili dva predsednika dve srpske države, dva komandanta dve srpske vojske, ministra policije, ministra odbrane, predsednika skupštine, načelnike generalštaba, političke lidere... I to im nije dovoljno, nego bi sad još i da nas nateraju da sami sebe optužimo za izmišljeni genocid?! I još bismo valjda, po naumu zapadnih, vašingtonsko-briselsko-londonskih moćnika, trebali i sami da se odreknemo Kosova i Republike Srpske, da mirno predamo Preševo, Sandžak, Vojvodinu...

Pa gde to ima? Kad je to i kako bilo?! Ima li sličnog primera u istoriji da je jedan narod sve u ime demokratije i slobode teran da dobrovoljno izvrši samoubistvo?! Zar zaista neko tamo negde u Briselu ili Vašingtonu misli da smo svi mi Srbi idioti, pa ćemo pristati da im damo naše sve za njihovo ništa?! Nećemo, ne možemo i ne smemo.

Mislite o tome.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija