• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

03.12.2017

18:28

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: PARALELNA SLUŽBA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: PARALELNA SLUŽBA!

Podeli vest

Lider DJB Saša Radulović tvrdi da mu je januara 2014. u kabinet ministra privrede banuo zaštitnik građana Saša Janković, rekao mu da dolazi u ime 'paralelne službe bezbednosti koju je osnovao DS i koja je moćnija od državne' (!?!) i zatražio od njega da ne podnosi ostavku jerbo je za 'opštu stvar' jako važno da ostane u Vučićevoj vladi i da ruši sistem iznutra!?! "Mi mislimo da ne bi trebalo da podnosiš ostavku na mesto ministra privrede, već da sačekaš. Treba da se steknu bezbednosni i drugi uslovi, a do tada najbolje je da ostaneš unutra", doslovce ovako je Radulović citirao Jankovićeve reči.

I? Šta se desilo? Da li je neko poveo istragu ovih skandaloznih tvrdnji? Jesu li se za ovu temu zainteresovali uticajni beogradski mediji? Da li su nadležni organi pozvali za informativni razgovor Radulovića i Jankovića, jesu li naredili hitnu proveru skandaloznih navoda da u Srbiji postoji paralelna, partijska tajna policija koja nezakonito prati i prisluškuje ljude? Ne! Ništa od toga. Ama baš ništa! Nijedan tužilac, nijedan važan političar, gotovo nijedan medij osim Informera nije se zainteresovao za ovaj skandal. Kao da se ništa nije ni desilo!?!

A u svakoj normalnoj, demokratskoj državi, državi koja ima ambiciju da zaista bude pravna država, ovakve tvrdnje bi izazvale društveno-politički zemljotres. Ej, bre, ljudi! Jedan lider opozicije, bivši ministar, pod punom odgovornošću tvrdi da je drugi lider opozicije, bivši zaštitnik građana, radio za 'paralelnu, partijsku službu bezbednosti' i još u ime te službe pretio ljudima!?! Možete li, dakle, da zamislite da u jednoj Nemačkoj ili Velikoj Britaniji ili Francuskoj ili bilo kojoj drugoj ozbiljnoj državi takva tvrdnja ostane samo na nivou jedne i po naslovne strane?! Ne možete. E o tome vam pričam.

Ej, bre, ljudi! Jedan lider opozicije, bivši ministar, tvrdi da je drugi lider opozicije, bivši zaštitnik građana, radio za "paralelnu, partijsku službu bezbednosti"!?! I kako ništa?!


No, epizoda 'Radulović - Janković' osim što definitivno dokazuje nepostojanje nezavisnog tužilaštva koje se još dugo neće oporaviti od 'žute reforme', zapravo najslikovitije prikazuje nakaznu suštinu onoga što se danas u Beogradu lažno predstavlja kao novinarska i urednička elita.

Oni koji danas dominantno kontrolišu srpske medije sami sebe zapravo doživljavaju kao društveno-političke radnike kardeljevsko-titoističkog tipa čiji posao nije da obaveštavaju, nego da vaspitavaju, koji se ne bave informisanjem, već propagandom. Ti i takvi sebe vide kao polit-komesare, čiji je zadatak da čuvaju lik i delo omiljenih im opozicionara. Upravo zato, oni ovih dana najbrutalnije cenzurišu negativne vesti o svom favoritu Saši Jankoviću i najbrutalnije napadaju sve, pa i svoje dojučerašnje omiljene saborce koji se usude da kažu da je opozicioni car go.
A ne samo da je go, nego je izgleda i opasno lud.

naslovna strana Danas

Titoisti

Oni koji kontrolišu većinu medija zapravo su društveno-politički radnici kardeljevsko-titoističkog tipa čiji posao nije da obaveštavaju, nego da vaspitavaju, koji se ne bave informisanjem, već propagandom




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija