• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

11.03.2018

11:37

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRAJ POLITIKE!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRAJ POLITIKE!

Podeli vest

Na petnaestu godišnjicu ubistva Đinđića, u godini kada se navršava punoletstvo Petog oktobra, na beogradskim izborima definitivno je umro dosizam

Ne znam da li ste primetili, ali Demokratska stranka sa sve Borisom Tadićem i Zoranom Živkovićem u glavnom gradu je dobila jedva 2,2 odsto glasova, a Čeda je ostao na nivou statističke greške sa mizernih 0,2 odsto. Kada na sve to dodate Đilasa, Jankovića, Jeremića i Velju Ilića (19%), jasno je da danas u Beogradu jedva nešto više od petine birača podržava dosistički koncept države, onaj sistem u kome smo svi ovde živeli od 2000. do 2012. godine.

Definitivna smrt dosističke politike u Beogradu i posledično u celoj Srbiji jeste samo logična posledica činjenice da se ta politika svela na bolesnu mržnju

U prestonici, dakle, u gradu u kome "žuti" tradicionalno imaju najveću podršku, Đilas, Šutanovac, Tadić, Janković, Jeremić, Velja, Čeda, svi na gomilu, zajedno imaju više nego duplo manje od Vučića i njegovog SNS. Tako stoje stvari u Beogradu, a u Srbiji je taj odnos dramatično gori po dosiste - poslednje istraživanje "Faktor plusa" kaže: Ako bi se ove nedelje održali vanredni parlamentarni izbori, u Skupštinu bi ušli samo SNS i SPS, a svi drugi bi ostali ispod cenzusa!

Ovaj i ovakav rezultat nije iznenađenje. Ili bi mogao biti iznenađenje samo za one koji su poverovali u lažnu sliku Srbije koja se konstantno plasira na društvenim mrežama i medijima pod kontrolom tajkuna i žute medijsko političke ološ-elite. Definitivna smrt dosističke politike u Beogradu i posledično u celoj Srbiji jeste samo logična posledica činjenice da se ta politika svela na mržnju. Samo i jedino na mržnju. Mržnju prema Aleksandru Vučiću i svima oko njega.

Opasno je

Oprezno. Moglo bi se desiti da stranci i tajkuni koji su sve stavili na žutu kartu pokušaju nekim radikalnijim metodama, možda čak i političkim ubistvom

Ta mržnja je ona najgora, bolesna, patološka mržnja koja zaslepljuje i otupljuje. I upravo takvi, zaslepljeni i od mržnje otupeli, vaskoliki dosisti se evo već šest godina batrgaju u ćorsokoku totalne antipolitike. Ne vide da je njihovo zanavek prošlo, ne razumeju da Srbi više nisu ni naivni, ni neiskusni i da im više nije moguće prodavati muda za bubrege.

Dobro, a zašto vam ja sve ovo pišem? Je l' mi, može biti, žao Đilasa, Šuleta, Čede, Velje, Jankovića, Jeremića i ostalih jahača DOS apokalipse? Ne, naravno da nije. Samo hoću da kažem, moram da upozorim da je ovo potencijalno mnogo opasan trenutak. Jer oni koji su i na prošlogodišnjim predsedničkim i na ovogodišnjim lokalnim izborima igrali na žutu kartu, oni koji su uložili mnogo para, i strani moćnici i domaći tajkuni, mogli bi sada da zaigraju na sve ili ništa. Pa da pokušaju da profitiraju na ulici, da po svojoj meri promene Srbiju nekim radikalnijim metodama, možda čak i nekim političkim ubistvom. Ništa ne znam, nemam dokaze, ali sumnjam. Sumnjam da će lako odustati.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran Milosavljvić

pre 6 godina

Kada ćes da pišeš normalno. Nema odavno DOS-a. Ostalo je samo DS. To je građanska partija i ona nikad ne izlazi na ulice i pravi haos. Inače utuvi to, politika DS-a nije nestala, već ju je kompletno preuzeo SNS. I to bukvalno. Politiku Radikala su napustili. To glasači više neće. Vučić je pravilno shvatio šta hoće Srbi. I speo je.

Branislav

pre 6 godina

Nema odavno DOS-a. Ostalo je samo DS. To je građanska partija i ona nikad ne izlazi na ulice i pravi haos. Inače utuvi to, politika DS-a nije nestala, već ju je kompletno preuzeo SNS. I to bukvalno. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Stvarno si " zabavan; " a) DS nije građanska partija, to je kružok svih koji mrze Srbiju b) kažeš SNS preuzeo " politiku DS-a, " pa kako da DS sa tom politikom nije uspeo ono što je uspeo SNS c) da u pravu si ne postoji DOS, nikad nije ni postojao, postoji samo DnOS, društvo mrzilaca Srbije i svega što je srpsko!

dada1

pre 6 godina

Odlicna kolumna gospodina Vucicevica,covek nema problem da napise i iznese istinu!

Goran

pre 6 godina

Dragane svaka ti cast na kolumni.svaka ti je na mestu.

Mira

pre 6 godina

Slazem sa od pocetka do kraja sa ovom kolumnom. Oni nece odustati, previse su (tudjih) sredstava usmerili u celu izbornu trku, a zaslepljeni nisu umeli da ocene da ce im rezultati biti ovoliko mizerni. Ostavkama pokusavaju da pobegnu, ali ima tu jos stosta "trulo".

kontesanera

pre 6 godina

Politika mržnje koju forsira opozicija doživela je novi debakl na izborima.

Boba

pre 6 godina

"Jahaci DOS apokalipse"- odlican opis!! Demokratski rezim predvodjen ovim supljim mozgovima je odsvirao svoje!

ivan

pre 6 godina

Nema opozicija sta da trazi dok god Vucic ima podrsku velikih svetskoh lidera za politiku koju vodi ... A ovi zuti nisu nikakvi naslednici politike Zorana Djindjoca .. oni su lopovi ...

rambo

pre 6 godina

Verovatno se i Djindjic prevrce u grobu sta su mu napravili od stranke .

Higija

pre 6 godina

U prestonici, dakle, u gradu u kome "žuti" tradicionalno imaju najveću podršku, Đilas, Šutanovac, Tadić, Janković, Jeremić, Velja, Čeda, svi na gomilu, zajedno imaju više nego duplo manje od Vučića i njegovog SNS. Dragan Đilas nije trebao da dobije ovoliko procenata, nije smeo da dobije. On je građani Beograda tajkun kojem je stalo da krade, i praviće veliki haos i u Skupštini grada Beograda.

djurdjina gligorić krupanj

pre 6 godina

Svaka ti je kao u Njegoša! stop dosističkoj bagri! stop Nato! punom parom u ODKB!

wayne

pre 6 godina

Ko je nasledio Slobu posle 5 oktobra bolje da nije ni dolazio.

Jasna

pre 6 godina

DOS je toliko lošeg napravio Srbiji da ovi rezultati ne iznenađuju.

mala

pre 6 godina

Dosta na je politike koju nam serviraju demokreta.

Nenad

pre 6 godina

Narod se jako opametio i sada svi dajemo podrsku politicarima koji ce vredno da rade, koji ce se boriti za svoju zemlju i svoj narod. Ne moram da imenujem, narod je veliku podrsku pruzio pravom coveku i siguran sam da nije pogresio.

zoran

pre 6 godina

A čemu služi ovo likovanje *? Zar nije dobro za sve da budu i pozicija i opozicija dovoljno jaki da svako iz svog domena vode državu i narod? Ovo ne vodi ničemu sem zaključku da pohlepa i pakost čine svoje.

zoran Milunovic

pre 5 godina

Iz Vaseg izgovorenog, Vi mnogo vise mrzite . Sto se tice cenzure , ni jedan komentar mi nije izasao !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija