• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

06.04.2018

10:27

PISMA IZ MAGLE! Kolumna Milana Dobromirovića - Haradinaj sam sebe ubio, a Srbi na Kosovu ga sahranili!

Kolumne

PISMA IZ MAGLE! Kolumna Milana Dobromirovića - Haradinaj sam sebe ubio, a Srbi na Kosovu ga sahranili!

Podeli vest

Prošlonedeljno brutalno hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i do sada neviđena fizička tortura nad Srbima koju su im priredili pripadnici specijalnih kosovskih jedinica ROSU, nedvosmisleno i jasno su politički sahranili premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja, inače pravog i osvedočenog ratnog zločinca i vođe terorističke „Oslobodilačke vojske Kosova“ (OVK)

Haradinaj ne samo da je ovim skandaloznim potezom, za koji je očigledno imao mig sa Zapada, izazvao sasvim očekivanu reakciju Srpske liste koja je napustila vladajuću koaliciju, već je na sebe navukao i bes dela albanske političke i stručne javnosti.

U situaciji kad mu vlast ne spašava čak ni Aljbin Kurti, jedan od najdrastičnijih primera ultranacionalista na Kosovu, slaba je vajda Haradinaju to što ima prećutnu podršku rukovodstva Kfor i Euleksa u terorisanju Srba. Koliko već na jesen, kad prištinski analitičari prognoziraju vanredne parlamentarne izbore, Haradinaj je bivši političar. I aktuelni robijaš, nadam se. Zato sada na sve moguće načine traži izlaz i podršku za njihovo odlaganje. Istovremeno, Haradinaj sve žešće napada Evropsku uniju, pripremajući se za izbornu kampanju. I verovatno za neminovni poraz.

Osim što je praktično organizovao sebi političku sahranu divljanjem u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Haradinaj je sebe politički ubio sukobom sa predsednikom lažne države Kosovo Hašimom Tačijem, nekadašnjnim terorističkim saborcem, ali i otvorenom svađom sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Do nedavno tajni sukob Haradinaja i Tačija kristalno jasno ukazao se javnosti prilikom hapšenja šest turskih državljana na Kosovu pod optužbom da su pripadnici grupe „Feto“, čiji je šef Fetulah Gulen, glavni Erdoganov politički protivnik kojeg Ankara sumnjiči za pokušaj državnog udara. Ekspresna, gotovo tajna, prekonoćna deportacija „gulenista“ u Tursku dovela je do još ekspresnije Haradinajeve odluke da smeni ministra policije i šefa tajne službe. „Haradinajeva karijera je pri kraju. Platićete“, bila je Erdoganova poruka lažnom kosovskom premijeru, koja je poput handžara presekla Haradinajevu političku karijeru.

Konačno, ali ništa manje važno, srpska diplomatska ofanziva za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova polako, ali sasvim sigurno, donosi rezultate. Burundi je već ispravio „istorijsku nepravdu“, Egipat je na dobrom putu da se pridruži, a slično raspoloženje postoji u još nekoliko južnoameričkih i afričkih država. Kosovska javnost za ovaj diplomatski „kontraudar“ Beograda na Prištinu okrivljuje, pre svega, Bedžeta Pacolija, šiptarskog tajkuna koji iza sebe ima silne milione evra i takozvanog šefa kosovske diplomatije, ali na kraju palica nezadovoljstva sigurno udara Haradinaja, koji vodi vladu lažne države i formalno je Pacolijev šef. Da će Haradinaj primiti i ovaj politički metak, verovatno „pravo u čelo“, jasno nam govori i Pacolijeva izjava, ogoljena i bez rukavica, da ne prihvata odluku o smeni ministra policije i šefa tajne službe zbog hapšenja „gulenista“.

Izađite iz magle. Da li sada razumete?




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
damjan

pre 6 godina

Srbi na KiM ce se boriti za svoja prava. Srbija ce im pomoci u tome.

ime

pre 6 godina

Biće potrebno duže vreme ali otići će on sa Kosova.

beli

pre 6 godina

Haradinaj je kriminalac I ozlogaseni ratni zlocinac vodja OVK koji je izvrsio genocide I proterivanje Srpskog naroda na KIM.Blizi mu se kraj lazne vladavine I slede novi izbori na KIM.

Kole

pre 6 godina

Haradinaj i Tači tek treba da odgovaraju za zločine nad Srbima.

Pera

pre 6 godina

Srbija se pokazala veoma tvrdom i žilavom. Šiptari gube strpljenje i počeli su da prave greške. Neuspelom akcijom da zauzmu teritoriju severne Mitrovice, brutalnim, bezrazložnim i neljudskim hapšenjem Đurića, samo su učinili da mnoge zemlje sa neodobravanjem gledaju na taj nemili događaj, sada počinju javno jedan drugoga da prozivaju zločincima. Mislim da je ovo početak njihovog kraja. Moramo biti još malo jaki i uporni u svom nastojanju. Kosovo nećemo priznati.

Nikolina

pre 6 godina

Haradinaj je sukobom sa dojučerašnjim saborcima i prijateljima, praktično izvršio "političko samoubistvo". Nadajmo se da će, ukoliko se raspišu vanredni parlamentarni izbori na kojima mu se prognozira i gubitak fotelje, a time i imuniteta, biti vraćen tamo gde mu je mesto, na poternicu Interpola.

Mia

pre 6 godina

Krajnje je vreme da Haradinaj ode u zaborav ili jos bolje u zatvor i ostavi vec jednom sve Srbe na miru!Bicemo svi srecniji!

Nena

pre 6 godina

Haradinaj je pokazao svoje pravo lice a to je lice teroriste i zlocinca

Marija

pre 6 godina

Haradinej sam sebe je sahranio ne samo za ovo desavanje prilikom hapsenja Marka Djurica vec i za zlocine nad Srbima koje je pocinio.

Marija

pre 6 godina

Haradinej tesko da ce imati perspektivu na Kosovu jer zamerio se ne samo Srbima vec i Albancima a posebno Turskoj tako da njegova politicka karijera bice brzo zavrsena jedino za ratne zlocine moze da odgovara.

milos

pre 6 godina

Valjda je uvideo da nepromisljenim potezima samo nanosi stetu svom narodu.

Rajko Cimeša

pre 6 godina

Svima je jasno da su Haradinaj i družina obični kriminalci,ali na žalost imaju veliku podršku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija