• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

20.05.2018

16:55

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - EU NEĆE SRBE!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - EU NEĆE SRBE!

Podeli vest

Hoćemo li mi Srbi u Evropsku uniju? Nije to pravo pitanje. Pravo pitanje glasi: Hoće li Evropska unija Srbe? Kakve tačno planove Brisel, Berlin, Pariz imaju sa nama? Može li iko da garantuje da će Srbija, za života nas koji smo Petog oktobra imali manje od 30 godina, uopšte ući u EU?

Ako je istina, a po svemu sudeći jeste, da Evropska unija pred nas postavlja potpuno nemoguće uslove - da priznamo lažnu državu Kosovo, da se odreknemo Republike Srpske, da uvedemo sankcije Rusiji, da Hrvatima poklonimo Apatin, da uđemo u NATO, da Zapadu prepustimo punu kontrolu nad pravosuđem i konačno da organizujemo posetu pape - pa šta to sve jeste, ako nije finalna potvrda teze da nas oni neće?!

Odnosno, da zapadni silnici proces takozvanog pridruživanja koriste da bi Srbiju skrojili po svojoj mustri - kao malu, nebitnu, vazalnu kvazidržavu koja je osuđena na nestanak. Ukoliko sumnjate, zamislite se nad kolektivnom sudbinom BJR Makedonije ili Milove Crne Gore.

Može li iko da garantuje da će Srbija, za života nas koji smo Petog oktobra imali manje od 30 godina, uopšte ući u EU?

Da bismo, dakle, ušli u Uniju - i to samo možda i to tamo negde 2035. - mi Srbi bismo morali da se dobrovoljno odreknemo sami sebe. Da zabijemo nož u leđa svakom prijatelju i kao 'saveznike' prigrlimo najcrnje dušmane, kojima ćemo prethodno na žrtvenik praznih evrounijatskih obećanja prineti sve najvrednije što imamo i što smo kroz istoriju sticali.

Možemo li mi to? Možete li, dakle, da zamislite Srbiju koja se dobrovoljno odriče Kosova i učestvuje u ukidanju Srpske, možete li da zamislite Srbiju koja objavljuje rat Rusiji i ustašama sa mašnicom predaje Apatin, možete li da zamislite Srbe koji oduševljeno sa cvećem i pesmom dočekuju NATO okupatora i rimskog papu, prvosveštenika crkve koja je aktivno učestvovala u genocidu počinjenom u NDH?

Šta kažete? Ne možete? Nikada se tako nešto neće desiti? Pa, to vam pričam. I zato osnovano sumnjam da nas EU neće. Jer, da nas hoće, ne bi pred nas namerno postavljala uslove koje nijedna nezavisna i iole ozbiljna država nikada i nipošto ne bi prihvatila.

Ultimatum
Reuters

Osnovano sumnjam da nas EU neće. Jer, da nas hoće, ne bi pred nas namerno postavljala uslove koje nijedna iole ozbiljna država nikada ne bi prihvatila

Sve ovo, međutim, ne znači da Srbija treba da prekine pregovore sa EU. Naprotiv, vrlo je važno da mi i dalje insistiramo na 'evropskom putu', ali i da istovremeno ne odustajemo sami od sebe.

Pa, ako neko u Briselu zaista misli da će Srbi pristati da počine nacionalno samoubistvo zarad takozvane evrounijatske budućnosti, onda će to biti samo njegov problem.

A mi? Propasti i nestati sigurno nećemo. Bilo je i mnogo težih trenutaka u srpskoj istoriji, pa smo, evo, pretekli. I veće sile su udarale, pa su na Srbijici zube polomili.
U pamet se, braćo Srbi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 5 godina

Pa eto im, neka uzmu šiptare, a nas neka ostave na miru.

bubasvaba

pre 5 godina

Nerazumem pristup EU jer ih smatram KOLONIJOM jer sta im ameri narede oni to rade zar nisu KOLONIJAU PRAVOM SMISLU TE RECI KOLONIJA AMERICKA.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija