• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

29.07.2018

11:25

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Fatalna kosovska greška - BOLJE NIŠTA NEGO NEŠTO!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Fatalna kosovska greška - BOLJE NIŠTA NEGO NEŠTO!

Podeli vest

Ako sada ne rešimo problem Kosova, ako ne raščistimo račune i ne razgraničimo se sa Albancima, doći ćemo u poziciju da za trideset-četrdeset godina izgubimo i Vranje

Ovo je pre neki dan u Čačku poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na kritike hejtera koji ga sve glasnije i sve ćešće po medijima i društvenim mrežama optužuju za nekakvu izdaju.

Preteruje predsednik. Nema šanse da se to desi za trideset ili četrdeset godina. Mnogo će brže. Ako ništa ne rešimo, ako ostanemo u 'zamrznutom konfliktu' sa Šiptarima, za najviše deset godina imaćemo Kosovo u Vranju. A za predsednikovih četrdeset godina imaćemo Kosovo i u Nišu! Ko ne veruje, neka se samo seti da su Srbi sve do sedamdesetih godina prošlog veka bili većina u Preševu, a sada je tamo Albanaca više od 90 odsto. Ko i dalje ne veruje, neka primi na znanje podatak da su Šiptari na jugu Srbije, u Bujanovcu, Medveđi, pa i u Vranju, Leskovcu i Nišu preko tajnih advokatskih ugovora i ugovora o pozajmicama već kupili više od 12.000 stanova, kuća i imanja. I to ne kažem ja, to je nedavno saopštila načelnica Nišavskog okruga. A da ne pričam o tome da samo u južnoj Kosovskoj Mitrovici živi više Albanaca nego što ima Srba u sve četiri opštine na severu pokrajine.

I sve ovo, manje ili više, svi mi znamo, samo odbijamo da sami sebi priznamo. Baš kao što odbijamo da priznamo prostu činjenicu da čitavo Kosovo, nažalost, realno nikada više neće biti deo Srbije. Bar ne bez nekog velikog rata ili bez neke potpuno neverovatne dramatične promene odnosa snaga na globalnom nivou (čitajte: da nestanu SAD).

I onda, odbijajući da se suočimo sa činjenicama, sa istinom, koja nažalost nije nimalo lepa, mi danas pravimo fatalnu grešku. I politička i medijska i crkvena takozvana elita i većina naroda stoje, jelte, na stanovištu da je na Kosovu bolje izgubiti sve nego dobiti bar nešto. Bukvalno na to se svode ostrašćene kritike koje poslednjih nedelja i meseci stižu na račun predsednika Vučića jerbo on uporno pokušava da za Srbe i Srbiju na Kosovu dobije bar nešto.

Priča o izdaji, sa Zapada izdiktirana mantra o granicama koje se ne mogu menjati (a mogle su da se menjaju kada je na silu, NATO bombama, pravljena šiptarska teroristička država!?!), navodna velika briga za Srbe južno od Ibra vode do toga da se Srbiji otme čitavo Kosovo, odnosno da oni uzmu sve, a mi da dobijemo ništa.

A tajkuna Đilasa, Vuka Pozderca Jeremića, Boška Ljotića Obradovića i ostale takozvane lidere takozvane srpske opozicije zabole ona stvar i za Kosovo i za Srbe na Kosovu. Oni su samo tačno procenili da bi na tom pitanju možda najlakše mogli da sobale Vučića sa vlasti. I zato sada najednom toliko brinu o 'svetoj srpskoj zemlji' do koje im je realno stalo kao do lanjskog snega.

Razumemo se?




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
paramonte

pre 5 godina

Pitanje je zasto su komunisti naseljavali albance da bi srbima oteli zemlju,a srbima zabranili da se vrate na Kosovo,sve je planski radjeno.

paramonte

pre 5 godina

Scenario za Kosovo je radjen decenijama i izgleda da je sada doslo vreme i da se ostvari.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Ako je neko kriv za Kosovo i Metohiju to su onda Jeremić, Borko i Tadić , oni su dali prelaze na Jarinju i Brnjaku, oni su im dali lične karte .

Filip

pre 5 godina

Opozicija samo kritikuje da bi nešto rekla ,a njih uopšte ne interesuje Kosovo i Metohija i srpski narod na KiM.

Tina

pre 5 godina

Znamo da Vucic daje sve od sebe za KiM i zato ima veliku podrsku naroda!

nikola

pre 5 godina

sVAKAKO JE VAZAN DIJALOG U bRISELU I NADAMO SE NAJBOLJEM RESENJU

Mile

pre 5 godina

Ponavljam, samo sloga, mudra i pametna politika može rešiti kosovsko pitanje. Što smo složniji i pametniji tim pre će mo rešiti problem Kosova. Zato ujedinimo se svi da rešimo pitanje Kosova, da bi Srbija mogla da ide dalje i da bude uspešna i lider na balkanu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija