• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

08.10.2018

11:17

PISMA IZ MAGLE! Nova kolumna Milana Dobromirovića - REFERENDUM U MAKEDONIJI, NAROD PROTIV SVIH!

Kolumne

PISMA IZ MAGLE! Nova kolumna Milana Dobromirovića - REFERENDUM U MAKEDONIJI, NAROD PROTIV SVIH!

Podeli vest

Minuli referendum u Makedoniji, iako konsultativnog karaktera, pokazao je da su balkanski narodi mali i jaki, ali nadasve jako tvrdoglavi. Kristalno jasno "NE" upućeno Evropskoj uniji i NATO paktu – i to ne zaokruživanjem već potpunim bojkotom referenduma, nedvosmisleno je dokazao da je sasvim moguć otpor zapadnom globalizmu, pretnjama, pritiscima i prljavim kampanjama

 

Briselu i Vašingtonu nisu pomogli ni ne tako davni krvavi neredi na ulicama Skoplja koji su i doveli aktuelnog premijera Zorana Zaeva na vlast. Nisu im pomogle ni udarne pesnice zapadnog lobija poput visoke predstavnike Evropske unije Federike Mogerini, nemačke kancelarke Angele Merkel, generalnog sekretara NATO pakta Jensa Stoltenberga, pa čak ni sam capo di tutti capi (šef svih šefova)  Donald Tramp, koji se uključio pred kraj kampanje i uoči samog referenduma nadajući se nokautu. No, Makedonci se nisu dali i upornošću koju samo ima Roki na filmskom platnu (kad već koristim bokserski rečnik) izdržali su sve napade. I pobedili!

Ova politička pobeda, bar u prvoj rundi pošto sledi druga u Sobranju u vidu traženja dvotrećinske većine poslanika za ustavne promene, trebalo bi da posluži nama Srbima kao nauk. I ne samo to. Mi Srbi, morali bismo da čestitamo narodu u Makedoniji na izuzetnoj hrabrosti. I da joj se neizmerno radujemo. Jer, da su Makedonci kojim nesrećnim slučajem lakomisleno progutali „žabu“ i naseli na šarenu lažu Zapada, čija politička strategija „štapa i šargarepe“ ne prolazi više ni kod dece predškolskog uzrasta, sledeći zadatak briselskih i vašingtonskih službenika bila bi Srbija. Naredni nalog u zapadnoj agendi sasvim sigurno bi uključivao „male Ruse“, jedinu državu na Balkanu i u Evropi, uz Bosnu i Hercegovinu (hvala Republici Srpskoj na tome), koja nije uvela sankcije Moskvi. Posebna zemlja sa još posebnijim odnosima sa Ruskom federacijom.

I zato treba da se nadamo da će ovnovska tvrdoglavost Makedonaca potrajati što je duže moguće. Ukoliko pobedi Zapad u Skoplju, njegove ubojite rukavice će se prebaciti u Beograd, te u Sarajevo, odnosno Banjaluku. Ovi gradovi postaće „kruške“ u luna-parku koje će zapadni moćnici besomučno lupati dok ne popuste. Umoriti se sigurno neće. Jer, sve drugo u našem regionu već je obojeno NATO bojama.

Ovo nije upozorenje. Ovo je činjenica.

Izađite iz magle. Ne dajmo se, narode! Makar bili sami protiv svih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija