• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

13.01.2019

20:05

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ANTISRPSKA CRNA GORA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ANTISRPSKA CRNA GORA!

Podeli vest

Razumem ja i iskreno poštujem miroljubivu regionalnu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Znam koliko su mir i stabilnost u interesu svih nas i naše dece, i znam da je zato veoma važno ne nasedati na provokacije i što je moguće duže izbegavati svaki sukob. Međutim, ovo što rade Crna Gora i njen sad već otvoreno antisrpski režim teško da više sme i može da ostane bez konkretnog odgovora Beograda.


Od nekadašnjeg 'drugog oka u glavi', od braće najrođenije i najiskrenijeg srpskog saveznika kroz čitavu istoriju, od 'srpske Sparte' i 'zemlje Srbinove' - Crna Gora, ona zvanična Crna Gora, danas se izrodila u bastion antisrpstva! U žestokoj konkurenciji ustaša iz Zagreba, mudžahedina iz Sarajeva i šiptarskih zločinaca iz Prištine, crnogorski režim Mila Đukanovića prednjači u bolesnoj mržnji prema Srbiji i svemu srpskom.

Milo i njegovi imaju pravo da budu to što jesu, da više vole Šiptare od Srba, da im je bliži Zagreb od Beograda, mogu oni i da se odreknu sami sebe. Ali problem je kada sa gadnih reči pređu na još gadnije nasilje

Svesni da novocrnogorski identitet utemeljen u ideologiji Sekule Drljevića danas mogu da izgrade i ukorene jedino na radikalnoj mržnji prema Srbiji, milovci najstrašnije brišu i falsifikuju svoju slavnu istoriju, odriču se sami sebe, svojih junaka i nacionalnih heroja, svog ćiriličnog pisma. Njihova zvanična politika, koja je uveliko ušla i u školske udžbenike, kaže tako da su Srbi 1918. okupirali Crnu Goru (!?!), a da su slavni junaci Mojkovačke bitke bili 'budalaši' koji su zalud ginuli zbog tamo nekih Srbijanaca!?! Oni, bestidno i besramno, poništavaju odluku Podgoričke skupštine i svoju državu temelje na lažnim pričama o crnogorskim komitama i Božićnom ustanku, krijući ordinarnu istinu da su se čak i zelenaši pre sto godina izjašnjavali kao Srbi i ponosno isticali da su srpskog roda.

Istina

Foto: AP PHOTO

Srbija mora da reaguje. Ako ništa drugo, ono bar da jasno i glasno kaže istinu. A istina je, nažalost, da je zvanična Crna Gora danas neprijatelj Srbije i tako je treba tretirati

No, ni po jada za sve to gore narečeno. Jer, na kraju krajeva, imaju Milo i njegovi novocrnogorci pravo da budu to što jesu, da više vole Šiptare od Srba, da im je bliži Zagreb od Beograda (osim kad treba za džabe da se leče i studiraju), mogu oni da se odreknu sami sebe i da se, ako im je volja, i za Eskime proglase. Ali problem nastaje kada Đukanovićev režim pređe sa gadnih reči na još gadnije nasilje. Kada Srbe u Crnoj Gori na svakom koraku maltretiraju samo zato što su Srbi, kada mitropolitu SPC Amfilohiju prete hapšenjem zato što govori ono što misli, kada građane Srbije stavljaju na 'crne liste' zbog verbalnog delikta, kada na svakom međunarodnom forumu - od Uneska preko Interpola do Saveta Evrope - zvanična Crna Gora uvek glasa protiv interesa Srbije.

Problem je, da se ne lažemo, i kad crnogorska mafija (italijanski tužioci kažu da je ta mafija u velikom delu kontrolisana od crnogorske države) koristi Beograd kao najveće narko-tržište, odakle godišnje, po ozbiljnim procenama, u Crnu Goru odnesu bar 200 miliona evra profita!

I zato, i ne samo zato, Srbija naprosto mora da reaguje. Ako ništa drugo, ono bar da jasno i glasno kaže istinu. A istina je, nažalost, da je zvanična Crna Gora danas neprijatelj Srbije. I tako bi je trebalo i tretirati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Nažalost, crnogorska vlast je sve samo ne ono što proklamuje. Niti je prijateljska prema Srbiji, niti je evropska po vrednostima koje pokazuje delima. Ovo nije propaganda protiv Crne Gore ili Crnogoraca, već rezime stanja kakvo jeste.

Kosta

pre 5 godina

Dragan iskren, kao i uvek. Kaze ono sto drugi ne smeju.

Ilija

pre 5 godina

Srbi u Crnoj Gori su danas građani drugog reda.

Gojko

pre 5 godina

Nikome nije sve jedno šta se dešava u našoj lijepoj Crnoj Gori, ali dela govore više od reči. Šteta što će i oni biti deo velike Albanije jednog dana.

Milijana

pre 5 godina

Odgovor će dobiti kada bude vreme za to, do tada diplomatskim putem sve mora ići.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Crna Gora izvrce ruglu nasu slavnu istoriju o kojoj se govori svuda u svetu. Delom je to nasa istorija, a vrlo dobrim delom i njihova jer su oni bili divlja katunska bratsva rasuta po crnogorskim planinama koja su znala samo za krvnu osvetu. Znaci, ne znajuci, rugaju se sami sebi!

dragan

pre 5 godina

CG se opredelila.. Sasvim u redu. Jasno je stavila do znanja ne samo Srbiji vec i celom Svetu ko im je blizi, sa kim suruju,sa kim saradjuju i koga podrzavaju. Neka ih,njihov izbor, samo bi im zavrnuo sve slavine i prema njima se jednostavno ponasao kao prema komsijama sa kojima nemam nista da pričam

NB

pre 5 godina

Treba stalno naglašavati i pokazivati na svaki mogući način pritisak i nasilje koje milov režim pokazuje prema onima koji ne prihvataju njegovu montenegrinsku veru i ideologiju.

Pravednik

pre 5 godina

Opet KRETENKO piše gluparija. Tko te plaća, pa ovakva kolumna je na nivou osnovnoškolca.

natasa

pre 5 godina

Crnogorci nam polako okrecu ledja zbog drugih stvari, prodali se Amerima.

barbarosa

pre 5 godina

majmune ti sto pises voleo bih ti sam da procitas ovaj kom. pa ima lji vecih zloc. od vas ima lji narod. i narodnosta da vi nekome niste cinili i naneli zlo, od slo. pa do mak.ajde da pitamo i pravimo ank. ko su najvecih. zloc. u bifsh. jug. pa da vidimo rezultat kako moze da svi budu losi za vas, ne nego ste vi zli od pamtiveka, zato ima Bog svemoguci i svevisnjih da vas kazni ima jos vi da patite i platite ta sve zlocine za sve masovne grobnice punjenih sa decom i nejacom grobnice punih albanaca i silovanih albanke prd roditljima, slusajte nenada rasica ispvest i z zatvora kako detalno prikazuje sva ta zlodela na kos. ti da imas malo srama nikad se ne bih pojavio, nego se pokrio usima.

Branko

pre 5 godina

" Nemoj da trosis svoje i nase vreme pisanjem o medjunarodnom krminalcu i USA gu*icaru Milogorcu " !!!!!?????

Boja

pre 5 godina

Mnogo je njih danas izdajnika Srba nek se srame...

Verica

pre 5 godina

Zar i ti sine Brute crnogorski, siris mrznju protiv Srbije.

Beograd

pre 5 godina

Dragane,svaka ti je na mestu,ali Srbija cutanjem ,jos vise ponizava samu sebe.Zasto ne prozovete beogradske Crnogorce,da se javno oglase i izjasne jel podrzavaju to sto srbomrzac Milo radi?Zasto Srbija promovise crnogorski turizam,vise nismo zajednicka drzava i neka mazoretkinje iz Hreceg Novog deviluju u Pristini i Zagrebu?

Verica

pre 5 godina

Zar i ti sine Brute Crnogorski siris mrznju protiv Srbije.

Milan

pre 5 godina

Crnogorski režim Mila Đukanovića prednjači u bolesnoj mržnji prema Srbiji i svemu srpskom. Udario brat na brata! Nekada bili kao jedno a sada?

Mila

pre 5 godina

Kao sto rece postuje politiku predsednika, ali Crnogorci igraju prljavo!

Zoran Milosavljević

pre 5 godina

Dr žava o kojoj pišeš je nezavisna država.

Tamara

pre 5 godina

Zaboravili su ko ih je oslobodio a ne okupirao i, sada na ovakav nacin vracaju.Mogu oni da menjaju udzbenike i da pisu novu istoriju,ali istorija je samo jedna i to svi znaju.

Ana

pre 5 godina

Bravo Vucicevicu ti si car, pratim tvoj rad i naravno postujem to sto radis, samo tako nastavi.

Grobar

pre 5 godina

FILIP DAVID: SRBIJA GLAVNI UZROK NESTABILNOSTI REGIONA 13 jan 2019 "Pogledajte samo kakve odnose srpske vlasti imaju sa svojim susedima" Neki u Srbiji još ne mogu da shvate i pomire se sa tim da je Crna Gora nezavisna država, kaže ugledni beogradski književnik Filip David. Govoreći o tome ko kvari odnose između Crne Gore i Srbije, David za Pobjedu kaže da „kakvi će odnosi biti, mnogo više zavisi od Srbije nego od Crne Gore“, prenosi RTCG. „Srbija je, mora se to reći, sa nizom svojih nerešenih unutrašnjih i spoljnih pitanja, glavni uzrok nestabilnosti ovog našeg dela sveta. Pogledajte samo kakve odnose srpske vlasti imaju sa svojim susedima. Ni sa jednim od suseda ti odnosi nisu zadovoljavajući. Srpska vlast mora da se upita zašto je tako. Neće biti da je Srbija baš u svemu u pravu, kako tvrdi zvanična propaganda. Pre bi se reklo da je upravo suprotno“, kazao je David. Sagovornik Pobjede smatra, između ostalog, i da postoji „duboki nesklad između onoga što je stvarnost i slike koja se stvara o toj stvarnosti“. „Nesklad između stvarnog života i političke propagande. Pod uticajem kontrolisanih medija i političke demagogije dobar deo naroda više veruje lažima i poluistinama nego sopstvenim očima. U tom pogledu situacija se nije bitno izmenila u odnosu na devedesete godine, matrica je ista, obmane su slične. Kako se može govoriti o nekom značajnom poboljšanju standarda kad većina stanovnika Srbije ima mizerne plate, a preko milion penzionera prima mizerne penzije. Ono što posebno zabrinjava nije samo ta materijalna beda, nego to što pod ruku sa njom ide ogromna količina korupcije, ostrašćenosti, primitivizma i prostakluka”, rekao je David.

Milan

pre 5 godina

Crna gora se ophodi prema Srbiji kao prema najgorem neprijatelju,to je sramotno!

Milos

pre 5 godina

Ko se lako odrice vekovnog prijateljstva i bratsva nece dobro proci, milo ce zavrsiti na smetlistu istorije.

Mitar Odović

pre 5 godina

A šta drugo da se očekujeod izdajničke vlasti u Crnoj Gori.Milu su bliži Šiptari nego Srbi.

zarkokoric78

pre 5 godina

Milo je školski primer one čuvene " država to sam ja", jer unazad godinama se slepo drži i na sve načine ostaje na vlasti.

Miloš

pre 5 godina

Sve je počelo od nameštenog referenduma za osamostaljenje Crne Gore.. Od tada kao da smo im najveći neprijatelji, a ustvari smo jedan narod.. E sad, da li je strani uticaj na delu, ili jednostavno mržnja jednog čoveka.. ali duboko su zagazili u neprijateljsku nastrojenost prema nama..

Kosta

pre 5 godina

Nažalost je tako, crnogorska vlada je svojim postupcima dokazala da su joj više draže šiptarske pare od srpske braće

Mara

pre 5 godina

Istina pre ili kasnije izađe na videlo. Očigledno je ko jeste, a ko nije prijatelj Srbiji.

marija

pre 5 godina

Sram ih bilo!Srbija je uvek bila uz njih a oni nožem pravo u leđa.

Boza

pre 5 godina

Crnogorci proteruju srbe a sta bi biko da srbija okrene lwdja crnogorcima

Mia

pre 5 godina

Po meni je neprijatelj moyda prejaka rec...ipak Srbija pokusava da odrzi korektne odnose sa svim susednim drzavama...ali da nam nisu ni malo naklonjeni i da rade protiv svih interesa nase drzave to je neosporiva cinjenica...

Jelena

pre 5 godina

Zavadjaju dva oka u glavi,Srbiju i Crnu Goru.

Jana

pre 5 godina

Crna Gora je bila deo Srbije, a sada se prave pametni.

Zoki

pre 5 godina

Vučko opet si dao Jeremiću milion. Ti si najveći finansijer opozicije,namerno ili ne ne znam al je tako.

koschava

pre 5 godina

Ti Vucicevicu i Milo ste isti ko braca. I jedan i drugi lazete ovaj jadni narod, on u Crnoj Gori, a ti u Srbiji. Ali, u lazi su kratke noge, ako nisi znao.

carla

pre 5 godina

kako"jak" komeNtrar , naprosto poželiš što prije ga zaboraviti, osim jedne "misli" danas su nam svi neprijatelji, "ustaški" Zagreb," Muđžahedini" iz Srajeva," Veliki" neprijatelji iz Crne Gore, "zločinci " iz Prištine, možda je "ugledni" novinar zaboravio u zaključku poručiti " A tko vam je onda prijatelj", da se ne muči, odgovoriti ću ja kao zaključak teksta: NITKO Znam da ovaj komentar nećete objaviti, iako je vrlo edukativan, podsjeća" kolumnistu"na ono što pored svega mora naučiti

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija