• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

27.01.2019

18:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ZAŠTO U STVARI NE SMEJU NA IZBORE!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ZAŠTO U STVARI NE SMEJU NA IZBORE!

Podeli vest

Kažete, gospodo iz opozicije, ima vas mnogo više? Svake subote u centru Beograda na vaše proteste dođe bar po 50.000 ljudi? Širite proteste po celoj Srbiji, podigli ste na noge stotine hiljada, ako ne i milione nezadovoljnih Srba? Kažete i da je predsednik Vučić najstrašniji diktator, Adolf Hitler himself, tvrdite da u Srbiji danas baš ništa ne valja, da smo kao društvo i država u nikad gorem stanju, takoreći na ivici nacionalne katastrofe, vičete da se ovom zemljom vlada na silu, da je naprednjačko-espeesovska potpuna većina neligitimna...


 

Kažete da ništa ne valja, tvrdite da vas ima mnogo više, da su milioni Srba na vašoj strani. Ali, onda kažete i da nećete na izbore? Spremate bojkot? Zašto?

Sve to, dakle, kažete, gospodo. Ali, istovremeno kažete i da nećete na izbore? Spremate bojkot? Zašto? Ne valjaju izborni zakoni, tvrdite, nisu dobra izborna pravila? Čekajte, pa vi ste doneli i te zakone i ta pravila, niko ih - ni zakone, ni pravila - od 2012. ama ni za jotu nije promenio! Kažete, ne valjaju vam mediji, žrtva ste strašne informacione blokade, nemate gde da iznesete svoje stavove?! Samo, kako onda objašnjavate činjenicu da vaši kadrovi - urednici i novinari koje ste vi izabrali i postavili - i dan-danas potpuno kontrolišu Javni medijski servis ('zli Vučić' tamo u Takovskoj 10 za, evo, skoro sedam godina nije smenio ili postavio ni jednog jedinog čoveka!!!); i o kakvoj medijskoj strahovladi uopšte govorite kada vi na svojoj strani imate gotovo sve nedeljnike, bar pola dnevnih novina i bar dve i po televizije sa nacionalnom frekvencijom; o kablovskoj televiziji i internetu da uopšte i ne govorimo.

Pokušajte

Foto: Beta

Hoćete na silu. To je legitimno. Nije legalno, ali jeste legitimno. Izvolite, moliću lepo, pokušajte. Samo pre toga dobro razmislite

Kažete još, nisu pošteni finansijski uslovi, ovi sa vlasti imaju znatno više para? Aman, zaman, pa vaš lider, vaš Đilas je najveći tajkun u istoriji moderne srpske politike! On je taj koji je svojim firmama, dok je bio u visokoj politici, namestio poslove od čak 500 miliona evra! On i Jeremić na računima imaju više miliona evra nego svi bivši i sadašnji političari koji su ovom zemljom hodili u poslednjih trideset godina zajedno.

Nije, dakle, to. Ne govorite vi, gospodo iz opozicije, o bojkotu zbog izbornih uslova, zakona ili medija. Ne, nego vi dobro znate da na izborima nemate nikakve šanse. Niste glupi, vidite i razumete da vas ogromna većina naroda neće. Pa je onda, jelte, haos jedini način, jedina mogućnost da pokušate da otmete vlast. Hoćete na silu. I to je legitimno. Nije legalno, ali jeste legitimno. Izvolite, moliću lepo, pokušajte.

Samo, pre nego što sa Sergejovih bolesnih pretnji i uvreda pređete na dela, morali biste da znate da se za neuspeli puč, svuda u civilizovanom i demokratskom svetu, ide na višedecenijsku robiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Natasa

pre 5 godina

Opozicija je jaka na recima! To sto predstavlja javnosti su samo puste zelje!

Marko

pre 5 godina

Kada je DS pobeđivao onda im je izborni sistem bio dobar.

Maja

pre 5 godina

Opoziiji je jasno da bi dozivela neverovatan debakl na izborima

zoran

pre 5 godina

Smesni su vam ovi komentari na tekst...kao i ovaj tabloid prostakluka.

Maki

pre 5 godina

Opozicija neće na izbore svesno zato što znaju da im svakim danom rejting pada,a narod vidi konačno ko radi dobro za našu zemlju,pozdrav vladi i samo neka tako nastavi

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

SzS kao jedinstveno nece na izbore i slazu se u svemu, a iza kulisa: grcka tragedija, sa primesama gradjanske i komedije karaktera! U prevodu, da nije smesno, bilo bi zalosno!

Jovana

pre 5 godina

Ne zna opozicija gde udara,ne znaju oni sta hoce a sta nece,ali jedno znaju na izbore nece posto znaju kako ce da prodju.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Ne smeju na izbore zato što bi bili brutalno potučeni do kolena...

Jovan

pre 5 godina

Ala si im odbrusio zubo, alal ti kurac u junacko dupe !

NB

pre 5 godina

Iz istog razloga zbog kojeg ne smeju da se stave na čelo protesta - znaju da ih narod neće.

Zub

pre 5 godina

Boje se izbora jer niko ne bi za njih glasao, a to bi znacio kraj Saveza za silovanje.

Milan

pre 5 godina

Na izbore ne smeju, jel nemaju program, niti imaju sa čime pred građane. Građani ih znaju samo kao lopove sve do jednog iz opozicije.

Maja

pre 5 godina

Ne zele izbore jer znaju da ce da izgube. Ko je lud da njih podrzi

Vlade

pre 5 godina

Ma jedva da bi i na rednim i vanrednim izborima prešli cenzus. Znaju oni to dobro, pa zato dižu buku. Već pripremaju teren da opravdaju katastrofalan poraz. Nego hoće na silu neko da im pokloni vlast bez podrške naroda.

lana

pre 5 godina

Opozicija je svesna da ih narod nikada nece izabrati.

Tijana

pre 5 godina

Zaro sto nemaju program , stav, lidere , ideje , dela .......

Pera

pre 5 godina

Da ih stvarno ima toliko koliko pričaju, smeli bi da izađu na izbore!

Nikolina

pre 5 godina

Predstavnici opozicije odlicno znaju kako stoje kad je podrska naroda u pitanju. Onda je vise nego jasno zasto nece na izbore. Prazne price mogu pricati u nedogled ali na izborima bi sve izaslo na videlo i to je za njih kraj.

ninocka

pre 5 godina

Opozicija je sramna pojava, Srbija se stidi ovih pajaca!!!

Mima

pre 5 godina

Opozicijs zna da nece dobiti vecinu, oni su jaki samo na recima.

Nada

pre 5 godina

U potpunosti se slazem sa onim sto je napisano u ovoj kolumni i mogu samo da kazem da opozicionari imaju neprihvatljive argumente za sve ono sto pricaju i rade.

predragm

pre 5 godina

Treba izmeniti izborni zakon. Nek se zabrani glasanje onima koji imaju dvojno drzavljanstvo pa tek onda izbori. Tih 2 miliona prekodrinskih srba u Beogradu cine vecinu koji glasaju za AV. Dodik dodje u Beograd da glasa za Vucica a ja iz Beograda ne mogu u Banja Luku da glasam protiv njega. Pored milionskog iseljavanja iz Srbije koje se odvija godinama sada Srbija ima vise stanovnika nego pre sto se vidi iz broja glasaca od 6.8 miliona. Vise se uselilo u Srbinju nego sto se odselilo. Srbija srbijancima.

Ema

pre 5 godina

E bravo za svaku rec...potpuno si pogodio u centar I sustinu...

Danijela

pre 5 godina

Tražili su izbore, neka uzadju akademci i pobede olovkom na biračkim mestima. Sada kada su izbori mogući nešto imne odgovaraju baš. Smešno!

sremooney

pre 5 godina

Lazovcino prokleta,lazes kao pas ! Smenjeno je 20 ljudi !! Koga ti bre laze? A ovi botovi raspali sto su se prodali za 22000 platu pa ti ovde ostavljaju komentare podrske, nek misle na svoju decu! Ne radi se sine ovde o opoziciji vec o tome da nam je na vlasti NEPISMENI KADAR!!! KO NAM VODI VOJSKU DECKO EEEEJ????? DA LI SI BRE TOLIKI POLTRON??? TI SI SVE NAJGORE OD NOVINARA AKO U OPSTE TAKO MOGU DA TE NAZOVEM!!!

milica milicic

pre 5 godina

Opozicija jedva predje cenzus ili malo vise od toga, a uzrok tome nalaze u losem izbornom zakonu ili raznim izmisljenim neregularnostima.

Ranko

pre 5 godina

Sve je to jedan običan privid. Žestoka gluma opozicionih "lidera".

Micika

pre 5 godina

Opozicija nema nikakve sanse na izborima zato i beze od njih kao djavo od krsta. Oni su samo na recima jaki, al za sebe. Tako se tese i beze od istine da su davna proslost.

Janko

pre 5 godina

Ne smeju na izbore jer znaju da obmanjuju narod i da će doživeti totalni fijasko!

Mira

pre 5 godina

Izborna pravila oni izabrali i sada se dižu protiv toga... posrali se pa pojeli...

Dzoni

pre 5 godina

I vrapci na grani znaju, da je opozicija ( pluskvamperfekat ) !!!

Sanja

pre 5 godina

Opozicija je svesna da izlazak na izbore ,znaci kraj za njih.

zoran

pre 5 godina

Jak novinar. Prepričao AV. Samo polako. Protesti za sada samo u nekoliko gradova u Srbiji.

dosta vise

pre 5 godina

a zasto ne prestanes siriti lazi i mrznju u svojim novinama ?????

slađa

pre 5 godina

Plen je važan. To je boljka dela opozicije. Zato je sve toliko predvidivo u njihovom ponašanju. SNS je pragmatična stranka, sa merljivim rezultatima. Srbi možda više vole mitove, ali biraju one koji rade efikasno. Jer je narodu dosta višedecenijskog filozofiranja, udvaranja, podilaženja dok su se drugi bogatili, uživali i odveli čitavo društvo na stranputicu. Pa bi sada trebalo svi da zažmurimo i kažemo kako to nije bio naš život, naša stvarnost do samo pre nekoliko godina. Javne rasprave se ne vode na ulici. Za sve što je loše, ne funkcioniše kako valja, pre svega treba obavestiti Vladu Srbije. Ako toga ima više, raspisuju se izbori. Proverava se politika na biračkom mestu.

Anka

pre 5 godina

Opozicija je jaka samo na recima , a kad izadje na izbore gube skroz.

ivana

pre 5 godina

Cega se plase ako su ispravni i ako rade sve legalno...

Branko

pre 5 godina

Davne 1946 u Valjevu nekoliko mlađih ne istomišljenika o novoj vlasti pričalo nešto posprdno. OZNA sve dozna, pokupe ih pa pravac borski rudnik. Kad su se posle nekoliko meseci vratili em sveli kilažu em se smirili.

selektor

pre 5 godina

Pa kako da izadju na izbore kada umapred znaju da su pukli kao ledenica.

peki

pre 5 godina

pa zna se jer ce doziveti ponovo debakl kao i na Beogradskim izborima.

Dako

pre 5 godina

Opozicija je svesna jos jednog debakla na izborima, zato ih i izbegava.

Mina

pre 5 godina

Gde ta većina, gde su tih 5000000, daj bre da ih vidimo!

Miki

pre 5 godina

Prvo, nikada nisam čitao nepismenije kolumne, ako se ovi tekstići mogu tako nazvati. Drugo, jedva čekam da vidim Vučićevića, kad mu Gospodar sleti nizbrdo. Kad tad.

Ana

pre 5 godina

Opozicija nema nikakve sanse na izborima i oni to vrlo dobro znaju, zato i nece na izbore.

Sanja

pre 5 godina

Opozicija zna da ce da izgubi zato ne sme na izbore.

Vanja

pre 5 godina

Čovek koji se ne plaši da iznese istinu u javnost. Sve što je rekao je čista istina. Žao mi je onog izmanipulisanog naroda koji šeta ulicama bez cilja...

SASA

pre 5 godina

Ja se sa ovakvom glavom nikad ne bi sliKO ! Nesrazmerna nekako....

Bg

pre 5 godina

Nece jer glasaju mrtvi i ovi sto su otisli iz zemlje. Ko da je vazno, sto da se bacaju ti glasovi, oni ionako ne mogu da glasaju.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija