• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

10.03.2019

21:46

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KOLIKO JE SRBA MEĐU SRBIMA

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KOLIKO JE SRBA MEĐU SRBIMA

Podeli vest

Prebrojao sam. Bilo ih je četrnaest. Prijatelja, poznanika, bližih i daljih rođaka, kolega. Četrnaest njih me je pozvalo u poslednje dve nedelje i svi su tražili jednu istu malu uslugu - da za njih, njihove drugove, sinove, sestriće, bratance sredim da 'ne idu u vojsku'

 

Uplašeni vešću da će Ministarstvo odbrane ove godine nastaviti sa programom vojne obuke rezervista starijih od 30 godina, svih koji nisu odslužili vojni rok - ti moji prijatelji, poznanici, bliži i dalji rođaci iz Beograda i rodne mi zapadnosrbijanske provincije nehotice su mi na najbolji način pokazali gde smo, šta smo i kako smo.

Pred činjenicom da veliki, zabrinjavajuće veliki broj nas danas nije spreman da za otadžbinu žrtvuje ni 15 radnih dana ničice padaju sve one silne, krupne zakletve o svetoj srpskoj zemlji

Mi, dakle, Srbi. Mi, potomci najslavnijih ratnika moderne evropske i svetske istorije. Mi, unuci i praunuci slavnih vitezova sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana. Mi smo se masovno preplašili i uspaničili zbog najave da će ove godine u celoj Srbiji biti podeljeno 600 (i slovima: šeststo) plavih koverata sa pozivima za petnaest dana vojne obuke!?! Mi - Stepini, Živojinovi, Putnikovi Srbi, nama je najveći životni problem to što neko hoće da nas nauči kako se koristi puška!?!

I tu je negde kraj priče. Svake srpske zvečeće patriotske priče.

Pred činjenicom da veliki, zabrinjavajuće veliki broj nas danas nije spreman da za otadžbinu žrtvuje ni 15 radnih dana ničice padaju sve one silne, krupne zakletve o 'svetoj srpskoj zemlji'. Mi smo, nažalost, u dobrom delu samo tužni ostaci nekada slavnog naroda. Samo mleveno meso medijsko-politički planski isitnjeno tako da ga svako može oblikovati po svojoj meri, baciti na roštilj i ispeći po svom ukusu.

Tenkovi

Foto: Tanjug

Ne znam za vas, ali meni se već priviđaju srpski tenkovi na Ibru. A onda, kom obojci, kom opanci...

Nije baš tako? Opet preterujem? Daj Bože. Nemate pojma koliko bih voleo da grešim, ali sve se nešto bojim da sam u pravu. Uostalom, svako od nas - svako od vas koji ovo čitate - zna odgovor. Svako ko sam sebi iskreno odgovori na pitanje šta bi uradio u slučaju nekog novog, ne daj Bože, rata. Koliko bi nas bilo spremno da za majku Srbiju žrtvuje mnogo više od 15 radnih dana? Ko od nas ne bi krio svoje sinove i ne bi ih nagovarao i pomagao im da pobegnu, da se sakriju i izbegnu mobilizaciju?

Ili, da preformulišem, koliko bi nas već drugog, trećeg ili petog dana rata krenulo da kuka kako ne treba da ginemo za tamo neko Kosovo ili neku drugu 'vukojebinu', kako Srbija nema šanse u sukobu sa zapadnim silama, kako je naša jedina budućnost na Zapadu?!

I? Šta ćemo sad. Ne znam. Samo znam da se iz ove kože ne može. I nekako slutim da nas u doglednoj budućnosti čeka veliki ispit. Istorijski ispit na kome će se najbolje videti i ko smo, i šta smo i za šta smo.

O Kosovu, razume se, govorim. O planu šiptarskih zločinaca da napadnu i etnički očiste sever pokrajine i o spremnosti Srba i Srbije da im se u tome suprotstave. Ne znam za vas, ali meni se već priviđaju srpski tenkovi na Ibru. A onda, kom obojci, kom opanci.

Ko sme, taj može! Ko ne zna za strah, taj ide napred!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 5 godina

Svi su se "primili" na ZUTU DEMAGOGIJU: "A zasto bi Srbin u vojnike, kad nam niko ne preti i svi nam misle dobro" !!!! More, malo je 2 puta po 15 dana obuke !!!! Drzavo, uvedi OBAVEZNO SlUZENJE VOJNE OBAVEZE !!!! Pod hitno !!! I mi koji smo sluzili Drzavi....ne znam kojoj, al smo sluzili, NISTA NAM NE FALI !!!

Maja

pre 5 godina

Odlicna kolumna i dobro pitanje koliko je Srba medju Srbima, svaka cast

Ja

pre 5 godina

Kada autor teksta i politicari krenu sa svojom decom i mi cemo za njima. Samo je problem sto ce oni iz fotelje da gledaju kako drugi ginu, tako je i devedesetih bilo. Ps verujem da autor proziva i ministra vojnog, jer je on devedesetih dezertirao dok su njegovi vrsnjaci bili u ratu.

Mile lala

pre 5 godina

Срећа па се шипци плаше.

slađa

pre 5 godina

Pogrešan zaključak si doneo, Vučićeviću. To što seti družiš sa pogrešnim ljudima po beogradskim kafanama, ne znači da Srbiji nedostaju prave patriote i da će svi kao tvoja familija bežati od plave koverte, poziva za obuku. Samo svi vi pustite državu da radi svoj posao i ništa loše vam se neće priviđati. Zapravo, dešavaće se čuda jer ova Srbija je nepokolebljiva u odluci da svesrpsko pitanje br. 1 na Balkanu rešava na svoj način.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Jos su Srbi u Srbiji,ali je sacica onih izdajnika koji ruse sliku o domacim Srbima!

Rajko

pre 5 godina

Sigurno je da Srbija ne želi rat ali će morati da brani svoj narod i odbraniće ga.

danilo adzovic

pre 5 godina

dje si danas u visegradu brate srbine.

milan306

pre 5 godina

SVI SE PRAVE SRBI,ALI UVEK PRAVO LICE POKAŽU KADA SE NAJMANJE NADAJU.

bre bre

pre 5 godina

A zar i ti ne kukaš u ovom tekstu? Država zvala ove što nisu služili, da ih obuči za 15 dana?! Mnogi su i tada vrdali, pa će i sada. Neka su polovina od onih iz 99-te u životu i pri snazi dovoljno je. Oni neće razmišljati. A na dalje pamet u glavu: vojna parada je parada ponosa, a pederska je za u četiri zida!Ja mislim dok ima ko da pozove (predsednik i patrijarh) imaće i ko da se odazove.

Nena

pre 5 godina

Sramota za muškarce, eee pa dve nedelje ne možete da izdržite

zarkokoric78

pre 5 godina

Nije problem u 15 dana vojne vežbe, već u samom strahu od novog ratovanja ili .... Ali niko ne pokusava da razume da se na svaki način, apsolutno svaki način pokušava izbeći bilo kakav sukob za koji potrebno podići vojsku, policiju,rezerviste,... Jedini sukob u kojem aktivno učestvojemo je onaj za pregovaračkim stolom u kome za sada odnosimo nedvosmislene pobede.

zdjurdjevic

pre 5 godina

Vučićeviću, moram da se složim sa svim što si naveo u današnjoj kolumni.

Milan

pre 5 godina

Kada treba da smo složni mi se svađamo i onda nam se to obije o glavu.

mkuzet

pre 5 godina

Medju nama je uvek bilo izroda, sto se kaze u svakom zitu ima kukolja, ali da neko svesno radi protiv svoje zemlje i naroda kao sto to cini opozicija, to nikad necu moci da shvatim.

Aki

pre 5 godina

Pa ni ovaj nije pravi novinar vec jedan obican dzukac kog Vucic drzi na lancu i pusta ga povremeno ako treba da nekog nacrni u medijima odnosno da laje.Isti su i on i onaj cupavi ubica sa druge televizije.

caca

pre 5 godina

I treba staviti tacku na sve zlocine,i reci STOP svemu sto je bahato i teroristicko!!!

vitez

pre 5 godina

Dosta zlocina,Srbija zeli miran zivot,zeli buducnost,dosta je bilo rata.

Bazgic Romul

pre 5 godina

Drzava jw peodala Hagu najbolje,bas one koji su srcem branili Srbiju,dakle Srbija ih je izdala.Yato vise niko nece da izme pusku u ruke!Tacka

Milan

pre 5 godina

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je "Informeru" i njegovom uredniku Draganu Vučićeviću naloženo da plate 150.000 dinara odštete uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću jer su ga u serijalu tekstova nazivali "sado-mazo francuskim špijunom", "saradnikom mafije" i "teroristom". Hajde ovo objavite vi iz NEZAVISNIH novina!

Doksitosm Islionamoms Ivisio

pre 5 godina

More dok si to smislio, na mom si visio. P.S. Ne znam koji ste vi, znam samo koji sam ja, i taj ja ima i jedno pitanje za vas patrijote. Je li, taj mrski "zapad", da li hocete da mu okrenete dupe, ili hocete da vam okrene dupe? Da cujemo.

Pishboj Urinirovic

pre 5 godina

A meni se vec 20 godina prividja, u snu, kako bacam cvece na Abrams tenkove koji oru Terazije, a onda uriniram na leseve svih tih srbskih patrijota sto stalno kenjaju o nekim ratovima, ali drugi u njih da idu, kojima su kao Gadafiju kamenjem smrskane glave, i jebani su u dupe bajonetom, isto kao mrtav Gadafi. To mi je najbolji san koji se stalno ponavlja, bolji i od onog kad sam jebo Margo Robi. Samo za razliku od ovog sna sa Margo, mislim da ce ovaj drugi postati stvarnost. Jedva cekam. Ala cu se napishati na mrtve srbende, oho ho, oho ho!

Doksitosmi Slionamomsivisio

pre 5 godina

More dok si to smislio na mom si visio.

fica3maj

pre 5 godina

Koji si ti doktor Vucicevicu ali doktor k'o sto je dr Stefanović!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija