• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

12.05.2019

18:30

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DVE LAŽI O KOSOVU!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DVE LAŽI O KOSOVU!

Podeli vest

Lažu oni koji tvrde da je celo Kosovo danas Srbija. Ali još više lažu oni koji kažu da je Kosovo zauvek izgubljeno i da sve što vlast u Beogradu po tom pitanju još može da uradi jeste da prizna lažnu šiptarsku državu


Jer, kao što Drenica, Đakovica, Kačanik odavno, znatno i pre ove i pre one prethodne i pre one pretprethodne vlasti, realno nisu deo Srbije, isto tako ono što se danas naziva 'država Kosovo' nikada to u punom i pravom smislu te reči neće postati sve dok se Srbija sa tim - na ovaj ili onaj način, u ovoj ili onoj formi - ne saglasi.

Nije sve izgubljeno i ništa još nije gotovo. Jer, što reče pesnik, ako Kosovo nije naše, što nam ga onda traže? Ako je Kosovo njihovo, pa što nam ga onda otimaju?

Da li me pratite? Nije sve izgubljeno i ništa još nije gotovo. Jer, što ono reče pesnik, ako Kosovo nije naše, što nam onda stalno traže da im ga damo? Ako je Kosovo, kao što tvrde, odavno njihovo, pa zašto nam ga onda i dalje, evo već 20 godina posle NATO bombardovanja, otimaju? Konačno, ako stvarno mogu da nam ga tako lako i brzo otmu, pa što se toliko ustručavaju?!

Nemoguće je, dakle, dugoročno rešiti pitanje Kosova bez saglasnosti Beograda. Zapravo, moguće je, ali samo nekim novim ratom, nekom novom agresijom. No, Srbija danas nije SR Jugoslavija, a u Beogradu na vlasti nije Slobodan Milošević. I to jeste najveći problem Šiptara i njihovih zapadnih sponzora. I zato su oni ovako nervozni. I otuda sve otvoreniji i sve jači pritisci.

Nije nam i neće biti nimalo lako. Brojni su problemi, silna je sila udarila na nas. Ali Srbija danas nije više onako sama, ostavljena na milost i nemilost najcrnjih zlotvora sa Zapada kao što je to bila pre dve decenije. Ova država i ovaj narod imaju danas na svojoj strani dve od tri najmoćnije sile sveta, a bez njihove saglasnosti - bez Rusije i Kine - lažna, takozvana šiptarska država zauvek će to i ostati. Lažna i takozvana.

Ne damo

Foto: Tanjug

Ako neko misli da će Srbija tek tako samo zarad šarene evrounijatske šargarepe pristati da sama sebi naživo odseče nogu, pa taj neko se grdno prevario

I to je naš najveći kapital. Najjača karta na koju možemo i moramo da zaigramo u pokušaju da na Kosovu i Metohiji sačuvamo sve što se sačuvati može, da dobijemo najviše što se u ovom trenutku dobiti može.

Ako neko misli da će Srbija tek tako samo zarad šarene evrounijatske šargarepe pristati da sama sebi naživo odseče nogu, pa taj neko se grdno prevario. Taj neko, pa bio on i Hašim Tači i Angela Merkel i Donald Tramp, uopšte ne poznaje srpski narod i srpsku istoriju. Bili smo mi u mnogo težim situacijama, branili smo i manje svetinje od Kosova i Metohije, ali nikada i nipošto nismo pristajali da budemo ničiji robovi.

Bolje kompromis nego rat. Bolje dogovor nego novi sukobi. Tu se valjda svi slažemo. Ali valjda je svima jasno da taj kompromis i taj dogovor nikako ne mogu biti zasnovani na 'principu' po kome Šiptari dobijaju sve, a mi Srbi gubimo sve. To, bre, tako nikada nije bilo, pa neće vala ni sada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ProkopijeS

pre 4 godine

Ima i treca laz. Vodja rekao da ako takse ne budu ukinute do 6. maja da ce Srbija uvesti kontra mere. Evo vec 12. maj, a od kontra mera ni K. Izgleda da je i to slagao...

Saradžogla

pre 4 godine

Vučićeviću,sinko,šta ako se šiptari koji su roda srpskog popišmane po naređenju albanske narko mafije i zatraže povratak Srbiji.Naši bi napravili neviđeno veselje?Predsednik bi danima proglašavao super pobedu.VRATIO JE KOSMET U OKRILJE SRBIJE!Bravo!Bravoooooo! ... I,Vučićeviću sinko šta misliš šta će biti dalje?TREĆINA SKUPŠTINE BI BILA ALBANSKA!Ne šiptarska jer su oni robovi albanske narko mafije o čemu naša vlast nikome ne govori.Elem trećina poslanika bi bili albanci i najmanje tri ministra.Na Kosmetu bi i dalje albanska vlast.Kad može u Vojvodini što ne bude i na Kosmetu.Što znači da bi Srbija ili ti ja gedža srbijanski bi porezom izdržavao albance.Tokom godina broj poslanika bi bio pola - pola pa više od pola i ode Srbija u pi ... Dobro,da se ne izražavam!PS.Ajd Vučićeviću da o tome pišeš a ne samo o kilavoj navodno opoziciji?

zoran

pre 4 godine

E moj Daragane, nisi razumeo Vučića. Kosovo će postati nezavisno za 10 do 15 godina.

Stojan

pre 4 godine

Po svim zakonima celo Kosovo i Metohija je Srbija. A vi ne izmisljajte gluposti. Niko nema pravo da potpise predaju zemlje nekom tamo okupatoru. Pa ne moze to da oni sto se menjaju na stolicama predsednika i premijera ili tamo vec kakve stolice pa da zarad svoje karijere predaje deo po deo drzave. Imali ta drzava Srbija statut ima li vojsku da brani od okupacije pa i ako je okupirano nije predato.

bre bre

pre 4 godine

Значи, Вучко, да ти узмем стан, па да ти вратим собу и шпајз и бићеш задовољан. То је реалност. Јер како кажеш, ти си ионако тај стан издао под кирију одавно. Нешто си крија наплатио, нешто ниси, али моје су везе у општини и у округу јаке, а породица бројнија. Нема везе што вас Вучићевића има више, али тамо у Ариљу (или где већ), а и отуђили сте се једни од других. И нема везе што је тај стан на неки начин баштина свих Вучићевића јер вам је остао од предака, па теби несретноме, запало да се на тебе води. Мени све то фино одговара, а ти пошто је то све тако, види још само шта ћеш са клетвом "пранђедовском"па да завршавамо. И буди Србин па објави ово, нека виде остали Вучићевићи, да не буде белаја, кад дође зима и затреба ми шпајз да остављам зимницу.(моја је ханума тако навикла, а и какав је то стан без шпајза!)

Saradžogla

pre 4 godine

Vučićeviću,sinko,deset puta dnevno se prekrsti i zamoli boga da se šiptari koji su srpskoga roda ne popišmane po naređenju albanske narko mafije i zatraže povratak Srbiji?Sutradan bi ovi naši napravili super veselje a onda TREĆINA SKUPŠTINE BI BILA SA ALBANSKIM POSLANICIMA.nE ŠIPTARIMA VEĆ ALBANCIMA.pA TRI MINISTRA.pA NJIHOV PREMIJER ... I ode Srbija u pizdu materinu!Džaba vojska,avioni,Rusija,Kina ...

Humanista

pre 4 godine

Ovi sto komentarisu, ili je mozda bolje reci buncaju u ovim komentarima, je li, jeste li vi ispusteni na glavu kad ste bili bebe? Izgleda da jeste. Mozda treba da se prekontrolisete. Brinem se za vas.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija