• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

07.07.2019

17:49

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - TENIS I USTAŠA

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - TENIS I USTAŠA

Podeli vest

Novaka Đokovića kao najboljeg srpskog sportistu svih vremena poštujem, cenim i uvek i u svakoj prilici navijam za njega. Ljudi, pa zamalo televizor nisam razbio kada je ono pre mesec dana u polufinalu Rolan Garosa izgubio od Dominika Tima

 

To, međutim, ne znači da razumem i podržavam baš sve stavove i postupke Novaka Đokovića. Eto, baš nikako ne mogu da razumem i nipošto ne mogu da podržim njegovu odluku da, uoči Vimbldona, kao ličnog trenera zaposli Gorana Ivaniševića. Ne zato što je Ivanišević Hrvat, nego zato što je Ivanišević ustaša, čovek koji javno poziva na ubijanje Srba samo zato što su Srbi!

I to ne tvrdimo ni ja, ni Informer. To tvrdi "Njujork tajms"! Ivanišević je, jelte, za taj najugledniji dnevni list u SAD izjavio da su mu neki policajci dali da puca iz mitraljeza, da je to "oh bio tako lep osećaj, ti meci koji izlaze...", i da je onda zamišljao "kako bi bilo lepo da neki Srbin stoji ispred cevi"!?! To je, dakle, doslovce tako, tim rečima, rekao taj Goran Ivanišević! Ko ne veruje, evo na sajtu u arhivi "Njujork tajmsa" sve lepo piše:

"Dali su mi da pucam iz mitraljeza, bilo ga je teško kontrolisati, ali, oh, tako je bio lep osećaj, ti meci koji izlaze. Zamišljao sam kako bi bilo lepo da neki Srbin stoji ispred mene..." (The New York Times, 22. februar 1993, autor intervjua Jan Tomsen)

I? Kako je onda, zaboga, moguće da Novak Đoković tog najstrašnijeg srbomrsca i očigledno bolesnog ustašu angažuje kao trenera?! I još ga uz to u svojim izjavama kuje u zvezde?! Izvinite - ali uz sve uvažavanje Novaka, uz sve poštovanje za njega i sve ono veliko što je uradio za Srbiju - ne mogu i neću da podržim ustašu!

A sve one koji Informer optužuju da širi govor mržnje tako što ne pristaje da kao ostali srpski mediji sramotno ćuti o ustaškim izjavama Đokovićevog Ivaniševića, najlepše bih zamolio da se pod hitno jave psihijatru! Aman, zaman, pa da li ste vi, žuta, drugosrbijanska gospodo, uopšte normalni?! Kakva je to, pobogu, ludačka logika po kojoj smo krivi mi, a nije kriv on koji otvoreno, javno poziva na ubijanje Srba i ne pada mu na pamet da se zbog toga izvini?!

Konačno, postoji li išta zarad čega je dozvoljeno pljunuti na žrtve svoga naroda?! A prećutkivanje zločina i legitimizacija onih koji su na te zločine pozivali jeste upravo to. Mi smo Srbi dva puta za poslednjih sto godina prećutkivali i zatrpavali najstrašnije hrvatske zločine počinjene nad nevinim srpskim narodom. Radili smo to prvo zbog karađorđevićevskog, a onda i titoističkog koncepta bratstva i jedinstva. Kako nam se vratilo, to svi znamo. Hoćemo li onda opet mirno da čekamo u redu za klanje?!

Šta kažete? Otišao sam predaleko? To je samo tenis? Ne, ne, neće biti. To je mnogo više od tenisa. A ko to ne razume, taj ništa ne razume.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Raso

pre 4 godine

I ja nemogu da shvatim da ti pises gluposti a citam Informer.

Lazni Bot

pre 4 godine

Opet ces da lizes sta si napisao kad ti podvikne Vucic kao kad je gorelo u Parizu prvo si se radovao pa posle intervencije si pao u zalost i kukao kako je to najveca svetinja u Evropi.

zdjurdjevic

pre 4 godine

Her Gebels Vučićeviću, Kako onda imaš razumevanja za to što je Vučić angažovao Tonija Blera? Pa Ivanišević je "malo dete" za Blera. Sram te bilo, đubre jedno dupelizačko!

Andjela

pre 4 godine

Bravo majstore,sto posto si u pravu i u potpunosti se slazem s tobom

Laza Lazarevic

pre 4 godine

Vucic je rekao da ta saradnja je dobra,sta ces sad moras ponovo da pises ali sve dobro o njihovoj saradnji.

Milica

pre 4 godine

Koga bre boli kurac šta ti kreaturo misliš?

milica

pre 4 godine

Jesi stvarno bolesnik Vucicevicu, Novak nije Srbin on je dete iz mesanog braka Hrvatice i Crnogorca.I sta tebe briga za to ko mu je trener postavlja se pitanje a bolje ti da se spremis da nakon promene kursa Srbije odgovaras za svoja ratnohuskacka potpirivanja.

Dwl

pre 4 godine

Pogledaj se malo u ogledalo babunu odvratni! Jesi ti svestan koliko si bolestan parazitu najgore vrste!kad prođe ova poltronska vlada sve ćemo da vam oduzmemo,i hladnjače pogotovo onu u loznici! Povraća mi se od tebe smradino lažljiva umnobolna!?

Bojan

pre 4 godine

Šta imaš ti sa Novakom Vučićeviću pa komentarišeš njegov posao, gledaš u njegov tanjir i njegovu borbu za život ??? Od kad se ti razumeš u tenis, toliko da razumeš i shvataš zašto je nekog zaposlio ? Siguran sam da ti NIŠTA ne duguje, pa ako nećeš da ga gledaš nemoj, ako nećeš da navijaš nemoj. U stvari svi mi dugujemo NJEMU. Koliko znam dovoljno je uradio za Srbiju, mnogo više nego ti ili ja svakako. Čime misliš da opravdaš što si napisao ovakav tekst ? Sram te bilo. Nadam se da će te predsednik Vučić posle ovoga "ohladiti". I opet - sram te bilo. Baš baš si razočarao, kao čovek pre svega. Ariljac p.s. Ako je za napredak bilo potrebno istrpeti i onog engleskog ubicu Blera, predsednik je progutao ponos i zaposlio ga. Zašto to nisi komentarisao ovako? Posao odrađen, mi se pomerili sa mrtve tačke, kad se završilo - doviđenja. Pogledaj šta rade pametniji od tebe. Nije sramota ne znati, sramota je praviti se da sve znaš.

nenad

pre 4 godine

Svaka čast Vučićeviću. Ti si izgleda jedini čovek u Srbiji koji stvari naziva pravim imenim

ticu

pre 4 godine

I meni dodje da razbijem televizor kada vidim vas koji se stalno vucarate po studijima Pinka, Happyja, Studija B i KCN (valjda kopernikus). Ne diraj nam Djokovica nikogovicu.

bre bre

pre 4 godine

Овога пута си потпуно у прву! То зна свако ко има и мало мозга. Ко нема џабе пишеш.

Smrad

pre 4 godine

A kad Vučić puca iz kalašnjikova na Palama onda se pravimo ludi, kad AV kaže kako za jednog Srbina da se pobije 100 muslimana onda je to OK, kad AV ima govor u Glini iz koje su prethodno pobijene i proterane sve Hrvatske porodice onda je to po standardima Informera i Dragana J. sasvim u redu. A sad ste našli Noleta da prozivate i Ivaniševića. Pitajte svakog Srbina šta bi rekao da su ga to isto pitali za Amerikance i Engleze u vreme NATO napada.

englezii

pre 4 godine

montenegrina proterati i oduzeti im sve i drzavljanstvo te ih sve proterati u montenegro !

ante

pre 4 godine

Ajde budi iskren pa reci šta je vučić izjavljivao pre 20 godina pa onda kritikuj ivaniševića al ne vučičevu prošlost bi najradije pod tepih al sve ostale bi da budu odgovorni za nepromišljene izjave celi život ,možda bi i ivaniševiču bilo oprošteno da je otišao do clintona i tamo plakao

Cedo

pre 4 godine

Свака ти на месту! Оног дрипца непратим више

Stradija

pre 4 godine

Više bi vas uvredio, da je negativno pominjao Aleksandra Velikog. Mogu da zamislim reakcije botova...

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija