• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

21.07.2019

20:35

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MAKRON, POSETA KOJA MNOGO MENJA!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MAKRON, POSETA KOJA MNOGO MENJA!

Podeli vest

Tajkun Đilas, Ljotić Obradović, onaj Blesavi Radule, Besna Pešić i ostali jahači opozicione apokalipse koji su ove nedelje iz petnih žila pljuvali po Srbiji i Makronu nisu postigli ništa više, osim što su upljuvali sami sebe. To je, znate, ono kada pljujete uvis. Uvek vam se vrati


Osim što su beskrajno pokvareni, što smo znali, lideri i liderčići onoga što se danas u Srbiji zove opozicijom specijalnom medijsko-političkom operacijom 'Makron' pokazali su i definitivno za sva vremena dokazali da su i dozlaboga glupi. Jer samo mnogo glup čovek može da pomisli da će strategijom 'Makrone, pederu' postići išta više, osim da bude shvaćen kao glupan i tupan. I u Srbiji, i u Francuskoj, i u celoj Evropi.

Argument tipa: Makrona u njegovoj zemlji niko ne voli, pa je on zbog toga došao da podrži diktatora Vučića (!?!) na nivou je kliničkog debiliteta. Baš kao i objašnjenje vajnih stručnjaka i analitičara level Đoka Vlah Vukadinović, koji se eno na TV N1 svaki dan ubiše objašnjavajući kako je Makron ponizio Srbe i Srbiju jerbo je u svom govoru u Beogradu rekao da su Srbija i 'Kosovo' dve države!?! I još se ti licemerni dušebrižnici iščuđavaju kako i zašto Vučić na to nije odmah reagovao, zašto Emanuela, hoće da kažu, nije odmah tu na bini zaskočio i pridavio kao pevca!?!

Pokvareno, jadno i bedno. Eto, to je to. Oni kao nisu znali da je Francuska još 2008. priznala lažnu državu Kosovo. I oni kao ne znaju da je do pre samo godinu-godinu i po dana ista ta Francuska kategorički odbijala da pregovara o bilo čemu osim o tome kako da Beograd što pre bezuslovno prizna 'Kosovo', a Makron sada jasno i glasno poručuje da se moraju uvažiti i srpski interesi u pokrajini i još kaže da je kompromis jedino rešenje. Pa zar to, majčini sinovi, nije uspeh?! Veliki uspeh srpske diplomatije i srpskog predsednika Aleksandra Vučića? Baš kao što je i veliki, nemerljiv, istorijski uspeh Vučićeve vlasti to što je predsednik druge najmoćnije zemlje Evrope i čovek koji bi posle penzionisanja Merkelove mogao da postane neprikosnoveni lider EU održao govor na Kalemegdanu, i to na srpskom jeziku, govor kojim je obnovio bar delić velikog srpsko-francuskog prijateljstva utemeljenog u slavnim pobedama iz doba Velikog rata.

Neće se, naravno, posle ove posete ništa dramatično promeniti ni u francuskoj, ni u evropskoj politici prema Srbiji i kosovskom problemu. Neće Makron, nema nikakve šanse, povući priznanje lažne države, što su požurili da najave portali željni rejtinga i klikova, neće povući ambasadora iz Prištine, neće javno podržati ideju o razgraničenju po kome bi sever Kosova bio pripojen centralnoj Srbiji... Ne, ništa od toga.

Ali posle ove posete francuskog predsednika Emanuela Makrona svima na Zapadu jasnije je da je Srbija ozbiljna država, država sa kojom se pregovara i dogovara, država kojom se ne vlada na dugme ni iz Brisela, ni iz Berlina, ni iz Vašingtona. Konačno, nakon odluke Makrona da posle 30 i više godina probije nezvanični 'vojni embargo' i Srbiji isporuči PVO sisteme 'mistral' svakom ozbiljnom bi moralo biti jasno i da ova zemlja više neće biti ničija laka meta.

Hvala na pažnji i orevuar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paro

pre 4 godine

Primat,posto malina? Prenesita klupoheliu usta ga jebem zvalava.

Saradžogla

pre 4 godine

Komentara 0! Šta da više pišem?Ili vas niki ne čita ili ZABRANJUJUTE komentare ,,koji nisu na liniji,,? A sada ,,Nisam robot,, pa udri palme,hidrante,pešaćke prelaze,stepenice... A bilo je da samo jednom klikneš!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija