• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

18.08.2019

20:12

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: BOJKOT!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: BOJKOT!

Podeli vest

Kad Boško Ljotić Obradović, Dragan Tajkun Đilas i Vuk Pozderac Jeremić prete bojkotom izbora, to vam je isto kao kad se mali Perica naljuti na selo, pa zapreti da će sam sebi na panju odseći onu stvar. Na šteti je, jelte, samo i jedino Perica. I baš zato, seci ga, Bole! Uštroj se, Đilase. Navlači roze hulahopke, Jeremiću! Samo nemojte posle da vam neko drugi bude kriv kada najebete

Elem, da mi odmah sa neuspele metafore pređemo na stvar - i bojkot izbora jeste politika. Glupava i idiotska, ali ipak politika. Svako je u svakoj demokratskoj zemlji na svetu slobodan da odluči hoće li ili neće da učestvuje na izborima. I onda, molim lepo. Jedni bojkotuju, drugi vode predizbornu kampanju. Jedni izlaze, drugi ne izlaze na birališta. Na kraju, sve se lepo pročita na izbornim rezultatima. A rezultat bojkota jeste najočigledniji, on se prvi vidi, znatno pre nego što se prebroje glasovi.

Ako se, dakle, Tajkun, Ljotić, Pozderac i ostatak takozvanih lidera takozvanog Saveza za Srbiju odluče za bojkot parlamentarnih izbora na proleće 2020. godine mera njihovog uspeha biće izlaznost birača. Prosta matematika. Uzmemo za osnovu izlaznost sa prošlih parlamentarnih izbora iz 2016. godine i taj rezultat uporedimo sa izlaznošću iz 2020. I onda, ako narednog proleća na birališta izađe 50% manje građana nego na prethodnim izborima, onda je bojkot uspeo. A ako je rezultat manji, onda je bojkot propao.

Problem je ovde, razumemo se, u tome što će eventualni bojkot đilasovaca na izlaznost uticati možda tek negde na nivou statističke greške, ni slučajno više. I zato oni u stvari i neće bojkot. Nije on njima cilj, nego sredstvo. Oni tom pričom pokušavaju da mobilišu svoje pristalice i da izazovu nervozu vlasti u Srbiji, koja je, kao i svaka demokratska vlast, željna punog legitimiteta i kojoj je veoma stalo da na izbore izađu sve političke opcije.

Da zaključimo, cilj priče o bojkotu jeste radikalizacija ekstremnih pristalica opozicije koje treba nahuškati na nasilje, a što bi opet izazvalo neodmerenu reakciju vlasti. Tajkunu, Ljotiću, Pozdercu i ostalima hitno, što pre, trebaju sukobi, treba im tuča. Njima je krv na ulicama jedina šansa za političko preživljavanje.

Sve se to lepo videlo prošle subote kada su - Tajkun sa brčkanja u Solunu, Ljotić sa plaže u Crnoj Gori - poslali onog Marsovca da naskače na ogradu oko Predsedništva i da onda od dve ogrebotine na stomaku na silu pravi glavnu političku temu u Srbiji. Nije im prošlo, ispali su smešni. Ali, neće odustati. Jer nemaju drugu politiku, osim politike rušenja i politike izazivanja haosa i sukoba.
Mislite o tome kada neki dan od nedelje novim autoputem krenete put Čačka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komsija

pre 4 godine

Smrade, koliko vredi malina? Jebem li te u ta usta zvaljava, dzukelo!

Lazni Bot

pre 4 godine

Ti bi trebalo u Zadrugu ili Parove da se prijavis dosta vise o ovim šuntavim iz opozicije da pise tvoja mera su Zmaj od Šipova ili onaj Lepi Mica,kad zavrtis klupu iznad glave uz tvoj ubitavan osmeh mislim da i tu pobedjujes.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Pažljivo pročitati ceo tekst, a onda još jednom pročitati poslednja tri pasusa, i upamtite to što ste pročitali, da se ne bi dogodilo da vas žuti i još kojekakvi naši unesrećitelji nagovorili da bojkotujete izbore i na taj način podršku date onima koji su nas pljačkali a Srbiju politički i ekonomski uništili i koji bi da to i dalje čine ako bi ponovo osvojili vlast.

Saradžogla

pre 4 godine

Od MILION i 600 hiljada beogradskih glasača mi iz SNS smo jedva dobili 366 hiljada glasova!Znam,znam da smo dobili ohoho % ALI OD IZAŠLIH NA IZBORE!PREMA TOME VUČIĆEVIĆU,SINKO NAS IZ SMS ne obožava VIŠE OD 3/4 GLASAČA.Eto koliko da te podsetim na istinu a ti još žešće da propagiraš na korist.Ako nam ti ne pomogneš niki neće?

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija