• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

03.09.2019

18:45

OVO MORATE PROČITATI! Nova kolumna Ivana Radovanovića - RADNA OBAVEZA!

Kolumne

OVO MORATE PROČITATI! Nova kolumna Ivana Radovanovića - RADNA OBAVEZA!

Podeli vest

Da se odmah izjasnim - između uvođenja sloboda i uvođenja radne obaveze, biram ovo drugo - radnu obavezu. Mislim, tu su slobode, svako kenja šta hoće, prenemaže se, hejtuje, mudruje, izigrava žrtvu, sve zna, pravi se pametan, jede, s oproštenjem, govna, a radnih obaveza, da vam kažem, fali, ali baš svima

I prva radna obaveza koju bih uveo, jeste da Đilas, Boško, Janko, Borko i naše ljubimče, mezimac Vuk, otvore onaj krak koridora što ide ka Bugarskoj.

 Da lepo dođu, da nema tu Vučića nigde, nego samo radnici, narodstvo, Bojko Borisov i Marinika Tepić, umesto Zorane, i Serjoža, umesto Dodika. I da prenos traje petnaest sati, ali samo reklame, da se i zaradi nešto, a da se oni, jedan po jedan, obrate, skupu, cenjenom.

Pa Đilas izađe i kaže: Bojkot! Bojkot! Bojkot! A okupljeni: Ne budali, ovo je put, šta da bojkotujemo, leba ti. Onda Borko izađe: Ovo je moja nova košulja, Olja mi kupila, da bude simbol.. Okupljeni : Ma dovedi ti Olju, de se guraš, nemoj da te iscepamo. Pa proba Boško: Braćo u sestri Srbi i Srpkinje! Okupljeni: Iš bre, đubre nastrano, mi smo Bugari, sestru ti tvoju!

Onda nastupi Janko: Ja sam Janko Veselinović. Okupljeni, muk. On opet: Znate, Janko. Veselinović. Muk. Još jednom: Janko Veselinović? Muk opet, samo se čuje Bojko koji pita: Koj je ovaj?

Posle njega izađe ljupko ono stvorenjce, u vijetnamci i ne kaže ništa jer svi odmah dovate da ga grle i maze, Bojko najviše, i oće da ga vodi kući, ima taj i pse, mačke, ribice, krokodile, pavijane, dve kokoške, gumenu patku, a koalu u vijetnamci nema. 

OVO MORATE PROČITATI! Nova kolumna Ivana Radovanovića - LUDA SRBIJA

Na kraju proba da nešto kaže Marinika, ali Serž skoči, gurne je i vikne: Mrš bre u tri materine, ja sam došao da zapišam put, šta vi tu serete, familiju vam jebem! Pa izvadi ono stvar i krene da zapišava. I publiku, Bojka, Đilasa, i nastane opšti pičvajz, tuča, cepaju se košulje, bije ko koga stigne, samo Vuka svi zaobilaze, ko će baš na nejač da udara, a i Janko se izvuče, niko ga nije prepoznao, misle ljudi - vidi ovog, zalutao nesrećnik.

Pa vrh. To da Đilas i drugovi i otvore put. Jedino što se ne bi složili oko imena. Mislim, da li da se zove “Put šesto miliona”? Ili - “Put braća sestru...”? “Put iscepanih košulja - Olja Kovačević”? “Put kućnih ljubimaca”? “Put vijetnamske koale”? “Put koale u vijetnamci”.? “Zapišani put, kevu vam jebem”? A? Teška odluka.

Ali ne brinite. Pošto će svaki put, koji će oni da otvore, da se zove sasvim prosto - Janko Veselinović. Put. Dve trake. Janko. I Veselinović. Da, na putu ste. Jeste, ovo je put. Sigurno, ne brinite. Put. I koga briga kako se zove, šta ste navalili sa tim ko je Janko, pa ko je Janko. Put, lepo smo vam rekli.

I radna obaveza vam je da njime putujete. Gde? Pa u slobodu, braćo. I u tri lepi materine, kevu li vam vašu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija