• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

15.09.2019

20:09

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASE, KO SI BRE TI?

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASE, KO SI BRE TI?

Podeli vest

Legenda kaže da je to bilo nekako ovako. Pre desetak godina u nekom provincijskom TV studiju našli se lokalni, tada vladajući, žuti lider malog grada i opozicioni vođa, advokat tamošnji. I onda je onaj prvi, žuti, krenuo da uživo u programu preprodaje narodu muda za bubrege, da na kamaru laže i slaže, da obećava bez ikakvog osnova, da sam sebe hvali preko svake mere...

E, tada se lokalni opozicionar iznervirao i šokirano upitao svog sagovornika: Ej, bre, pa je l' znaš ti ko si ti? El ti misliš da smo svi mi poludeli, pa da ne znamo ko si, kakav si i šta sve radiš?
Ove i ovakve emisije nema nigde, ni na Guglu, ni na Jutjubu, ali nekako sam siguran da priča nije potpuno izmišljena. Jerbo, svaki put kad vidim Đilasa i đilasovce imam neodoljivu potrebu da uđem u televizor i pitam ih isto to: Ljudi, pa je l' znate vi ko ste vi?

Oni, dakle, koji su za svoga vakta ovu zemlju doveli do bankrotstva, oni koji su državu privatizovali i pretvorili je u servis za lično bogaćenje, oni koji su prodali i izgubili sve što se prodati i izgubiti moglo - od Kosova i Crne Gore do Republike Srpske, ti i takvi danas bi da Srbima i Srbiji drže lekcije iz nacije i države!?! Najveći lopovi bi da nas uče zakonu i poštenju. Najgori licemeri i lažovi da nam govore o pravnoj državi. Najgori neradnici da nam objašnjavaju kako treba raditi?!

"Svaki put kad vidim Đilasa i đilasovce imam neodoljivu potrebu da uđem u televizor i pitam ih isto to: Ljudi, pa je l' znate vi ko ste vi?"

 

Da bismo se potpuno razumeli, biće najbolje da sa filozofije pređemo na matematiku, na konkretne brojke. Na primer na 619.688.269. Evra! Šesto devetnaest miliona, šesto osamdeset osam hiljada, dvesta šezdeset i devet evra! Eto, toliko, tačno toliko, Dragan Đilas je svojim privatnim firmama namestio poslova dok je bio na najvišim državnim funkcijama u ovoj zemlji!

Pa ima onda još jedna brojka - 105.671.716. Opet evra! Sto pet miliona, šesto sedamdeset jedna hiljada i sedamsto šesnaest evra! Toliko je, tačno toliko, iznosio profit koji je Dragan Đilas preko svojih firmi ostvario u periodu od 2000. do 2014. godine.

I kako onda da ga ne pitam:

Foto: Beta

Brojke

"Žuti čoveče, pa ti si kao najbliži saradnik ondašnjeg predsednika, kao ministar i kao gradonačelnik sam sebi namestio 619.688.269 evra poslova na kojima si profitirao čak 105.671.716 evra! I? To je kao okej?!"

Đilase, čoveče, pa je l' znaš ti ko si ti? Otkud tebi uopšte moralno pravo da se, posle svega, baviš politikom?! To što ti ćutiš o ovim ciframa, to što ovi brojevi ne smeju ni da se pomenu na tvojim strogo kontrolisanim medijima, pa to ne znači da se to nije desilo! Žuti čoveče, pa ti si kao najbliži saradnik ondašnjeg predsednika, kao ministar i kao gradonačelnik sam sebi namestio 619.688.269 evra poslova na kojima si profitirao čak 105.671.716 evra!!! Znaš li za bilo koji sličan primer bilo gde u civilizovanom svetu? Da državni funkcioner sam sebi sa pozicija vlasti namesti 619 miliona evra poslova? Biva li to bilo gde u Evropi?

Ej, bre, 619,6 miliona! Alo, bre, 105,6 miliona! Evra, ne dinara! I? Šta bi, srpska opozicijo? Šta bi veliki stručnjaci i vaskolike poštenjačine, kud se dedoste vajni borci protiv kriminala i korupcije?! Gde si sada, Čedo Čupiću? Što ćutiš, Milane Ćulibrče? Kako to da ovo nije tema ni za vest, Dražo Petroviću? Je l' novinarstvo to kada o Đilasu ne smeš ni 'be' da kažeš, Ćosiću Jugoslave?! Je l' to ta vaša demokratija? Je l' to vaš plan i program za Srbiju?

Ali, ako, ako, samo vi nastavite tako. Sreća pa mi Srbi, u ogromnoj većini, dobro znamo ko ste vi, pa nikada više sudbinu svoje dece nećemo poveriti vama u ruke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija