• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

08.10.2019

17:15

OVO SE NE PROPUŠTA! Ivan Radovanović Bastaću: Nemoj da duvaš i ne moraš svaku priliku da koristiš za lupetanje!

Kolumne

OVO SE NE PROPUŠTA! Ivan Radovanović Bastaću: Nemoj da duvaš i ne moraš svaku priliku da koristiš za lupetanje!

Podeli vest

Jedan od najboljih srpskih novinara Ivan Radovanović u najnovijoj kolumni odgovorio je na optužbe koje je na njegov račun izneo potpredsednik Đilasove Stranke slobode i pravde Marko Bastać. Radovanovićevu kolumnu prenosimo u celosti:


Saopštenje za javnost

Pošto ja verujem i u slobodu i pravdu, apsolutno sam ubeđen da potpredsednik stranke koja se tako zove nema nikakvih drugih motiva, kada pominje moju firmu, nego da pokaže da bi, da je kojim slučajem vlast, jako brinuo o slobodi, pravdi i u toj brizi primenjivao iste aršine, prema baš svima, kako god da se oni zvali.

Samim tim verujem da bi se, u tom slučaju, mnogo više bavio firmama predsednika svoje stranke, nego mojom, te njegovo današnje istupanje doživljavam kao incident, izazvan nekom psihodeličnom supstancom koja mu je verovatno podmetnuta.


I siguran sam da bi, u svakom drugom slučaju, on svoju "istragu" usmerio u sasvim drugom pravcu. I da bi onda, uvidom u zvanična dokumenta, lako ustanovio da se  profit moje firme, osnovane 2007. godine, svake božje godine do danas kretao na nivou od nekih 15.000 (petnaest hiljada), evra, što je, kada se sve sabere, svih dvanaest godina, nekih 180.000 (sto osamdeset hiljada) evra, iliti nekih sto puta manje nego što je profit firmi gospodina predsednika i slobode i pravde i svih Bastaća na ovom svetu.

Drugim rečima, moja firma, a jeste moja (može da se proveri uvidom u Registru stvarnih vlasnika Agencije za privredne registre), teško da može, sve da se drug Bastać naduva pa da krene da mu se pričinjava, da posluži kao neka vrsta "odgovora" za sve što su firme druga predsednika godinama radile.
 

A kada je reč o Goranu Vesiću, u mojoj firmi, sve što je drug Bastać rekao apsolutno je tačno, osim te sitne činjenice da on, Vesić Goran, sa njom, nije ni u kakvom odnosu otkako je funkcioner.
Pre toga jeste bio, prijatelj mi je i radili smo zajedno godinama razne stvari i imali razne projekte, i da mogu vrlo rado bih ga ponovo postavio za direktora i dao mu i udeo u firmi i platu veću nego što je moja (dvesta hiljada dinara).

Kada je reč o "državnim firmama" o koje sam se ovajdio, drago mi je što Bastać misli da je Društvo sudija "državna firma" (udruženje je), verovatno je čuvenom reformom pravosuđa trebalo da bude Državno društvo sudija, a kada je o svim ostalim isto tako "državnim frimama", poput vaterpolo kluba, Uprave za javne nabavke, Luke Beograd (privatna firma sa kojom sam radio 2008. godine) i svim ostalim pomenutim i nepomenutim, uvek sam spreman da na uvid podnesem sve fakture (postoje u dokumentaciji), i javnosti i nadležnim organima, za koje računam da će biti privučeni mojim ogromnim profitom od 15 hiljada godišnje, baš kao što su, vidim, privučeni onim predsednika slobode i pravde i Bastaća, od iks miliona godišnje.

I poslednje, za primedbe o firmi registrovanoj u Delaveru, mogu samo da kažem da je napravljena kada sam u državi slobode i pravde bio proglašen za neprijatelje i slobode i pravde i države (zbog dnevnih novina čiji vlasnik sam bio), te sam smatrao da je sasvim oportuno da firmu registrujem negde gde sloboda i pravda ne mogu da je zatvore, a da su bili skloni zatvaranju, i firmi i ljudi, bili su. Gde su predsednikove firme bile registrovane, i to kada je bio sila i vlast, neka Bastać sam proveri, ne moram ja baš sve da mu kažem.

Sve zajedno, drugu Bastaću bih, na ove nesrećne pokušaje da nečim malim opravda nešto veliko, i da mojim mikro profitom pokrije predsednikov mega giga profit, najradije odgovorio tradicionalnim pozdravom - Duvaj ga - ali se plašim da bi on to pogrešno shvatio, krajnje bukvalno, i uradio nešto protivzakonito, što stvarno ne bi bilo uredu.

Zato, neka ipak ne duva, neka prestane da duva. Umesto toga, dovoljno je da samo malo pazi šta priča. Ne mora svaka prilika da se koristi za lupetanje.

Ivan Radovanović,
vlasnik kompanije ICP

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija