• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

15.12.2019

19:39

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - UGLEDNI LAŽOVI

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - UGLEDNI LAŽOVI

Podeli vest

Valjda je još samo u Srbiji moguće da najstrašnije lažeš, da u tim lažima budeš uhvaćen i javno potpuno raskrinkan i da onda ostaneš ugledni i citirani novinar, političar, analitičar

 

Evo, na primer, Slobodan Georgiev. To vam je onaj novinar BIRN-a čije "istraživačke projekte" finansira EU, onaj poprilični bolesni hejter koji je proletos pretio da će sve pristalice Aleksandra Vučića i SNS oterati u konclogore (!?!), onaj stručnjak opšte prakse čiji je najviši profesionalni domet zamuckivanje u TV emisiji Dejana Anđusa... E, taj Georgiev, koji sam sebi tepa Sloba, ove nedelje u utorak, 10. decembra, objavio je tvrdnju da je predsednik Aleksandar Vučić "izmislio posetu Grčkoj" samo da bi bio na utakmici Olimpijakos - Crvena zvezda!? Predsednik i njegov protokol odmah su to demantovali i objasnili da je poseta Atini isplanirana znatno pre nego što se znalo kada se koja utakmica u Ligi šampiona igra. Georgiev, Sloba, ni tu nije odustao, nego je i dalje tvrdio da je poseta Grčkoj, sastanci sa grčkim predsednikom, premijerom i arhiepiskopom, potpisivanje međudržavne deklaracije o strateškom partnerstvu... da je sve to Vučić namestio i izmislio samo da bi u Pireju gledao fudbal!?

Ali dođe onda i dan posle, sreda, 11. decembar. I Vučića ne bude na stadionu. Vratio se čovek u Beograd satima pre početka utakmice. I? Šta onda bude? Je l' se, može biti, Georgiev izvinio za strašnu i očiglednu laž? Da li je možda javno priznao da je ispao lažljiva budaletina, da li ga je zbog toga prozvao neko od njegovih saboraca, kolega iz BIRN-a, NUNS-a? Ama jok! Ništa od toga. Slobodan Georgiev je i dalje "ugledni istraživački novinar" koji ovom narodu deli moralno-političke lekcije sa ekrana gotovo svih televizija u Srbiji. Realno je, jelte, očekivati da će već ove nedelje uveče biti specijalni gost u "Utisku nedelje", gde će, pretpostavljam, tvrditi da Vučić jeste gledao fudbal u Atini, samo što je bio maskiran u Pavkova...

 

 

Slična vam je priča i sa onim Miroslavom Aleksićem, potpredsednikom stranke Vuka Jeremića, bahatim žutim šerifom iz Trstenika. On je, dakle, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da ima dokaze da je Predrag Koluvija, vlasnik "Jovanjice" koji je pao sa četiri tone marihuane, u vreme hapšenja telefonirao Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije. Rekao je, dakle, svi su to čuli, da ima dokaze! I još je rekao da će te dokaze dostaviti tužilaštvu.

Kada je onda potpredsednik SNS Miloš Vučević podneo krivičnu prijavu kojom od tužilaštva traži da se hitno utvrdi istina u ovom slučaju, Aleksić je počeo da dreči i kuka o političkom progonu, ugroženim pravima, zloupotrebi pravosuđa (!?). A dokazi? Dokazi da je Koluvija telefonirao Andreju? To Aleksić više ne spominje. Jer dokaza nema. Jer laže! I? Šta je onda bilo? Pa opet ništa. Očigledni lažov Miroslav Aleksić i dalje je ugledni i u "Danasu" i na TV N1 rado citirani sagovornik.

A šta ćemo tek sa Milanom Ćulibrkom? To vam je glavni urednik hejterskog "Nina", onaj što na naslovnoj strani uperi snajper u Vučića. E, taj šatro veliki ekonomski analitičar je do pre samo nekoliko meseci tvrdio da nema nikakve šanse da Srbija ima rast BDP veći od dva, tri odsto i da nema teorije da prosečna plata u Srbiji bude na nivou od 500 evra. I sad kad sve to jeste, kad je rast BDP-a viši od četiri odsto, a kad je plata uveliko preko 500 evra, je l' Ćulibrku nešto fali? Naravno da ne. On je i dalje gospodin novinar koji sve najbolje zna. Ljubi ga Miško.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predsednik

pre 4 godine

Na sajtu statistickog zavoda srbije ne stoji da je prosecna plata 500 eur. Znate, samo treba da ukucate par slova u pretrazivac i pogledate brojke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija