• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

09.02.2020

20:25

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Nepravda!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Nepravda!

Podeli vest

U pravu je uvaženi kolega Ratko Dmitrović, apsolutno je nemoguće da bilo gde u svetu gotovo trećina građana jedne zemlje dva puta nedeljno izlazi na ulice i protestuje protiv vlasti, a da to ne bude vest ni za jedan svetski medij i da o tome nijedna velika zapadna novinska agencija ne objavi ni jednu jedinu fotografiju! Osim, naravno, ako ta zemlja nije Crna Gora i osim ako većinu tih demonstranata ne čine etnički Srbi

Baš kao što bi, nema nikakve sumnje, bilo apsolutno nemoguće da se bilo ko godinama nekažnjeno javno inati sa SAD i EU i uporno odbija da ispuni svoje međunarodno preuzete obaveze. Osim, ako taj neko nisu Šiptari, koji evo već sedmu godinu zaredom neće da formiraju Zajednicu srpskih opština i skoro godinu i po dana, kršeći sva moguća pravila i sve pisane i nepisane zakone, nameću Srbiji mafijaške takse od 100 odsto.

I šta mislite da li bi negde, u nekoj zemlji, bilo moguće da napadnu, pred TV kamerama pokušaju da ubiju predsednika strane države, a da pet godina niko ne bude optužen za taj napad? Osim, naravno, ukoliko taj predsednik nije predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koga su u Srebrenici jula 2015. zamalo linčovali bošnjački ekstremisti, a do dan-danas za to niko, ali baš niko nije odgovarao?!

Stvari, dakle, stoje tako. Ono što je svima drugima i u svakoj drugoj situaciji strogo zabranjeno i kažnjivo toleriše se, dopušta, pa čak i nagrađuje kada treba udariti na Srbe i Srbiju. I nisu to samo dvostruki aršini i nije to samo nepravda. To je, naprosto, politika moćnog Zapada. Politika čiji bazični princip kaže da su Srbi uvek za sve krivi, a da je Srbija remetilački, proruski faktor na Balkanu koju na sve moguće načine treba svesti na što je moguće manju meru. I zato je srpskim neprijateljima dozvoljeno ono što je Srbima najstrože zabranjeno.

Politika

Ono što je svima drugima i u svakoj drugoj situaciji strogo zabranjeno i kažnjivo toleriše se, dopušta, pa čak i nagrađuje kada treba udariti na Srbe i Srbiju

Da, i šta ćemo sa tim? Pa, prosta je stvar, samo su dva puta, samo su dve mogućnosti pred nama. Možemo da sednemo i da kukamo kao onaj Kalimero ili da prihvatimo surovu realnost i pokušamo da u zadatim okolnostima ostvarimo što je moguće bolji rezultat za sve nas, za našu decu i naše unuke.

Protiv zapadne dominantno antisrpski utemeljene politike možemo se efikasno boriti samo na jedan način - radom. Samo ekonomski jaka i nezavisna Srbija ima šanse da se izbori za svoje parčence pravde na amerikansko-evrounijatskom kantaru. Svi mi zajedno trčimo trku "sa hendikepom". Na noge su nam okačili tegove, sapliću nas na svakom ćošku, ali mi evo uspevamo! Prošle, 2019, Srbija je imala rast BDP-a od doskora nezamislivih 4,2 odsto, dok smo u poslednjem kvartalu prošle godine ostvarili rekord u regionu - imali smo rast od čak 5,8 odsto! Kako to? Pa tako što je predsednik ove države Aleksandar Vučić odavno shvatio da se protiv nepravde može boriti samo radom, napornim i posvećenim radom.

E, baš to mora da bude sav naš odgovor - rad, red i disciplina. Da svi zajedno od Srbije napravimo ekonomsko čudo, da znatno pre planirane 2025. imamo prosečnu platu od 900 evra, da izgradimo još više modernih autoputeva, pruga, škola, bolnica, da imamo što više dece...

Naravno, ni onda kada sve to uradimo, kada Srbiju u punom sjaju vaskrsnemo iz pepela, moćni Zapad nas neće voleti. Ali će morati da nas mnogo više uvažava i poštuje.

I Novaka Đokovića ne vole, zvižde mu, pljuju ga gde god stignu. Ali kada osvoji Australijan open, kada sruši rekorde zapadnih miljenika, onda svi moraju da mu čestitaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 4 godine

Ne gospodine Vučićeviću, grešite. Protiv nepravde se ne bori tako što više radite, tako što više gradite... Ne, ne i ne. Da bi Srbi opstali i ostali tu gde jesu, treba umjesto novih puteva, pruga, fabrika i bolnica, treba graditi novu mrežu kriminala i kriminalaca, po uzoru na Albaniju i Albance. Sjetite se, nije bilo davno, dok su Srbi vladali evropskim podzemljem (Stevan Marković, Ljuba Zemunac, Giška Božović...) niko nije smeo na Srbe i Srbiju. Dozvolili smo da nam Albanci preuzmu evropsko podzemlje, a samim tim i ostvare politički uticaj u Evropi. Čim smo izgubili podzemlje, počeo je progon Srba i Srbije. Ko vlada svetom? Kriminal i kriminalci. Mi najvećeg patriotu, koji je branio Srbe u Hrvatskoj, u Bosni i na Kosovu, držimo u zatvoru. Lud narod. Daću vam primjer: stvarni gazda iliti vladar Crne Gore nije Milo Đukanović, već Brano Mićunović. Znate da je on bio desna ruka Ljube Zemunca u Njemačkoj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija