• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

20.05.2020

15:32

GDE BI VAM BIO KRAJ DA ČEŠĆE SLUŠATE OCA I MAJKU! Otvoreno pismo Nebojše Bakareca Bošku Obradoviću!

Kolumne

GDE BI VAM BIO KRAJ DA ČEŠĆE SLUŠATE OCA I MAJKU! Otvoreno pismo Nebojše Bakareca Bošku Obradoviću!

Podeli vest

Prvi put Vam pišem, a da nisam ljut na Vas. Želim da Vas pohvalim zbog toga što ste poslušali majku i oca, i prekinuli štrajk. Doduše prekinuli ste štrajk "glađu", uz jedenje i spavanje u poslaničkom klubu. Međutim, Vaši roditelji veruju da ste stvarno štrajkovali glađu. To je ok.

 

Hoću da Vam ukažem na to da treba češće da slušate roditelje. Daleko bi dogurali. Na primer. Da ste konsultovali roditelje, oni bi Vam savetovali da ne upadate u RIK i da ne maltretirate ljude. Da ste pitali roditelje za savet onda kada ste uneli onu kamenčugu u Skupštinu oni bi Vam sigurno rekli: "Nemoj Boško sine, baci tu kamenčinu (ali ne na Maju op.aut.) na travnjak". Da ste promislili kada ste napali Maju Gojković, i pre toga pozvali mamu i tatu, oni bi Vam sigurno rekli: "Nemoj Boško sine, da napadaš ženu, ni krivu ni dužnu".

Da ste pozvali roditelje pre napada na Aleksandra Martinovića, oni bi Vas sigurno posavetovali da se kanete ćorava posla. Da su Vaši roditelji bili u prilici da saznaju za Vašu nameru da vršite opsadu TV Pink, i da napade novinarke, oni bi Vam sigurno rekli: "Kuku Boško, nemoj ko Boga te ljubimo".

Da ste konsultovali Vaše roditelje pre napada na RTS i maltretiranja novinara, oni bi Vam neminovno rekli: "Dete naše milo, nemoj tako ti svega na ovom svetu".

Da ste zamolili Vašeg oca i Vašu majku da Vam kažu svoj stav o tome da motkom razvalite vrata Skupštine, oni bi Vam lepo rekli: "Iju, šta ti pada na pamet?".

Da ste upitali Vaše roditelje šta misle o sačekuši ispred Skupštine, i o ideji da "malo" naučite Rističevića pameti, čuli bi: "Sine dragi, Bogom te kumimo, nemoj".

I konačno da ste pre 10 dana pitali Vaše divne roditelje za savet, povodom namere da štrajkujete "glađu", oni bi Vas poštedeli svog ovog desetodnevnog blamiranja, i odmah bi Vam rekli: "Nemoj sine da mlatiš praznu slamu" ili "Ne počinji ono što ne možeš da dovršiš".

Ali, šta je tu je. Bolje ikad nego nikad.

Šta je naravoučenije? Gde bi Vam bio kraj da češće slušate oca i majku!?! Oni Vam žele najbolje. Zbog toga Vam savetujem da mamu i tatu kooptirate u predsedništvo stranke, ili da razmislite o ideji da ih izaberete za potpredsednike Dveri. I da se obavezno pre svake "akcije" posavetujete sa njima.

Za kraj evo dve mudrosti Duška Radovića: "Ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas" i "Tucite svoju decu čim primetite da liče na vas".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija