• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

27.09.2020

19:15

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRIVOKAPIĆ

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRIVOKAPIĆ

Podeli vest

Na poznajem Zdravka Krivokapića. Iskren da budem, za pomenutog gospodina, aktuelnog mandatara crnogorske vlade, čuo sam tek negde na početku tamošnje predizborne kampanje. Nemam, dakle, baš ništa protiv čoveka, štaviše, moje su ga novine, bez ikakvog skrivenog interesa, iz čistog uverenja zdušno podržavale i otvoreno stale na stranu njegove koalicije. Pomogli smo mu koliko god smo mogli, uvereni da pomažući njemu pomažemo Srbima i SPC u Crnoj Gori

 

Poštujući, jelte, Krivokapićevu borbu i činjenicu da je hrabro stao na čelo veličanstvenog otpora srpskog i crnogorskog pravoslavnog naroda protiv Milovog zločinačkog "zakona o slobodi veroispovesti" - u stvari baš zato - moram, međutim, da kažem da ga ne razumem.

Nikako ne mogu da razumem potrebu Zdravka Krivokapića da se srpskim neprijateljima dokazuje tako što se sa najcrnjim žutim, hejterskim ološima takmiči u zapljuvavanju države Srbije! Ne mogu da shvatim zašto on, nesumnjivi pobednik, trči u Sarajevo kod ostrašćenog srbomrsca Senada Hadžifejzovića i onda tamo, bez ijednog dokaza ili argumenta, optuži predsednika Aleksandra Vučića da je u poslovnim vezama sa Milom Đukanovićem i da su njih dvojica tajni suvlasnici "Beograda na vodi"!?! I zašto, zaboga, ima potrebu da u intervjuu za nemački "Velt" napadne Rusiju i Putina i, opet bez bilo kakvog valjanog argumenta, osumnjiči Kremlj za pokušaj ubistva Alekseja Navaljnog?!

Zašto, dakle? Čemu sve to? Šta uvaženi gospodin Krivokapić time hoće da postigne? Da učvrsti svoju poziciju u zapadnim centrima moći, da se umili montenigersko-albanskim koalicionim partnerima, da pošalje poruku evrounijatskim ambasadama kako je on čvrst i pouzdan garant kontinuiteta milovske NATO politike, koja je u osnovi utemeljena na antisrbizmu?!

Da li onda zbog toga budući crnogorski premijer izjavljuje da je "dvjesto posto Crnogorac" koji nema nikakve porodične ili poslovne veze sa Srbijom (a zašto je to bitno?), da li zbog toga ćuti i pomirljivo klima glavom kada Dritan Abazović (onaj koji je Hašimu Tačiju dao titulu počasnog građanina Ulcinja) na sastanku u manastiru Ostrog izrekne ucenu kako u novu vladu ne sme da uđe niko od Srba, lidera Demokratskog fronta?! Ima li ko, bilo ko, racionalan odgovor?

Neki, nepopravljivi optimisti, reći će da je sve to mudra, "profesorska" politika Zdravka Krivokapića, jerbo on razume da se promene u Crnoj Gori moraju sprovoditi polako i krajnje strpljivo. I onda će to svoje uverenje ti nepopravljivi optimisti dokazivati snimcima na kojima crnogorski mandatar formiranje nove vladajuće većine slavi sve zapevavajući "Tamo daleko" ili onima u kojima u izbornoj noći ljubi ruku mitropolitu Amfilohiju.

Daj Bože da je tako. A kako je zaista, znaćemo već ovih dana, kada mandatar Krivokapić objavi konačan sastav svoje vlade. Prebrojte Srbe u toj novoj vladi. I sve će vam biti jasno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Janko

pre 3 godine

Dragane, Upitaj Vesića,zamenika gradonačelnika BG,kao i gde je skupio novac da kupi pre par dana najLOKACIJU u Vojvodini ,Novi Sad.Mislim na vojni objekat sa hiljadu kvadrata zemljišta na keju kod nas u Novom Sad poznato kao Letnja bašta JNA

Pravednik

pre 3 godine

A sta to tebe, ološu podguzni, boli uvo? Ko si ti da bi se pitao?

Zika

pre 3 godine

Poslanik Dritan Abazović, pak ovu odluku Đeke (o dodeli titule počasnog građanina Ulcinja Rami i Tačiju), ocenjuje diskutabilnom. - Odluka nije donesena u Skupštini opštine Ulcinj, i o njoj se nisu izjasnili odbornici koji su nadležni. Takođe, nema kriterijuma kako neko može biti nominovan, odnosno metodologija kako se može dobiti nagrada. To je principijelni aspekt, ne ulazeći u detalje kome je nagrada dodeljena i zbog čega, kazao je Abazović. Nakon što je odluka predsednika opštine Ulcinj ozvaničena i nakon što su primili priznanja, Abazović je kazao da se nada da to neće narušiti jednu dobru sliku Ulcinja kao multikulturalnog mesta koje tradicionalno baštini suživot vrlo sadržajan. (Novosti 04.04.2015. godine)

kiza

pre 3 godine

Prestaces i ti da seres jednog dana. Koje si ti dno, dna. Poltron da nema veceg.

nunfuck legion

pre 3 godine

Evo ga drekavac opet! Brani predsednika AVAV i obračunava se sa partijskim neprijateljima za šaku dolara.

Milorad

pre 3 godine

Pobogu gospodine, recite - pitajte tog balvana: Kad se spominju Crnogorci kao narod- da li zna za Drezdenski kongres KPJ. Upitati jadnika, kako su se izjašnjavali Karađorđe i Miljan - kako plemena Vasojevići i Kuče (ja sam od ovih plemena). Glupo je spominjati Danila i Njegoša. Ali, moramo znati: Najviše se mrzi dobrotvor. Nikad Crna Gora nije lizala ….. moćnicima. Nikad, nekad u ponosnoj državi nije bilo toliko duhovne bijede i lopovluka.

Hobit J Vučičević

pre 3 godine

Koga bre boli kurac šta ti misliš PATULJKU!!!! Vučića boli kurac za tebe majmune, je'l znaš to.

DraJov

pre 3 godine

Зашто нас увек заваравају звања неког у власти, на власти или кандидата за власт, у овом случају професор Кривокапић, зашто смо фасцинирани тим звањем; зашто би звање само по себи било гарант да неко може бити добар политичар или дипломата, јели он студирао политику- дипломатију, или математику и сл. Па ако је добар математичар може да буде председник државе или владе, ма он може бити само наставник математике добар или осредњи зависи од тога колико је способан да пренесе знање, а то нема никакве везе са политиком, а зна се државник мора бити добар политичар, а не добар математичар или било која друга струка. Нема гаранције да је неко ко је завршио факултет и паметан и да не може бити будала, зато немој мо се ни дивити ни чудити професору ( не знам чега ) Кривокапићу, он само потврђује ово што сам укратко написао.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija